Sanabelle Mama

eliffm
eliffm

351 Puan

bu markayı kullanan var mı kızımın mamasını değiştirmem gerekiyor içerik olarak iyi mi

6 CEVAP

simbakedi
simbakedi

136281

evet iyi bir mama. ayni sekilde bozita da bakabilirsiniz fiyatlari hemen hemen ayni diye hatirliyorum. bozitayi marka mama sitesinden oneririm bu arada guvenilir. icerigi de royal canin, proplan gibi mamalardan cok daha iyi iki mamanin da

Palyaco
Palyaco

218519

Cok yağlı bir mama paketi açar açmaz yağı resmen farketiyorsunuz 1 ay kullandim

Lils
Lils

125528

İçerik olarak güzel bir mama o fiyata en iyi brit care var ama ishal şikayeti olan bir mama brit care. Sanabelle daha risksiz. brit care iade garantili. Sanabelle de iade garantisi yok sanırım. İçinde genelde kümes hayvanı olması kötü bence.

Eg388
Eg388

752

Benim bi tanıdığım denedi ve içeriğini beğenmedi fazlaca pahalı diyor onun yerine bilinmiş marka alınsın demişti

Poncimin
Poncimin

116485

• İyi bir mama. 117-130 TL civarında bulunuyor 2 kg paketleri. O fiyat segmentinde "içerik olarak" Britcare Hypo-allergenic serisi daha önde ama genel bir ishal şikayeti olduğu söyleniyor. Bazı kedilerde dışkıda yumuşama, ishal yapabiliyor. Denersiniz, sizin kedinize iyi gelirse devam ederseniz. Ama eğer risk almayayım derseniz Sanabelle bakabilirsiniz. Almanya üretimi. Sonrasında Exclusion veya Alleva Equilibrium da bakabilirsiniz. Bu ikisi de İtalya üretimi. O bütçede aklıma başka da mama gelmedi, belki bütçe yeterse Bozita da olabilir. İsveç üretimi.


[Sanabelle Adult Forelle Alabalıklı Yetişkin Kedi Maması:]


Kanatlılardan elde edilen et (taze, 20 %), kümes hayvanları proteini (kurutulmuş), pirinç, pirinç unu, taze alabalık (5 %), taze ciğer (5 %), ciğer unu, protein hidrolizat, hayvansal yağlar, rendelenmiş kuru pancar (şekeri alınmış), keten tohumu, bezelye lifleri, somon balığı yağı, kalsiyum karbonat, tam yumurta (kurutulmuş), bezelye (kurutulmuş, 0,4 % ), maya (kurutulmuş, dahil. 0,1 % mananoligo sakkarit, 0,06 % β glukan), potasyum klorür, kırmızı yaban mersini (kurutulmuş, 0,1 %), yaban mersini (kurutulmuş, 0,1 %), yeşil dudaklı istridyeler (kurutulmuş), aynı safa çiçeği (kurutulmuş), hindiba tozu, kurutulmuş yuka bitkisi.


• Sanabelle içerik olarak çeşidine göre %20-25 civarında taze kümes hayvanları eti içeriyor. Bu fiyata taze et içermesi çok güzel. %5 taze ciğer de var. Toplam %30'luk bir "taze" et oranı var mamalarında. Ama tüm mamaları kümes hayvanları eti ağırlıklı. Yani paylaştığım yetişkin balıklı mamasında da balık var ama örneğin %20 kümes hayvanları eti sonrasında %5 balık, %5 ciğer şeklinde var. Kedinizin kümes hayvanları etlerine (tavuk, hindi vb.) alerjisi yoksa bir sorun olmaz zaten. Benzer şekilde Bozita'nın da tüm mamalarında da belli bir miktar tavuk içeriği var diye biliyorum. Sanabelle Sensitive, Adult, Kitten gibi çeşitleri var. Kısırlaştırılmış mamasının analizindeki protein ve yağ oranı biraz bana az geldi. Onun dışında diğer mamaları güzel. Glutensiz bir mama. İçerisinde pirinç var ama mısır, buğday vb. olmaması iyi. Pirinç, Yulaf bunlar en masumları. Maya ilave edilmiş, içerisinde de sindirim sistemi için faydalı prebiyotik var. Ayrıca Beta Glukan da içeriyor. Bağışıklık güçlendirici ek takviye ürünlerinde bulunuyor genelde, beyaz kan hücrelerini aktive ederek hastalıklara karşı koruma sağlıyor. Mamanın içine eklemeleri bence güzel olmuş. İçeriğini beğenmediğini söyleyen olmuş ama içerisinde kötü hiçbir şey yok. Fiyatına göre başarılı bir mama bence. Kedinize etkisi nasıl olur onu biz bilemeyiz ama "içerik olarak" bakarsak o fiyatlara alınan Royal Canin, Hills, Proplan, Advence gibi mamalardan çok çok daha iyi.


• Yağlı demiş biri, kullanmadığım için yorum yapamam ama analiz değerine bakarsak bazı mamalarının yağlı olduğu doğru olabilir. Mesela balıklı Adult maması %31 protein, %16 yağ içeriyor. Bu maması normal değerlerde. Kitten mamasında %34 protein, %21,5 yağ var. Yağ oranı yüksek ama yavru kediler gelişim çağında olduğu için sağlıklı gelişmeleri için daha fazla kaloriye ihtiyacı vardır. Bu değerler bence yine iyi. Yalnız Sanabelle Sensitive Kuzulu yetişkin kedi mamasının proteini %32,5. Bu güzel. Ama yağ oranı %22,5. Yağ oranı bu mamasında fazla. Kedilerin beslenmesinde öncelikle Protein sonrasında Yağ gelir. Fazla yağ olması da kilo yapar. Ama ölçülü verirseniz sorun olacağını sanmıyorum. Ben Sanabelle'yi tavsiye ederim. Güzel mamaları var.

Gmz91910
Gmz91910

14270

Sanabelle bana göre ennn iyi mamalardan

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 393 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 5 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.082 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR