Nefes Alma Problemi Ve Sümük

Roza23
Roza23

19328 Puan

Evde iki kedimiz var ve 10 aydır geçmeyen sümükleri var ve nefes almada problem yaşıyorlar. Bartında yaşadığımız için veteriner seçeneğimiz az. Her ay gidiyoruz hekime ama sadece oksijen veriliyor. Böyle bir şey yaşayan var mı daha önce? Ne yapabiliriz ekstra?

5 CEVAP

Ahmetemind
Ahmetemind

13756

Gittiğiniz hekim antibiyotik tedavisi vb. önerdi mi hiç? Sadece ayda bir gelin oksijen vereceğiz diyorlarsa düzenli müşterisi olmanız için yapıyor olabilirler. Oksijen uygulaması çok kısa vadeli sonuçlar veriyor, en azından benim kedilerimde öyle olmuştu.
Bence tedaviden önce sorunun ne olduğuna odaklanmaya çalışın. Eviniz tozlu bir ev mi? Kullandığınız kum tozutan bir kum mu? Belki kedilerinizde alerjik reaksiyon oluyor olabilir. Gerçi iki kedinizde de olduğuna göre bulaşıcı bir hastalık olması da olası.
Yakın illerden başka bir kliniğe götürme gibi bir şansınız var mı peki? Aklıma pek başka bir şey gelmiyor maalesef

Roza23
Roza23

19328

Evet maalesef veterinerimizin müşterisi olduğumuz için öyle bir hissiyat olmuştu. Önereceğiniz bir kum var mı? Toparlanan normal kum kullanıyoruz da

Ozzey
Ozzey

118677

Antibiyotik tedavi şart 10 ay olmuş. Gecmis olsun başka veteriner bulmaya çalışın.

Warriorsans
Warriorsans

133985

Şans bizim bahçede yaşayan bir sokak kedisiydi ve grip gibi işte anlattığınız gibi belirtileri vardı ben onu bildim bileli öyleydi. Sahiplendikten sonra tedavi gördü 2 kez 5 er günlük kortizonlu bir sürü iğneler oldu hep iğne olurken geçer gibi oluyordu sonra 1 2 güne tekrar başlıyordu aynı zamanda nebulizatör ve 2 ayrı ilaç da kullandık ama bence çok da fayda etmiyordu. En son azitro isimli antibiyotiğe başladık 7 gün boyunca sabah 1 ml akşam 1 ml şeklinde verdim 7 günlük süreçte bu antibiyotikten de pek ümitli değildim çünkü çok etkili görünmüyordu. Antibiyotikle beraber biofeline ürinary+d tabletini de kullandım. Antibiyotik bittikten 1 2 gün sonra şansın git gide iyi olmaya başladığını fark ettim ve 1 hafta sonra iyileşti. Antibiyotiği bırakalı 2 3 hafta oldu ve şükür ki sağlığına kavuştu. O kadar iğnelerden alamadığımız verimi ( 3 bin TL ye yakın para harcadık iğnelere) 25 TL lik bir antibiyotikle çözdük. Şimdi buradan ilaç önermek aslında çok doğru değil ama kedinizin kilosunu vs göz önüne alarak hekiminiz de uygun görürse alıp deneyebilirsiniz ama oksijen verilmesinin çok bir fayda sağlayacağını sanmıyorum.

Ozzey
Ozzey

118677

Aynen bana da sokaktakiler icin yazmisti veteriner. Kendiniz direk alamıyorsunuz. Veteriner yazıyor.sokakta baktigim guzel kizim cok kotuydu iyilesti ama cicegimi köpeklerden koruyamadim. Öldü.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 222 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81535 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR