Dikiş Alınması (Hassas Fotoğraf)

incirreis
incirreis

2891 Puan

Merhaba, tek testisli erkek kedimi dün akşam kısırlaştırdım. Yani bir testisi dışarıda, diğeri keseye yakın bir yerdeydi. Fatih Hayvan Hastanesi’nde kriptorşi ameliyatı oldu. (ayrıca başlık açıp deneyimimi yazacağım)


Fotoğrafta da görüleceği üzere 5 zımba dikiş atıldı. Yakalık takıldı ve 10 gü boyunca çıkarmayın, dikişleri almaya geldiğinizde çıkaracağız dendi. Yakalık aşırı rahatsız ediyor, strese girip geri geri yürüyor(bunlar çok normal tabii) falan ama yeme ve içmesinde şükür sıkıntısı yok. Ve 10 gün kadar kristal kum kullanmamız gerektiği söylendi.


Benim merak ettiğim bu zımba dikişleri alınırken canı yanacak mıdır? Hayvanı daha da strese sokar mı? Yoksa basit bir işlemle çıkarılıyor mu? Deneyimlerinizi aktarabilirseniz çok mutlu olurum.


5 CEVAP

TATA4242
TATA4242

118617

Eğer testisleri başarılı şekilde alınmışsa problem yok.Sadece hekimin belirttiği kontrol günlerine riayet edin ve yakaligi kesinlikle cikarmayin,bunun haricinde dikiş bölgesine müdahale etmeyin ve kedinizi de dolaylı yoldan müdahale etmesine izin vermeyin.Son olarak şişkinlik, kızarıklık, iltihap görürseniz acilen hekime götürün.Dikişler basit bir şekilde çıkarılıyor.En son endişe etmeniz gereken konu bu nokta.Gecmis olsun kediniz kurtulmuş.

Superisi814
Superisi814

125143

Merhaba,


Zimba dikisi insanlara da kullaniyorlar.Benim kopegimde kullanildi.100den sonrasini sayamamislar operasyonda.Fakat kisirlastirmada degil.
Zamanla dokulenler oldu, ben de aldim.
Bogazina kacabilir bu da tehlileli olabilir.Hekiminize itimat ediniz..

Warriorsans
Warriorsans

133985

Şans sezeryan olduğunda ona da zımba ve dikiş atılmıştı dikişleri alınırken hiç sorun çıkarmadı acısa tepki verirdi diye düşünüyorum

incirreis
incirreis

2891

Çok teşekkür ederim hepinize. Zaten streste olan hayvanı daha da strese sokabileceği düşüncesine üzülüyordum. Hepimizinkine sağlıklı bir ömür dilerim. 😊

incirreis
incirreis

2891

Bir de bu dikiş normal mi? Bana biraz değişik geldi, normalini bilmiyorum ama?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 388 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 92.799 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR