Kedimin Karnında Beze Var

Gul_ilyas
Gul_ilyas

171 Puan

merhabalar, çöplükten 2 aylık erkek kedi buldum karnında beze gibi birşey var, sıvı kıvamında vicudunu esnedince kayb oluyor, aynı zamanda mantar, vete götürdüm iyne yaptı, krem verdi, bezeyi daha sonra farkettim şuan yeniden gidecek durumum yok, ne olabilir?


6 CEVAP

mimimomo
mimimomo

12335

fotograftan gorebildigim kadar tahmin yurutecegim ama muhakkak veterinerinizle konusun.


2-3 sene evvel, bizim bahcedeki bebeklerden birinde oyle bir sey farkettik (cok kucukken anlasilmiyordu, 2 aylikken hafif bir bombe hissettim ama aslinda, 3 aylik civari daha belirginlesti (ceviz buyuklugune yaklasmis) dediginiz gibi: sanki sivi dolu gibiydi, yani bi kutle degildi) veteriner, diyafram yirtigi dedi ve biraz daha buyudugunde operasyon gerektirecegini soylemisti. o an icin baska bir tedaviye gerek olmuyor. fazla atlayip ziplamasina engel olun demisti ama disarda oldugu icin akibetini maalesef bilemiyorum.


yuksekten dusme nedeniyle olabilecegi gibi, dogumsal bir durum da olabilirmis. cok nadiren op gerekmeden toparlandigi vakalar da oluyormus. dilerim oyle bir durum olsun :)


not: durumu idare edebilecek gibiyse, kisirlastirma op ile birlikte halledebiliyorlar, anestezi kullanimini en aza indirgemek icin, oyle bir sansiniz olup olamayacagini da isterseniz hekiminizie bir danisin.

Gul_ilyas
Gul_ilyas

171

Cevaplarınız için teşekkürler, öncelikle memesi asla değil çünki memeleri küçük beze nohut kadar büyüklükte, tesisleri de olmaz bence çünkü daha çok ön patilerine yakin bir yerde, azacik masaj etdim kayb oldu sonra yeniden geldi, yavrum zaten mantar durmadan kaşınıyor, pirelerini temizledim mantarı davam ediyor, birde bu beze içime korku saldı in şee Allah kötü bir şey çıkmaz, en kısa zamanda vete yeniden götürcem 🙏🏻

Renklipati
Renklipati

140143

Resimde anlaşılmıyor beze dediğiniz meme olmasın mı çünkü erkek kediler de de oluyor minicik çünkü yavru diye

Fıtık olabilir

incirreis
incirreis

2891

Erkek kedilerin testisleri karın boşluğu bölgesinde olup, 5-6. aydan sonra dış keseye inebiliyor, bazen de inemiyor. Fotoğraftan anlaşılamaz tabii ki veterinere göstermeniz gerek.

AsumanAtilgan
AsumanAtilgan

6860

Götürün bencede

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 817 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78219 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR