Kedimi Kısırlaştırmak İstiyorum

becboi
becboi

601 Puan

Merhaba benim bir dişi bir de erkek 5 aylık kedim var. Kısırlaştırmamın en doğru karar olduğunu biliyorum ama nedense bir kezliğe mahsus izin vermek istiyor gönlüm. Kedilerimi 1 ay arayla eve aldım. İkisi de eve geldiğinde büyüklerdi cidden. İlk kez kedi sahiplendim bir de. 2 aylık yavru kediler olur ya onlardan beslemedim hiç baya hevesliyim. Bu işlerin bir anlık hevesle yapılmayacağını da biliyorum ama her yavru kedi fotoğrafı gördüğümde kısırlaştırmaya soğuyorum. Tavsiyeniz nedir?


13 CEVAP

beyzathemoc1
beyzathemoc1

118037

tavsiye etmiyorum yapmanızı gerçekten hem kediler için hem sizin için çok zor ve yorucu bir süreç yavru kediye çok hevesliyseniz sokaktan sahiplenin ya da kedi sütü tozu alıp annesiz kediye annelik yapın çok ilan var böyle

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Pek tavsiye etmiyorum. Zaten annelik duyguları yok, kedinin ömrünü kısaltmış ve kanser meme tümörü gibi önemli hastalıklara davetiye çıkarmış olursunuz. Ondan sonra yavrulara bakmak ilgilenmek gerek. sahiplendirmek ayrı dert.


Bu yüzden kısırlaştırmanız kediniz için çok daha iyi olacaktır.

Warriorsans
Warriorsans

133985

Büyük bir riske girmiş olursunuz. Hadi her şey harika geçti diyelim 4/5/6 yavruya bakabilecekmisiniz? 5 yavru olsa 7 kedi ve bütün sorumlulukları sizde. Maddi manevi zorlu bir süreç. Ki sahiplendiririm ben derseniz bile öyle önüne gelen kişiye kedi sahiplendirmek kolay değil. Şahsen ben hem onların sağlığı hemde bu sorumluluğu almaktansa kısırlaştırmayı tercih ederim. Bebek bir kedi çok istiyorsanız sokaklar dolu yavru kedilerle. Hatta bahçemden bir kedo bile verebilirim 😅

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Bir şey ekleyeceğim; kızgınlığa girmesi ve çiftleştirmek de kedi için ayrı stres...

Yani sırf yavru sevmek için değmez. Bi anlık hevesle alınacak karar değil. Şimdi 5 tane yavru doğursa, hiçbirini sahiplendiremezseniz ne olacak? 7/8 kediyle aynı evi paylaşabilecek misiniz? (Bu kedilerin de büyüyüp bir süre sonra eskisi kadar şirin olmayacaklarını hatırlatiim) Hepsiyle kucak kucağa yaşarım, elimden geldiği kadar da bakarım diyorsanız çiftleştirmenizde hiçbir sakınca yok. Sahiplendirseniz güvenemezsiniz ki cins değillerse hiiç kolay sahiplendirilemiyorlar. Sokağa salsanız yazık, yavruyken sevip büyüdükleri zaman sahiplendirmeniz ayrı bir zor çünkü herkes yavru kedi ister. İki ucu çamurlu sopa. Bunun yerine yavru, muhtaç bir kedi daha sahiplenmeniz hem sokaktan bir can kurtarır hem de bol bol yavru seversiniz. Karar sizin.

diablerose
diablerose

119757

e bi tane de yavru sahipleniverin. dogurtmaniz sart degil

Lils
Lils

125528

Yavrulara bakabilecekseniz bir kere çiftleştirmek mantıklı geliyor bana. Fazlasıyla araştırdım bu arada. Annelik duyguları yok biliyorum ama vicdanen daha doğru buluyorum.

beyzathemoc1
beyzathemoc1

118037

aynen hayvanın hayatıyla kumar oynamış oluyorsunuz

becboi
becboi

601

Evet kendi çocuklarıyla çiftleşebiliyorlar aile kavramı yok birkaç aydan sonra zaten annesi tanımıyormuş yavruyu(soğuk davranıyormuş). Mantıklı geleni yapmak her zaman daha iyidir ama kediler zaten sağlıklı bakılırsa, elimden gelenin en iyisini yaparım, 10-15 sene yaşayabilen canlılar. Bir kez salmanın mahsuru olacağını sanmıyorum.

theyusra
theyusra

16477

hiçbir şey olmasa bile anne bakmama ihtimali var, 3 yavruyu aynı anda büyütebilecek misiniz? ha çok yavru sevmek istiyorsanız annesiz kalmış bir sürü yavru var istediğiniz her an 1 tanesine geçici yuvalık yapabilirsiniz.

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Kesinlikle çiftleştirmenizi önermem. Yavru kedi seveceksiniz diye kendi kedilerinizin ömrünü kısaltmayın, değmez. Hem zaten annelik duyguları yok. Yavru kedilere bakabilecek gücünüz var mı bilmiyorum. Ama sahiplendirecekseniz o da ayrı bir sorun.

becboi
becboi

601

yorumlarınız için teşekkür ederim zaten kısırlaştırmak istiyordum ama arada sırada aklımı kurcalayan bir noktaydı zamanı gelince kısırlaştıracağım yavrularımı.

becboi
becboi

601

cidden evimde bir kedi daha isterim ama ailem :(

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 354 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81574 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR