Yavru Kedi Kulak İçi Normal Mi?

Merhaba yavru kedimin kulak kepçesinde kir gördükçe temiz pamukla düzenli temizliyorum ama bu ara kafa çırpma ve kulak kaşıması aşırı olmasa da dikkatimi çekti kulağının içine uyurken flashla baktığımda bunu gördüm normal midir ilk kedim ve 1 ay oldu daha sahipleneli acemi annelik telaslari oldu bende 😅


5 CEVAP

altunsila
altunsila

10096

o görüntüdeki siyah noktacıklar yara mı kir mi? kirse kötü bir kire benzemiyor, akıntı ve yoğunluk yoksa sıkıntı yoktur büyük ihtimalle. Ama yara ise veterinere göstermelisiniz.
Bir de kulağının içini kuru pamukla mı temizliyorsunuz? crystalin diye bir sprey var, petshop, veteriner ya da normal eczaneden temin edebilirsiniz, antiseptik alkolsüz bir solüsyondur kendisi. İnsan kullanımına da uygun, kedinin yalaması için de uygun, tamamen zararsız bir temizleyici. Pamuğa biraz ondan sıkarak temizlerseniz daha etkili olur.

Fotoğraf küçükken bisey belli olmuyor lütfen fotoğrafı yeni sekmede açıp zoomlu bakarsanız sevinirim

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Yaz aylarında sanırım sıcaktan kafa çırpma ve kulak kaşınma yapıyorlar. Ben de şüphelenip veterinere götürdüm sorun yok dedi. Ama bence kontrol ettirmenizde fayda var. Fotoğrafta hiçbir şey belli olmuyor.

schembri2
schembri2

2809

Görüntüde tam seçilmemekle birlikte temiz gibi, zamanla kaşınma devam eder ve siyah kir görünümü başlarsa kulak uyuzu olabilir, endişelenmeyin tedavisi basit.

Superisi814
Superisi814

125092

Merhaba,


Lütfen kedinizin kulaklarini temizlerken su kacirmamaya dikkat edin.Kulak mantarina yol acabilirsiniz istemsizce.Christalin kulllanmanizi tavsiye ederim, olmadi pamuk nemli olsun, islak degil.
Kulak mantari iceride olur, kasinti ve kafa caroma yapar.Ic kisimlarda koyu kahverengi telve kivamli.Bazen akinti ve koku olur.Veteriner teshisi koyar ve damla ile hizlica iyilesme baslar.
Bilginize olsun..
Kedili hayata hosgeldiniz🌸

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 284 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81617 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR