Yaklaşık 1,5 yaşında bir kedim var.6-7 aylıktan beri dışarıya çıkarıyorum,ilk zamanlar tasmasız çıkarıyordum ama korkup arabaların altına girdiği için tasma takmaya başladım. Baya bir çıktık işte böyle çimen falan yiyordu sonra bir ara tekrar tasmasız çıkardım sonra da direkt evden saldım yani kendisi gidiyordu ben camdan falan izliyordum. Bir zaman sonra yine araba altlarına girmeye başladı çocuklardan korktuğu için. Sonra balkona alıştırdım bizle oturuyordu isterse balkondan atlıyordu ben de hemen yanına gidiyordum. Sonra ben uzun bir tatile çıktım ve kedim hiç dışarı çıkmadı bu zamanda. Neyse işte ondan sonra dışarıya çıkmayı istemedi ben de çıkarmadım,normalde açık kapıdan çıkardı ama artık çıkmıyordu. Yine balkonda oturuyordu bizimle ama aşağı atlamıyordu. Bugün ben uyurken annem geldi dedi Mia yok. Apartmana bakarken üst komşunun çocuğu ben sizin kediyi pencereden atlarken gördüm dedi. Miayı dışarıda bir arabanın altında bulduk,başka bir kedi yanına gelince Mia koşarak eve kaçtı öyle eve geldi yani. Şimdi hep balkona çıkarın veya dış kapıyı açın diye miyavlıyor. Yani ne yapacağımı bilemedim öneriniz var mı?
Kısırlaştırdınız mı?
Gövde tasması ile gezdirmeye devam edin çok alışmış dışarıya aksi halde strese girebilir dışardaki insanlardan korkması çok normal bu tarz durumlarda korku ile ne yapacağını bilemeyebilir yabancı insanlar ile sakin sakin tanıştırıp onların elinden ödül maması yedirin dışarıya olan güveni arttıkça korkup kaçma ihtimali düşecektir
Günde 1 kez tasmayla çıkarın daha sonra yavaş yavaş azaltın, birden önlemeyin kaçmaya çalışır çünkü. Dışarıya çıkmak istediğinde evde ilgisini çekecek bir şey gösterin oyun oynayın ya da bu şekilde eve bağlılığını artırsınız
göğüs tasmasıyla belli saatlerde ve günlerde dışarıya çıkarın, salmayın. özellikle cins kediyse sakın derim, alıp götürürler. ev kedileri daha yumuşak huylu olur, kediye köpeğe karşı kendini savunamazlar, siz olmadan çıkarmayın.
Evet kısır
balkona file yapıp/yaptırıp balkona çıkarmaya devam edebilirsiniz. dışarı da eskiden yaptığınız gibi tasmayla kendi kontrolünüzde saatli olarak çıkarabilirsiniz. düzen oturtursanız kediniz alışacaktır.
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor