Kedi Gençlik Hastalığı

Ozgcrn
Ozgcrn

20334 Puan

Arkadaşlar merhaba, erkek arkadaşımın kaldığı evde bu hastalığa yakalanan bir yavru var. Kedi çok çok zayıf haliyle bağışıklığı düşük haldeydi bildiğimiz kadarıyla aşıları da yapılmamıştı. Daha önce veterinerin verdiği ilaçları ve kedinin durumunu içeren soru sormuş sonrasında silmiştim. Erkek arkadaşım aşılarını yaptırmış ve benimle görüşerek beslenmesini değiştirmişti. Bir haftadır sürekli veterinere gidip geliyor durumunu sürekli gözlemliyorduk. Gece erkek arkadaşım işteyken kedi fenalaşınca evdekiler kediyi veterinere götürmüş ve veteriner viral hastalık olan gençlik hastalığına yakalandığını söylemiş. 15 gün veterinerde kalacakmış, ilk geceyi atlatması önemliymiş durumu kritikmiş. Erkek arkadaşım epey bağ kurdu kediyle ve evden ayrılırken kediyi de sahiplenmeyi istiyor. Sizden ricam daha önce bu hastalığı atlatmış veya bu hastalığa yakalanan bir kedi hakkında bilgisi olan varsa bize yol göstermesi. Eğer iyileşirse kediye biz bakacağız ancak ne yapmamız lazım nasıl bakılması gerekiyor bu süreçte neler yapılıyor bilmiyoruz.
Bilginiz yoksa bile eğer okuduysanız lütfen dua edin. Gerçekten perişan haldeyiz.

8 CEVAP

Superisi814
Superisi814

125092

Merhaba,
Gecmis olsun.Biraz mesakarli bir surec sizleri bekliyor olabilir ama asilabilir durumlar bunlar.Oncelikle ehil bir veterinerde kalmasi gerek.Viral olarak bulasicidir , iyilestikten sonra 1 ay sanirim hala mikrobu sacar.Hekimde serumlarla tedavi olucaktir.Yavrucak atlatirsa ki insallah da atlaticaktir, bir süre bagisikligi guclensin diye hekim urunler onericektir.Bagisiklik guclendirme hekim tavsiyesi ile olmali özellikle bu gibi durumlarda.Insallah o kucucuk bedenindeki inanilmaz guc ve kuvvet ile toparlansin , sifansin.🙏

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

İnstagramda yardım amaçlı açılan sayfalar var bu hastalıkla mücadele eden insanlardan bilgi alabilirsiniz. You Tube da da oldukça fazla bilgilendirme videosu bulabilirsiniz. Elimden bu geliyor. Üzgünüm. Umarım iyileşir. Geçmiş olsun 🙏🏻

yalkuzak
yalkuzak

13555

merhaba, 2 kedim bebekken bu hastalığı atlattılar. size tavsiyem klinikte bırakmayın. bu hastalıkta bedenen ve ruhen bağışıklık çok önemli. imkanınız varsa günlük serumlar için kliniğe götürün sonrasında eve getirin ve tüm ilginiz üzerinde olsun. aç ve susuz kalmamasına çok dikkat edin. ben büyük 2 kedimi veteriner hatası ve klinikte bırakmak yüzünden bu hastalıktan kaybettim, yavrular için kliniği değiştirip doğru tedavi ile kısa sürede iyileştik. klinikte serum alıyorlar, sizin de evde bağışıklık için ilaç kullanmanız gerekiyor. biz vmp, viyo, petimmun, largopen kullandık evde, günlük olarak da klinikte serum aldı. onlar serum alırken evde tuvaletlerini mamalarını kaldıkları odayı temizledim havalandırdım her gün. benim çocuklarım için umut yok demişlerdi kan testi yapıldığında fakat çok kısa sürede toparladılar, hekiminize güveniyorsanız doğru tedavi ile geç de kalınmadıysa korkulacak bir hastalık olmuyor. isterseniz bizim kliniğin numarasını veririm, telefondan sorarsanız da bilgilendirme yapıyorlar. umarım en kısa zamanda iyileşir yavrunuz, çok geçmiş olsun.

Warriorsans
Warriorsans

133985

Hiç bilgim yok, çok geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda iyileşir yavrucak 🙏

Ozgcrn
Ozgcrn

20334

@baytek sayfanıza baktım ankara diyor, kedi istanbulda. Bakan kişiler ise çalışıyor erkek arkadaşım da aynı şekilde. Evde bakılma hususunda erkek arkadaşıma güvensem de ne yazık ki çalışma saatleri uygun değil. Ben de 20 gün sonra dönüş yapacağım o yüzden gidip bizzat yavruyla ilgilenme şansım yok. Ama kesinlikle bu yazınızı iletip daha iyi bir veteriner arayışına gireceğiz.

Catsnbirb
Catsnbirb

1189

Kedim bu hastalığa 2.5 aylıkken yakalandı. SICAK TUTUN kesinlikle siz bakın. Sevgi gösterin veterinerde bırakmayın. Her gün düzenli olarak antibiyotikli serum yemeli. Ben kedimi vet. Fakültesine götürdüm ve yaklaşık 12 gün boyunca her gün serum yedi. Hatta tatilde arabada bile ben serum verdim ona. Lütfen öncelikle sıcak tutun. Mutlaka sarıp sarmalayın.

Catsnbirb
Catsnbirb

1189

Daha çok sorunuz varsa mesaj atabilirsiniz ama tavsiyem veteriner fakültesi ve sıcak su torbasına sarılı polar örtüler. Hava sıcaktır ev sıcaktır demeyin. Bu hayvanlar hipotermi den ölüyorlar aslında.

Ozgcrn
Ozgcrn

20334

Hepinize cevaplarınız için teşekkür ederim. Maalesef yavruyu kaybettik.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 380 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 5 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81037 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR