Kedilere Yaş Mama Seçimi

nemos_world
nemos_world

106179 Puan

Merhaba, arkadaşlar kısır kedinize normal yaş mama mı veriyorsunuz yoksa onlar için kuru mamalar gibi yaş mamalar da ayrı mı oluyor? Ben iki kedime de aynı yaş mamayı veriyorum biri kısır bir sorun oluşturur mu sonradan merak ettim.

13 CEVAP

emre536
emre536

3983

kısır mamaların yaş kuru farketmez içeriindeki ya oranı azaltılmış mama oldukları için kısır kedilerde özellikle erkek kediler kilo almaya meyilli oldugu için kullanılması gerekir fakat normal yaş mama da verebilirsiniz o anlık elinizde yetişkin yaş mama var ise vermenizde sakınca yok diye dşnyorum ama devamlı verirseniz kilo alması ve üriner sorunlar ile karşılaşabilirsiniz tabiki yinede veterinize danışmanız daha dogru olur

Lils
Lils

125528

Haftada 2 paket vs. yiyorsa sıkıntı olacağını sanmıyorum ama eğer 2günde 1 paket yiyorsa vs. dikkat etmek daha iyi olur.

Gimlihanim
Gimlihanim

123314

Kısırlaştırılmış kedilere özel yaş mamalar var. Onlardan kullanmanızda fayda var. Kilo kontrolü açısından oldukça önemli.

nemos_world
nemos_world

106179

Kuru mamayı zaten kısır kediler için olanlardan kullanıyorum, yaş mama da haftada bir veriyorum o zaman bir sorun olmaz, cevaplarınız için teşekkür ederim

Renklipati
Renklipati

140193

Haftada bazan 2 haftada bir veriyorum oda püre olanı sadece biraz yiyor ille kısır mama olması gerekmiyor, sürekli yedikleri birşey değil

Palyaco
Palyaco

218519

Haftada iki kere verin normal yasmamada olur sağlığı için sulu yas mamaları tercih edin

blue_hpood
blue_hpood

128941

devamlı vermeniz durumunda kilo almaz ve üriner sorunlarla karşılaşmazsınız, en azından sebebi yaş mama olmaz. ayrıca veterinere falan danışmayın, yaş mana zararlıdır, haftada bir ödül niyetine verin vs zırvalayacaktır. mümkün olduğunca çok.verin, fırsatınız varsa her gün, erkek ve kısırsa özellikle. hatta durumunuz varsa çiğ beslemeye geçin. ‘kuru şeylerden’ korkun, etten değil.

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Haftada bir-iki kez yaş mama veriyorsanız normal yetişkin olanları kullanabilirsiniz. Her gün yaş mama veriliyorsa kısır olanları seçmede yarar var. Benim bildiğim ve içeriği beğendiğim Felicia konservesi ve Animonda var kısır olan.

Kedisever1383
Kedisever1383

2381

İlle de kısır mama olması gerekmiyor

DilekTus
DilekTus

848

4 çocuğum var 1 senedir kısırlar. Kuru mama da kısır mama kullanıyoruz, haftada 1 yaş mamada normal yaş mama kullanıyoruz.

deniznergis
deniznergis

12866

yaş mama candır fazlasıda yarardır hem su ihtiyacını giderir hemde malt macun ihtiyacını minumuma indirir haftada bir vereceginize hiç vermeyin daha iyi en azından patili dostunuz vereceginiz günü iple çekmez. :D

Dkd
Dkd

12416

Çok bilindik kaliteli markaların çoğunda kısır kedi şeklinde ayrım yok. Ben temiz içerikli kaliteli bir yaş mama olduktan sonra yetişkin şeklinde olandan veriyorum özel olarak kısır kedi olmasını aramıyorum. Nd naturea schesir gimcat gibi en iyi markalarda kısır ayrımı yok. Kedinizi sırf kısırlaştırılmış seçeneği yok diye bu markalardan mahrum bırakmamanızı öneririm.

Warriorsans
Warriorsans

133985

Bence yaş mamalar haftada 1 2 verildiği için çok önemli değil. O an ne işime geliyorsa alıyorum. Yavru kedi maması da veriyorum kısır maması da yetişkin maması da. Önemli olan ana maması kuru mamayı güzel ayarlamak.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 427 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.349 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR