Kısırlaştırma Sonrası Erkek Kedi

Herkese merhaba. 1 yaşındaki erkek yavrumuz Mecnun'u Pazar günü kısırlaştırma operasyonu için veterinere bıraktık. Evde bir de dişi yavrumuz olduğundan ötürü tüm o süreci veteriner gözetiminde geçirsin istedik ve bugün kendisini evimize getirdik. Aradan 5 gün geçmesine rağmen veterinerimiz yara yerini yalamaması konusunda beni uyardı, koparmasın orayı dediancak bunu biraz garipsedim. Sağlığı şu an çok yerinde, kendine gelmiş, yara durumu da iyi vaziyette ancak bu kadar yol almışken yarayla teması sıkıntı çıkarır mı buna emin olamadım. Biraz paranoyaya düştüm ve korkuyorum. Sürekli başındayım, yalanıp kendini temizlerken engel oluyorum o kısma geldiğinde ve içim rahat etmiyor. Konu hakkında fikri veya bilgisi olanların paylaşmasını rica ediyorum.

7 CEVAP

@pasakli_ teşekkür ederim ilginizden dolayı. Dikişlerimizin olmadığını veteriner de belirtti. Bikaç gün dikkat edin orayı yalayıp koparmasın dedi ben de haddinden fazla evhamlandım haliyle. Dediğiniz gibi olabilir, ben yine de dikkat edeyim. Çok teşekkürler yeniden.

dilanbulent
dilanbulent

17253

Konu hakkında bilgim yok ama sorunuz yukarı çıksın diye yazıyorum.

pasakli_
pasakli_

13645

Biz pasaklıyı(erkek 1 yaşında) iki hafta önce kısırlaştırdık. operasyon 15 dakika kadar sürdü(testisten kesip yumurtalığı aldı) ve hekimimiz dikiş atmıyorum dikiş atarsam iyileşme uzun sürebilir dedi. Pasaklı bahçeye çıkmayı çok sever, iki gün her ihtimale karşı bahçeye çıkmasın dedi. öğlen 12:30 gibi operasyonu bitti çok zaten 5-6 saat sersem gibiydi. akşama yarası kabuk tutmaya başlamıştı. ikinci gün akşam 30-32 saat sonra tamamen kapanmıştı yarası ve farkında da değildi.


bir de köpeğimiz var elma dişi bir köpek o da kısırlaştı ama dikişlerinde hiç bir sorun yaşamadık ara ara yaladığı da oldu, hatta operasyondan 10 gün sonra yıkamak zorunda da kaldık yine bir problem yaşamadık. zaten yara kapandıkça dikişler de düşüyor biz sadece günde iki kez Dr animalin spreyini kullandık.


bazen hekimleri çok zorlayan ebeveynler oluyor tüm sorumluluğu hekime yıkan her fırsatta hekimi suçlayan onlar da her ihtimale karşı vaziyeti çok abartarak söyleyebiliyor kendini koruması için bence kısırlaştırma için 5 gün çok ideal bir süre o yara kapanmıştır

Neshe66
Neshe66

696

Hiç sorun olmaz ben elizabeth bile takmıyorum 23 kedim var birbirilerine çok duyarlılar.Çok nadirde olsa sorun yaşayan arkadaşlar oldu ama sonuçta tek kedi ve beş gün geçmiş.

pasakli_
pasakli_

13645

Çok geçmiş olsun siz kontrol edin izi bile belli olmaz, korkulacak bir durum yoktur umarım

@Neshe66 umarım, çok teşekkürler. Dişi kedimde problem yaşamıştık. Erkek rahat durmadığından dikişleri yenilenmek durumunda kalmıştı, sıkıntılı bi süreç yaşamıştık. Korkum o sürecin tekrarlanması. Umarım bi problem kalmamıştır. Sağ olun yorumunuz için.

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Biz erkek kedimiz Dumanı 2-3 hafta önce kısırlaştırdık. kendisi 2 yaşındaydı, biraz geç bile kalmıştık yani. Estetik dikiş atıldı ama dışarıdan görünmüyordu. yalarsa bi şey olmaz dedi veteriner hekimimiz. bölgeye mavi renk antibakteriyel bir şey sürüldüğü icin orayı yalarsa dili bir süreliğine mavi olabilir dedi zaten bizimki pek yalamamış yani dili mavi olmamıştı hiç. dışarıdan dikiş atıldığı zaman sargı sarmaları gerekiyor o zaman yalayamıyorlar. sizin hekim niye yapmamış ki?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 224 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81603 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR