Sahiplenen Kişiye Alışırlar Mı?

Tengu
Tengu

14308 Puan

Bahçede baktığım ve sahiplendirmeye çalıştığım 4 aylık kediler var. Beni görünce koşarak peşimden gelirler ördek yavrusu gibi takip ederler beni. Göbeklerine dokunmama bile bir şey demezler ama diğer insanlardan kaçıyorlar. Hatta bi tanesi veterinerin elini dikişlik etmişti. Ben onları ilk gördüğümde 2 aylık kadarlardı insanlardan tamamiyle korkuyorlardı yanımda yemek bile yemezlerdi. Her gün yemek vererek 1 ayda kendime alıştırdım.
Bu kedileri sahiplenen biri çıksa kediler sahiplenen kişiye de bana alıştıkları gibi alışırlar mı? Alışması için ne yapılabilir? Ve sizce ne kadar sürede alışırlar?

9 CEVAP

MunevverOzturk
MunevverOzturk

115145

Ben ikinci kedimi başka bir aileden sahiplendim köye gidecekleri icin avci kopekleri vs varmis ev kedisi orada barinamayacak diye 6 aylik kediydi ve ilk baslarda tabiki diger kedimi kendine yaklastirmadi ayni sekilde bana da sonucta yabanci bir ailenin icine dusmustu asla onu zorlamadim yemini suyunu verdim rahat etmesini sagladim yanina gidip yemek vermeye calistigimda vs saldirdigi da oldu elimi cizdi derince mesela asla kızmadım istemiyorsa gittim ama ona sevgimi gostermeye de calistim beni cizsede saldirsada kafasini oksayarak vs ona cok narin yaklastim ve bana da diger kedime de alisti simdi bizsiz yapamiyor 😊Yani yaklasima bagli olarak illaki alisacaktir onemli olan ona iyi bakilip sevilmedi 🥰🐾🐾

Superisi814
Superisi814

125143

Merhaba,


Kedimin 5. Ailesiyim.Ustelik ev kedisi filan degildi.Hala da degil tam bir sokak cocugu..
Sorunuzun cevabi evet alisirlar 😊
Sizden ayrildiklarina elbette uzulurler bu arada..

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Vallahi sorunuzun cevabı hakkında en ufak bir bilgim yok. ÜSTTE KALSIN O ZAMAN 🐾

Tengu
Tengu

14308

Cevabınız için teşekkür ederim ama sizin sahiplendiğiniz kedi zaten ev kedisiymiş yani insanlara alışıkmış. Benim bahsettiğim kediler bi tek bana alışıklar diğer insanları uzaktan görseler de kaçıp gidiyorlar. Bu kediler gittikleri evde benden başka insanlara da alışır mı onu merak ediyorum.

Golge_Hera
Golge_Hera

951

Benim sahiplendiğim kedim de sokak kedisiydi. Hatta bayağı da uzak bir köyde yaşıyorlardı. Sadece onlara yemek veren bir kişiye yaklaşıyorlardı. Biz sahiplenince ilk 2-3 gün çok huysuzlandı. Kardeşlerini falan aradı. Özellikle geceleri bağırma huyu edinmişti. (Annesinden erken ayırmadık bu arada kuru mama falan da yiyebiliyorlardı.) İlk 1 haftada kendini yavaş yavaş sevdirmeye başladı. Şimdi tamamen ilgi delisi bir kedi dibimizden ayrılmıyor.

Warriorsans
Warriorsans

133985

Zamanla elbet alışırlar güzel ilgili bir ailesi olduktan sonra kedo da onları çok sever hem daha küçüklermiş

diablerose
diablerose

119757

kedimi sahiplendigimde 1 yasindaydi. son derece alisik suan bana. canim sutlac

emre536
emre536

3983

Herşeyin başı ilgi ve sevgi manevi olarak en büyük beslenme kaynagıdır sevgi ,sevginin var oldugu her ortama alışırlar ,onlara gerçekten bir ömür boyu annelik ya da babalık yapabılecek koruyucu olacak güzel insanlara sahıplendırebılırsınız inşAllah

Tengu
Tengu

14308

Cevaplarınız için teşekkür ederim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 349 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.346 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR