2 Aylık Tekir Kedi Sahiplendim.çok Hareketli Sürekli Zıplıyo, Uyumuyor, Bu Normal Mi?Ne Yapabilirim?

hasretk96
hasretk96

241 Puan

Hastanemizde besliyorduk önceleri, tek kaldığı için sahiplendim. Hastanedeyken yemeğini yiyip uyuyan arada oyun oynayan bir kediydi, ancak eve geldiğinden beri durmadı, geceleri uyku süresi çok az ve ordan oraya zıplayıp her yeri tırmalıyor. Önerebileceğiniz herhangi bir yöntem var mıdır?

5 CEVAP

dilanbulent
dilanbulent

17247

Kediler avcı hayvanlar oldukları için gece uyumazlar, gündüz uyurlar. Ama bunun bir çaresi var. Bizimki de öyleydi, ben gündüzleri o uyudukça uyarmaya çalıştım oyunlar oynadım. İyice yordum onu. Geceleri mecbur uyuyordu. Bunu deneyebilirsiniz, veterinerime sorduğumda bir zararı da olmadığını söylemişti ayrıca.


Ve şunu da diyeyim 2-3 aylık bir kedinin oyun oynamak istemesi çok normal :) Bu günleri arayacaksınız, keyfini çıkarmaya bakın derim.

Superisi814
Superisi814

125092

Merhaba,
Kedili yaşama hoşgeldiniz.
Bu yaslardaki enerjikligi ve oyunculuğu ne kadar sağlikli ve mutlu oldugunu gösteriyor.
Siz de oynatabilirsiniz.
Kedi oltasi, top, kediler icin farkli oyuncaklar deneyebilir, kendiniz de üretebilirsiniz.Benimki baglanmis poşet sevdalisi mesela.
Geceleri uyanik olmasi cok normal, uykudan once biraz yorabilirsiniz.Kendi uyku duzeninize alistirmak size kalmis.Ben yapmadim.4 yildir her istediginde kalkarim.Ancak elbette yas aldikca cocuklugundaki kadar kuduruk degil.😊

Pollythelilly
Pollythelilly

12795

Şu an yavru olduğu için enerjisinin yüksek olması normal.İlerde sakinleşir.Gündüz iyice yorup gece uyumasını sağlayabilirsiniz.

Mehmetneroo
Mehmetneroo

13346

Aklıma neronun bebekligi geldi şuan dana gibi oldu . Minik sürekli ciyak ciyak miyavlayip duran bir bebek açıkçası küçüklüğünü özlüyorum . Ama ilk 1 yıl nerdeyse bu gece uykusundan mahrumsunuz uyanmamasi çok zor bir ihtimal gerçi ben Nero için oyuncak ayıcık felan aldım gün içinde severek oynuyor ama akşamları benim etim daha lezzetli geliyor. Ama inanın gün geçtikçe uyku düzeninize ayak uyduruyorlar çünkü artık eskisine nazaran gece 3 te değil 5 te uyanıyor

cat_expert
cat_expert

12742

Hem yavru olması, hem tekir olması hem de yeni bir mekan olması nedeniyle aşırı hareketli olması normaldir, mekana alıştıkça ve yetişkinliğe ulaşmaya başladıkça sakinleşecektir fakat tekirlerden bir cins kedi sakinliği ve tembelliği beklememek gerek buna hazırlıklı olmanız gerek.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 196 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81364 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR