Kedime İyi Bakıyor Muyum

elizduru
elizduru

169 Puan

merhabalar, benim bir kedim var adı tarçın ve 5 aylık. kendisinin vücudunda yaralar çıkıp geçiyor, veterinere götürdük egzamatik bir şey ama ilerlerse ilaç yazarız siz takip edin dediler. benim aklıma takılan şey acaba kedime kötü mü bakıyorum. öbür kedim de çok ani bir şekilde aramızdan ayrılmıştı ne olduğunu bilmiyorduk. acaba bende mi bir sorun var? böyle şeyler olmaması için ne yapabilirim?

6 CEVAP

Serayys
Serayys

2637

Kedinizin bir şeye alerjisi olabilir mi acaba ? Hangi mamayı kullanıyorsunuz ?

_SeNa
_SeNa

113983

Verdiğiniz mamalarda bir sıkıntı vardır belki veterinere söyleyin kullandığınız mamaları ona göre yorum yapsın. Ya da evde kullandığınız temizlim malzemesi vb. varsa ondan da olabilir yani bilemiyorum.

elizduru
elizduru

169

royal canin kullanıyoruz mama olarak söyledik ama veteriner herhangi bir yorum yapmadı

Palyaco
Palyaco

218519

Kullandınız mama yaramıyor demekki size daha iyi bir mama kullanın exclision yavru mamasi royal canin tahillardan oluşuyor içinde et yok

Superisi814
Superisi814

125092

Merhaba,
Geçmiş olsun.Egzamanın bir çok nedeni olabilir bildiğim kadarıyla. Mesela tek yönlü ve yüksek proteinli besleniyorsa olabilir. İç organlarındaki bir rahatsızlıktan kaynaklı olabilir .Sıcak su ile yınamışsa , aşırı sıcakta kalmışsa olabilir.Ev temizliğinde kullanılan dezenfektanlardaki kimyasallar da olabilir.
Evet teşhisin konması önemli bir de bunun sebebini bulmanız gerekmekte.Mesela sğrekli sadece tavuklu mama ve yanında bolca yumurta , süt ve süt ürünleri veriyorsunuz diyelim.Bu da egzamayı tetikliyor olabilir.Beslenmesini ona uygun düzene koymalısınız gibi .
Hekimin önerdiği ilaçların yanında doğru gözlem ile kökten çözebilirsiniz.Geçmiş olsun

Palyaco
Palyaco

218519

Cok tahıllı mama yaramabilr

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 263 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 82039 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR