Mantar Hastalığı

tugbaakalem
tugbaakalem

4961 Puan

Mantar hastalığı ile ilgili bildiklerinizi söyleyebilir misiniz lütfen kızım mantar oldu :(

5 CEVAP

emre536
emre536

3983

veterinerizin muaynesinden sonra hastalagın ilerleme durumuna göre krem ilaç yada tablet ilaç ile tedavi olabılecegı bir hastalık , geçmiş olsun

Palyaco
Palyaco

218519

Zor bir süreç ilaçlarla iyileşiyor ama biraz zaman alıyor geçmiş olsun

Superisi814
Superisi814

125092

Veterineriniz kesin mantar dediyse , biraz zaman alan çözümlenebilen bir süreç.Sefkatin getirdigi sabra sarilin önce.
Mantar asisi her defasinda ise yaramayabilir , o esnada bagisiklik guclu olmali ve karaciger yorar.Isinde ehil bir veteriner en son secenek olarak tavsiye edicektir.
Ben bagisiklik kazandim galiba , sokak canlarimdan filan bulasmadi( Kendime de masallah diyim 😊) ancak baska hayvanlara ve insanlara bulasabilir.Hijyene ekstra dikkat edilmelidir.
Ecosin tablet ile yikama yolu var.Denemedim lakin bilgisine itimat ettigim bir arkadasim bu siteden onerdi.Arastirip bu yolu deneyebilirsiniz.Ancak bu yikamada kosullara titiikle uyulmali.
Oceral sprey, nano sprey , dogal yollar da var ancak her kedide ise yaramayabiliyor ya da her mantar cesidinde.Yarayadabiliyor ..
Simdiden gecmis olsun

Bcanaydn
Bcanaydn

13838

En önemlisi tedavisi süresince hijyen. Evde kullandığı mama kabından tutun gezindiği yattığı yerler. Tedavi işe yararken mantar sporları bulunduğu yerde canlı kalıp tekrar bulaşma ihitimaline karşı. Sonrasında tedavi devamı bizim yaklaşık 2 ay geçmişti. Tedaviye ek olarak tam ismini hatırlamıyorum ama bir prof üretmiş olduğu bir ilaç kullandık destek olarak. Çok iyi gelmişti ama ilaç bitkiseldi kedimin kafası ve boyun bölgesi tüyleri turunculaşmıştı ki hala öyle:)

Minigimmm
Minigimmm

11838

Mantar hastaliğini bizde yaşadik çok şükür atlattik. Tam 2 buçuk ay sürdü. 2 buçuk ay sonunda kurutabildi aktif mantarlari. Miniği sahiplendiğimde goz ustunde başlamişti mantar. Sonra tüm vucuduna patilerinin içine kadar dağıldı. Kuçuk olduğu için hekimimiz mantar aşisini o an uygun gormedi. Kutularca oceral sprey ve trosyd ile travazol kremi dönüşümlü kullandik. Ki kremlere karsi mantar bagisiklik kazanmasin diye. Böyle bir noktaya kadar goturebildik. Bizimki çok ilerlediği için kremle sprey ile mantar tamamen kurumadi 4 bucuk aylik iken 2 doz mantar asisi oldu miniğim ve aşi ile tamamen kurtulduk bu illetten. Ecosin denen tablet var ama bizim hekimimiz en son tercih edeceğim şeydi cunku pek tavsiye etmiyorum ağır bir ilac dedi. Suya atilip o suda yikaniyormus herhalde. Bunlar disinda EN ONEMLI SEY BAGISIKLIKKK ustune basa basa soyluyorum. Kedinizin bagisikligi dusukse aylarca uğraşirsiniz bir türlü yenemez bu hastaligi. Ordan oraya dağılır. Vetomune veya veda markanın bagisiklik tabletini alin mutlaka başlayin. Ne kadar guclu bir bunyesi olursa o kadar kisa zamanda kurtulursunuz. Ayni zamanda kedilerin bagisikligi deri ve bagirsak yolundan geçer. Bagirsaklarida guclendirirseniz cok buyuk etkisini gorursunuz yine vedanın probiyotigi çok iyidir. Bunlar dışında tabiki hijyen faktörü cok onemli. Kedinizin yattigi kalktigi yerler surekli temizlenmeli ki bir yerindeki mantar diğer tarafina bulaşmasin. Ilaclari uyguladikca kedinize dokundukça mutlaka ellerinizi yikayin. Yataginizda yatiyorsa carsaflari sık sık yenileyin. Cunku insanada geçebiliyor vucudunuzda cikabilir hic korkmayin gecip gidiyor. Kumunu mutlaka yenileyin kum kabini yikayin. Evi domestos ile silin toz suyunuza sirke katın. Ben uyuduğu sandalyeleride su hazirlayip silmistim. Ve pet body cleaning markasinin gumus iyonlu nano spreyi var instagram sayfasini inceleyip bakabilirsiniz. Deri rahatsizliklarina, kulak ve gozu dezenfekte etmek icin agiz dis yaralarina birebir. Biz aşıdan sonra diger tıbbi krem spreyleri biraktik ve tuyleri cikana kadar bu spreyi kullandik 3 sise bitirmisizdir. Hemde tuyleri hizlida yeniledi. Biz cok memnun kaldik. Tavsiye ederim. Ve son olarak eczanede satilan bir medikal sampuan var hekimimiz soylemisti Ketoral adında onunla kedimi 2 kere yikadim. Onuda kesinlikle tavsiye ederim gozle gorulur derecede kurutmustu mantarlari. Ama yikarsaniz cok dikkat edin artik havalar sogumaya basladi üşütmesin. Youtubede veteriner hekim tugay inanoğlunun kanalinda kedimin videosuda var mantardan sonra ilk muayenesi diye video içindeki resimlerden halini görebilirsiniz çok kotuydu bizimkisi. Buyuk sabir ve özveri gerektiren bir durum allah yardimciniz olsun kucuk dostunuzada sifalar diliyorum. Umarım daha çok yeni kucuk bir alandadir da dağilmadan önüne geçebilirsiniz. Gecmis olsun.


https://veteriner24.com/kopeklerde-ve-kedilerde-bagisiklik-destekleyici-vetomune/


http://www.vedavet.com/urun_detay.php?grup=2&id=37


http://www.vedavet.com/urun_detay.php?grup=2&id=29


https://www.google.com/amp/s/www.yasemin.com/guzellik/haber/2938827-ketoral-sampuan-ne-ise-yarar-ketoral-sampuan-kullanimi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 578 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 82039 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR