İkinci Kedi

dollfacepersian
dollfacepersian

132611 Puan

Arkadaşlar merhaba,bilenler bilir şuan 2. Kedim var evde ve diğer kedimle alışma sürecindeler,hiç iyi gitmiyor maalesef. Kedilerden biri 2 yaşında,kısır erkek. Canımın içi oğlum. Diğeri 2 aylık,dişi sokakta diğer kedilerin saldırısına uğramış ve annesi yok.
Bu gün 14. karşılaşmaları. İlk başlarda birbiri ile patilerini vuruyorlardı. Sonra kavga etmeye başladılar. Alışma sürecinin bir parçası diye normal karşıladım. Sonra kavgalar ciddileşmeye başladı ve sadece küçük kızım saldırıyor oğluma. Oğlum kavga etmeyi bıraktı ve kızımdan çok korkuyor,korkusundan odadan çıkamıyor. Ben kızımı sıkıca tutup ona yaklaştırdığımda kızımın patilerini yalıyor.
Kızım oğlumu görür görmez hiç koklamaya çalışmadan saldırıyor,aynı odada sadece kucağımda sıkıca tutuğumda saldırmadan duruyor. Bıraktığım anda direk saldırıyor. Yaptığı oyun değil kesinlikle. Oğlumun cıyaklayıp bağırmasına neden oluyor. Tüylerini yoluyor oğlumun. Ben araya girip ayırıyorum ama o kadar ani saldırıyor ki başlamadan yetişemiyorum. Oğlum ben araya girdiğimde hemen geri çekilip duruyor bana zarar gelmesini istemiyor. Kızım ise araya girersem bana saldırıyor.
Şuan odada kapalı yaşıyor,çıkardığım anda evle ilgilenmeden oğlumu bulup saldırıyor. Daha önce kedilerin saldırısına uğradığı için böyle yapıyor olabilir ama sanki sokakta ona saldırıp yaralayan oğlummuş gibi hınçla saldırıyor. Hiç bir ilerleme göstermiyor.
Oğlumun psikolojisinin bozulup kedilere karşı antipatisinin oluşacağından korkuyorum. Ömründe ilk kedi kavgasını kızımla yaşadı ve ona saldırmadığı surece sadece uzaktan izliyor.
Çok üzülüyorum. İkisine de haksızlık yapıyormuşum gibi hissediyorum. Sabretmeye çalışıyorum ama hiç bir ilerleme yok. Özellikle birden fazla kediye aynı anda bakmış,alışma süreci yaşamış kişilerin cevap vermesini istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim,ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum

8 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Ursa 2 aylık. Sizinkilerden büyük, büyük ihtimalle Oğlum bir kere saldırdı. Sonra zaten ikisi de kavgalıydılar. Oğlum artık saldırmıyor ama ursa sanki hayattaki tek amacı oğluma saldırmakmış gibi davranıyor. Sizde kaç kedi var acaba şuan?

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

SelinTuksal
İkinci kedim gelmeden önce böyle durumlara alışırlar,sabır falan diye yorum yapıyordum. Ne kadar zor olduğunu yaşamadan anlayamıyormuş insan. Sizi anlıyorum gerçekten,bende ne yapacağımı hiç bilmiyorum. Sizinki benimkinden de zor bir durummuş. Umarım bir şekilde yoluna girer herşey. Profilime yaptığınız yorum için teşekkür ederim,umarım dediğiniz gibi olur:)

pongul
pongul

113342

üzücü bir durum. ursa'nin bir sokak gecmisi ve belki buna bagli tasidigi ruh halinin getirdigi davranislar var. ben sokak gecmisi ya da travmatik bir cocugu sahiplenme deneyimi yasamadigim icin kesin konusamiyorum. bizimkilerin alisma surecinde de bu kadar yogun saldirma durumlari yasamadik. umarim ilerleme olur.

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

Benimkiler de hala kavgalı ve bebeklerime saldırıyor ablaları. Yanlışlıkla odalarının kapısını açık unutmuşum, tılsımı hırlarken duyunca ışık hızıyla kedilerimin yanına koştum. Bizimkiler biraz daha küçük galiba Ursa'dan. Merak ettim, Oğlunuz daha önce saldırmışmıydı Ursa'ya? Onun tutmu nasıldı?

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

4 kedi. Bebeklerim odamda kalıyor. Büyükler evin genel olarak her yerinde. O hırlama olayında da eğer bebeklerim hemen tılsımın giremeyeceği bir yere girmesey ben de hemen koşmasaydım neler olurdu düşünmek dahi istemiyorum. Büyük kedilerim de hala kavgalı. Yani önce kimi kime alıştırcağımı, nasıl alıştorcağımı şaşırdım ama bebeklerim büyüdüğünde onlar da alışmakta zorluk yaşarsa diye korkuyorum.ki ucu oklu değnek iki tarafı da bana batıyor. Ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum...

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

Bir de benim kedileri aynı odaya koymam gereken zamanlar olabilir ileride. Asıl o zamanı merak ediyorum.

berilce
berilce

490

1 ayı bile geçebilir alışmaları yada benim kedilerim gibi 3 yıl sonra bile ayrı odalarda yaşamak zorunda kalabilirler... sonuçta hepsi evlat onlara uyum sağlıyoruz bi şekilde

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Berilce
Hiç anlaşmazlarsa kızımı sahiplendireceğim. Çünkü sürekli bir odada kapalı yaşamayı hak etmiyor.Oğlumda kendi evinde huzursuz olmayı dövülmeyi hak etmiyor.
Bence sizin yaptığınız doğru değil. 3 yıl boyunca bir odada yaşamayı hak etmiyor kedileriniz.Bu uyum sağlamak değil bence

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 747 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR