Sürekli Mırlayan Kedimiz Bize Tıslayıp Hırlamaya Başladı

Mrstuncan
Mrstuncan

178 Puan

Aramızda çok başka bir bağ olan 2 aylıkken sahiplendiğim İran cinsi 2 yaşını geçmiş kısır kedimiz birkaç gün önce ilk olarak eşime tıslayıp uzaklaşıp saldırı pozisyonu aldı. Kısa sürdü 1-2 dakika içinde geçti çok üstünde durmadık. Benimle uyuyup mırlamaya kendini sevdirmeye devam etti. İkimiz evde yalnızken dönerken bacağımla sert olmayan şekilde çarptım ve birden tıslayıp hırlamaya yolumu kapatmaya başladı. Köşelerden gözlerini kısıp dik dik bakıp üzerime üzerime gelip tıslayıp hırladı. Odaya kadar kovalayınca ben de korkak bir insan olduğum için kendimi odaya kapattım. Kapının dışında miyavlayıp girmek isteyince açtım kapıyı yine aynı. Sabaha düzelir umuduyla kapalı odada uyudum. Normalde hep beraber uyuruz beni görünce mırlar mutlu olur beni sever. Sabah kapıyı açtığımda hala aynıydı hatta daha çoşkulu bir şekilde tıslayıp saldırı pozisyonunda diklendi. Evden çıkıp uzaklaştım. Döndüğümde biraz daha normal ama tedirgindi. Veterinerimizin yönlendirmesiyle sakinleştiriciye başladık. O gece ve sabah eskisi gibi mır mır ve sevimliydi. Öğlen durup dururken yine bana dik dik bakıp tıslayıp saldırı pozisyonu aldı. Eşim sakinleştirdi. Sakinleştiricide 3. günümüz ama 15-20 gün içinde etki ediyormuş. Çok korkak bir insan olduğum için yalnızken süreci doğru yönetemiyorum. Eşim tekrar birkaç gün evde yok ne yapacağımı kara kara düşünüyorum. Böyle bir şey yaşayan ve önerisi olan var mı?

5 CEVAP

Palyaco
Palyaco

218519

Kendisini sakinleştirmek için catnip odul mamasi alıp verin sakinlesir uysallasiyorlar beaphar catnip ödül mamasi ben veriyorum uysallasiyor

Palyaco
Palyaco

218519

Hem aranızdaki bağ yeniden canlanir

blue_hpood
blue_hpood

128292

tek önerim korkmamanız, duygusal dengesizlik hâlinizi sürdürmeyin, ayrıca tıslasa da dikkate almayın, görmezden gelin, yanından geçip gidip devam edin. sevmeyin, hiçbir şekilde iletişim kurmayın, kendisini sevdirmek için yanınıza geldiğinde dâhi sevmeyin ama kalkmayın da, öylece bekleyin. birkaç hafta onunla iletişimsiz kalın, sadece yemeğini suyunu aynı şekilde vermeye devam edin ve oyun oynatın, onun dışında iletişimi kesin. eşinizle ortak şekilde davranın, sabah o yemeğini versin ve oynatsın, akşam da siz. asla sevmeyin, ay canım vs diyerek iletişime geçmeyin, her zaman uyuduğu şekilde uyusun. sadece burada korkmamanız önemli ve herhângi bir şekilde iletişimde bulunmamanız, göz kontağı veya sesli iletişim. benim belalı kedim’i de izleyebilirsiniz, yardımcı olabilir:)

Mrstuncan
Mrstuncan

178

Çok teşekkürler öneriniz için vetqom calming’i kulkanıyoruz ona ek olarak dediğiniz gibi ödül maması veriyorum olumlu davranışlarını ödüllendirmek için. Sürekli oynayarak stresini atmaya çalışıyoruz. Normalde de sürekli üstüne titriyoruz nasıl böyle oldu anlam verrmiyorum. Yalnızlıktan mı oldu yetemedik mi bilmiyorum.

Mrstuncan
Mrstuncan

178

Benim Belalı Kedim’i izlemiştim ama maalesef korku durumu elimde değil zaten kaygı bozukluğu yaşayan bir insanım. Göz teması kurmadım ve iletişimi minimuma indirdim ilk gün. Beni sevmeye çalıştı saçımı, ayağımı… Sürekli peşimde dolaştı bekledi ve bu sefer de tepkisiz olduğum için dik dik bakmaya başlayıp tıslayıp hırlamaya başladı. Kısır döngüye girdik.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 198 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81617 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR