Kedimin Yüzünde Minik Yara Oluyor Ve Geçiyor, Sebebi Nedir?

GokhanTemiz
GokhanTemiz

983 Puan

Yazın başında fotoğraflarda görebileceğiniz şekilde minik yaralar başladı. Hemen mamasını değiştirdik. Royal Canin Exigent yiyordu. Tavuklu ve özel formül, bu mamayı ilk defa yaz ayında veriyoruz derken ilk sebebi bu olarak düşündük ve Proplan Sensitive Somonluya geçtik. İlk başlarda etkisi oldu. Hemen yaralar azaldı ve bitti.


Tam olarak bitmemiş ya da başka bir nedeni var ki öncekine nazaran çok daha az bile olsa fotoğrafta göreceğiniz şekilde minik yaralar çıkıyor. Crystalin ile hafiften temizleyince iyi geliyor gibi. Bir iki yara merhemi denedik ama hemen yaladı maalesef.


Kulak uyuzu, mantar ya da benzeri hastalıklardan dolayı da olur deniyor ama onlara bakınca çok daha ağır bir tablo görüyorum. Kulak içinin fotoğrafını da koydum.


Yattığı yerden ya da eşyalardan alerji de olabilir gibi geliyor ama emin değilim.


Şu aşamada veterinere götürmek istemiyoruz ama tabii ki sorunun ilerleme ihtimali olmaması gerek. Sıcaklar da geçmek üzere belki kendiliğinden düzelebilir ama yine de benzeri yaraların sebebi konusunda bir bilginiz varsa lütfen paylaşın.


3 CEVAP

Superisi814
Superisi814

125092

Merhaba,
Geçmiş olsun.Kulak uyuzunda kulagin ic kismina bakilir ve kahve telvesi gibi koyu kahverengi kirler diyelim görülür.Bazen koku da olur.Resimlerde icerisini goremedim.Benim kedim oldu, kapidakiler de oldu.Hekim iyi bir damla veriyor ve hizli iyilesiyor.
Yüzündekileri net görememekle beraber , alerjik reaksiyona cok benzettim.
Lütfen hekiminize başvurun.
Alerjik reaksiyonda mesela kedinin aslinda tavuk ya da baliga degil de misira alerjisi olabilir.Mama kaynakliysa et turevi degismis ve devam ediyorsa iceriklere bakin.Ortak neler var.Bunun testi de olabiliyor.Bunu ozellikle belirttim cunki bazen saniliyor ki ete alerji var , mama degisiyor, alerji gecmiyor.
Geçmis olsun, acil sifalar dilerim

altunsila
altunsila

10096

Alerjik gibi gözüküyor. Ama veterinere mantar ya da uyuz olup olmadığının teyidi için götürmelisiniz diye düşünüyorum. Her ikisi de ilerleyince çok zor rahatsızlıklar.
Toza, mamaya, kullandığı malta, vitamine, güneşe, herhangi bir şeye karşı olabilir alerjiyse de. Biz dermacumin (kedi cilt sağlığı için pomat, oral da verildiği için yalanmasında sorun olmuyor) ya da beklazon (eczaneden alınan krem, yalanmamalı) kullanıyoruz alerjik bir durum olunca. Dermacumin'i bir araştırabilirsiniz.

GokhanTemiz
GokhanTemiz

983

Cevaplar için teşekkür ederim. Çok değerli bilgiler verilmiş, hepsini dikkate alacağım. Son dönem çok fazla veterinere gittiğimiz için biraz daha bekleyip görelim diyorum. Zaten devamlı kontrol ediyoruz, süreç yazın başından beri olduğu için henüz ani bir artış hiç olmadı ama tabii kaynağını bulamazsak her an artabilir. Örneğin güneş alerjisi olabileceği hiç aklıma gelmemişti. Günlük olarak pencere önünde güneşleniyor, onu bir engelleyelim bakalım bir değişiklik olacak mı? Diğer önerileri de tek tek araştıracağım, tekrardan teşekkürler.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 284 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81574 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR