Kedimin Kilo Alması Gerekiyor

kedim 10 yaşında ve şu aralar zayıfladı tek sağlık sıkıntısı ağzında yara olması başka bir problemi yok fakat bi tık zayıfladı ve ben biraz kilo aldırmak istiyorum balık yağı gibi takviyeler verilse kilo almasına yardımcı olur mu? ayrıca ağzındaki yaradan dolayı kuru mama yiyemiyor yediği her şeyi robottan geçirip vermem gerekiyor yoksa su bile içemez hale geliyor.

10 CEVAP

emre536
emre536

3983

agzındaki yaraları veterinere gösterdiniz mi , isteyipte agzındaki yaralardan ötürü yiyemiyorsa o zaman önce agzındaki yaraların tedavi edilmesi gerekir

Palyaco
Palyaco

218519

Sıvı pudingler kilo aldırıyor vanpy meo

Azemm
Azemm

11366

Merhaba öncelikle maşallah. Tüyü kadar ömrü olsun. Yaşlı kedi maması mı kullanıyorsunuz? Tahıllı mamalar genelde kilo aldırır. Tahıllı mama denediniz mi? Ağzındaki yaralar için de hekime göstermenizi öneriyorum.

Palyaco
Palyaco

218519

Zeytinyağı kefir 1 tatlı kaşığı haftada 3 gün ağzındaki yara için

zaten düzenli veterinere götürüyorum ağzındaki yaralar geçmiyor benden önceki sahibi iyi bakmamış hayvana böyle olmuş yavrum balık yağı mı denesem diye düşündüm

Warriorsans
Warriorsans

133985

Ağzında neden yara var bunu biraz araştırmanızı tavsiye ederim. Herpes virüsü kapmış olabilir mi? Ağız yarası ve bağışıklık güçlendirmede lizin takviyesi tavsiye ederim, çok etkili oluyor. Kilo vermesinin nedeni ağız yarası olma olasılığı çok yüksek. Ayrıca ciddi bir kilo problemi yoksa kilo aldırmaya çalışmanızı tavsiye etmem yaşlı bir kedi sonuçta kilo iyi değildir. Sağlıklı uzun mutlu bir ömrü olsun inşallah 😽

yokistead
yokistead

104161

Mutamin balık yağı, gimcat puding, miamor kedi çorbası, wanpy, me o, miamor sıvı ödül mamalarına bakabilirsiniz.

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120559

Kitten mama kullanabilirsiniz. Royal Canin Savaor Kullandım ben 200 gram aldırdı 2 haftada deneyın tavsıye ederım miamor kedi çorbası ton balıklı güzel bir seçenek olur bir de haftada 1 veterıner ile görüşün nervit enjeksiyon yaptırın iştah arttırıcı ve bağışıklık destekleyici biz bunlardan fayda gördük

simbakedi
simbakedi

136205

balık yağı alabilirsiniz. ayrıca gimcat puding, wanpy ödül maması gibi ödülleri alıp içine de bağışıklık güçlendirici koyarsanız belki kedinin ağzındaki yaralar da gider. düşük bağışıklık da böyle şeylere yol açıyor çünkü. ayrıca kitten mamalar çok daha iyi olur zaten kediniz yavru hala. balıklı mamaları daha çok seviyorlar sanki onlara da yönelebilirsiniz.

Superisi814
Superisi814

125092

Merhaba,
Geçmis olsun.Agizda geçmeyen yaranin kaynagi neymis acaba? Agzindaki yaralar ne sekilde tedavi ediliyor ? Bilgi amacli soruyorum çunki altta bir cok neden olabilir.Bulasici virüs, bagisiklik zayifligi, dis problemleri ,daha ciddi hastaliklar gibi..
Kuvvetle muhtemelen agizdaki yaralar kaynakli yiyemiyor.Mesela bu kis kanser hastasi bir sokak canim kuru mama yiyemiyordu, agizdaki yaradan dolayi ev yada konserve yas mama ile besledim.Bir tanesi ise calicivirusten yiyemiyordu, yine ayni tarz beslendi.
Iyi ki siz sahiplenmissiniz o zaman.Ancak mesela calicivirüsün bazi cesitlerinde hekimler bazi ek besinlerin kesilmesini ister.
Insallah ki kolaylikla cözümlensin sorun.
Ote yandan yasi dolayisiyla , fit bir kedi ise , o zaman kilo aldirmaya calismaktan uzak durun derim.🌸

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 314 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 82039 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR