Kati Anestezi Hakkinda

simbakedi
simbakedi

136205 Puan

kedimi bu 2 hafta icinde kisirlastirmayi dusunuyorum. bir yerle gorustum kati anestezi yaptigini soyledi. fiyat olarak uygun ve guvenilir bir yer. kediyi biraktiktan 2 saat sonra da alabilecegimi soylediler. erkek kedi kisirlastirmasi kisa ve kolay oldugu icin kati yaptiklarini, cok isterlerse gaz yapacaklarini ama fiyat farki olacagini soylediler. fiyata cok takilmadim ancak kisa bir islem icin kati anestezi kullanmak cok mu zararlidir acaba? ben de hep gaz anestezi taraftariydim ama guvendigim bir yer oldugu icin aklima takildi. size de sormak istedim sizce ne yapmaliyim diye. (ameliyattan once kan testlerini yapacaklar)

19 CEVAP

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Katı anestezide uyanamama ihtimali var diye biliyorum, yanlış biliyorsam düzeltin. Bu riski almak istemezsiniz :/ Hem gaz anestezi daha sağlıklı daha çabuk toparlanabiliyorlar. Tavsiyem bahsettiğiniz klinikte gaz anestezi uygulanması yönünde. 👍

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Biz Bursada Artemis Veteriner Kliniğinde kısırlaştırdık. Hatta petlebide artemise yorum yazdım, bakabilirsiniz. Gaz anestezi uygulandı, dumanı sabah bırakıp akşam 18.00 gibi aldık. yakalık vs. takmadık, estetik dikiş atıldı. iğneyle antibiyotik vurulduğu için herhangi bir ilaç vs. de kullanmamız gerekmedi.
Dış parazit damlasıyla beraber erkek kedimizi 710 a kısırlaştırdık Bence gayet uygun.

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

bi şey söylemek istiyorum; valla bu forumda en mantıklı, özgün ve düşünüp tartışabileceğimiz postları açan kişi sizsiniz :)

Warriorsans
Warriorsans

133985

Gaz anestezi daha iyi ama gaz anestezide de katı anestezide de riskler var. Gaz anestezi seçeceğiniz varsa ve bütçenizde uyuyorsa kesinlikle tercih edilmeli. Bizim hekimimiz şans ameliyat olmadan önce gaz anestezi de olsa ölüm riski var demişti.

simbakedi
simbakedi

136205

@cat_expert oyle yapiyim o zaman aklima takildigi icin tekrar bi sormak istemistim sagolunn.
@tyguler karsilarim hani olmasa da baska yerlere bakarim ama boyle cok normalmis gibi anlattiklari icin acaba mi dedim de dememeliymisim :D
@duman_cat_world valla burda fiyatlar en uygun yerde 700den basliyor :D ben de gaz anesteziyle yaptircam ya kimse kati konusunda bir sey dememis. ve bu arada tesekkur ederim :D ama burda surekli takilan birkac kisiyiz hepimizin actigi sorular daha tartisilabilir oluyor daha cok zaman gecirip diger basit sorularin cevaplarini bildigimiz icin. ama tekrardan sagolunn
@Gimlihanim tamamdir ben de gaz yaptircamm
@Superisi814 valla burda secenek cok ama bi o kadar da maddiyati zorluyor. erkek kedi kisirlastirma alt tarafi 700tl diyorlar saka gibi.
@Minigimmm kimse gaz varken katiya tamam demiyor valla su an hic riske atmiycam sanirim. sizin hikayenizi biliyorum valla sorun olmamis ama emin ellerdeymis ki olmamis, ben her zaman gittigim klinikte yaptirmayacagim icin guvensem de %100 degil asla…
@Warriorsans hepsinde risk var tabi ama en az riskliyi ve en zahmetsizini bulmaliyim ve o da gazmis zaten :D
@Renklipati sasmiyorum o zamann sasar gibi oldum da yolumuzdayiz su an gaz anesteziden devam

cat_expert
cat_expert

12742

Erkek dişi kolay zor önemli değil gaz anestezi den şaşmayın.

tyguler
tyguler

124312

bizimki katı anesteziydi galiba, gaz anestezi daha iyidir diye düsunuyorum fiyatı karşilayabilecekseniz gaz anestezi yaptırin

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Bence gaz anesteziden şaşmayın. Tabi ki her anestezide risk var ancak bu risk ne kadar aza indirilirse o kadar iyi. Gaz anestezi tercihim olurdu kesinlikle.

Superisi814
Superisi814

125092

Oldugum yerde gaz anestezi yoktu, buradan ilk okudugumda icim gitmisti.Bazen büyük sehirdekiler ne kadar şansli olabiliyorsunuz.Ancak bizim de veterinerimiz sansimizdir🌸 Bu arada seçim hakki varsa , bugune kadar okudugum kadariyla tipki insanlardaki gibi gaz anestezi daha iyiymis.Tecrübe ettikten sonra bir de sizden yorum aliriz.

Palyaco
Palyaco

218519

Gaz daha iyi kusma filan olmuyor

Minigimmm
Minigimmm

11838

Gaz anesteziyi milaluna kanalında duymuştum. Kendi hekimimize sorduğumda gaz değil normal damar yolundan verilen anestezi ile yaptiğini soylemisti. Kati anestezi dediğiniz bu oluyor herhalde. Normal bayiltma. Bizimki bu şekilde yapildi. Kedim erkek corona pozitif olmasina rağmen bağisikliğini zar zor en alt seviyeye ulaştirmamiza rağmen operasyon gerceklestirildi çok şükür hic bir problemde yaşamadık. Eve geldikten 1 2 saat sonrada hic ameliyat olmamis gibi dolandi durdu lavabolara atladi zipladi. Zaten operasyondan sonraki ilk tuvalete ciktiktan sonra icerdeki anesteziyide atiyorlar. Bence guvenilir yerse memnuniyet yuksek ise yapilabilir. Biz hekimimize guveniyorduk. Hic bir sorunda yaşamadik.

Renklipati
Renklipati

140143

Gaz anestezi den şaşma derim

Ahmetemind
Ahmetemind

13756

Kan testleri yapıldığı için her türlü olası risklere karşı bir miktar güvence alınmış olunuyor. Bir kedimi katı, bir kedimi gaz anestezi ile kısırlaştırmıştım ben. Açıkçası pek bir farkta olmamıştı. İkisi de çok benzer şekilde toparladılar.
Yine de veterineriniz gaz anestezi daha güvenli olur diyorsa onu yaptırın. Evet, gaz anestezinin de riskleri olabiliyor, ciddi solunum komplikasyonları başta olmak üzere. Ancak bunların kusursuz olması pek mümkün değil zaten. Gaz katıya göre daha ideal. Veterineriniz de güvenilir ise geriye pek bir şey kalmıyor zaten

Melike0nur
Melike0nur

12598

Gaz daha iyi bence kesinlikle. Katı olanda kedide kusma ve sarhoş gibi yürümeler oraya buraya cirpmalar oluyor. uyansa da bilinci yerine tam gelmiyor. Ve gaz daha risksiz. Katıyı kaldırmayanlar da oluyormuş sanırım. gazda iki saate uyanıp yürüyor bir şey olmamış gibi. İlk yarım saat bir sersemdi ama ondan sonra toparladi. Benimki 5. Saatte oyuna başlamıştı hatta ufaktan. Ben gaz taraftarıyım ondan.

simbakedi
simbakedi

136205

@Melike0nur tamamdır o zaman cok tesekkurlerrr

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 557 Görüntüleme
  • 19 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81553 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR