Lütfen Bakın !!!

CaglaKesik
CaglaKesik

818 Puan

Kızımla dün akşam bir uçak seyahati gerçekleştirip evimize geldik ama hâlen kakasını yapmadı endişelenmeye başladım. Yemesi içmesi normalinden daha sık, su tüketimi normal, hareketleri normalinden daha sık. Ben mi çabuk panikledim, uçaktan dolayı stres yaptı o yüzden mi yapmıyor, yoksa kabız mı oldu anlamadım. Eve geldiğimizden beri hırlıyor kendini sevdiriyor normalde hiç hırlamazdı. Kabız olduğunu mu anlatmaya çalışıyor biri bir yol göstersin lütfen.

9 CEVAP

Policlal
Policlal

14138

Kefir verin isterseniz. Hırlama derken ağız açıp hızlı nefes alıp verme gibi mi yapıyor? Susadıklarında veya strese girdiklerinde bunu yapabiliyorlar. Karnına masaj yapabilirsiniz. Sevdiği yaş mama, oyuncaklarla dikkatini dağıtmaya çalışabilirsiniz. Kediniz sizin yanınızda mı yolculuk yaptı? Yolcu bölümünde değil mi?

endişelenmenize gerek yok diye düşünüyorum, yolculuğun stresinden kaynaklı bir durum gibi gözüküyor.. benim yavrum da yolculuk sonrası bir gün yaklaşmamıştı bize, kuytu köşelerde saklanmıştı. birazcık kendi halinde bırakın, eski haline dönecektir. eğer bir süre sonra bu terslik devam ederse veterinere götürebilirsiniz.

CaglaKesik
CaglaKesik

818

@Policlal hayır hayır böyle mutlu olduklarında bir şey istediklerinde güvercin gibi ses çıkarırlar ya o ses çıkarmadan. Karnına elliyorum bi sertlik yok ya da dokunmama engel olmuyor, anüsünü kontrol ettim kızarılıkta yok. Evet benimle yolculuk yaptı ama genel olarak çok korkak bi kedidir. Yolculuk boyunca (2 saate yakın) o kadar hızlı nefes alıp verdi ki uçak inene kadar dua okudum sadece kalp krizi falan geçirmesin diye.

Warriorsans
Warriorsans

133985

Zeytinyağı içirebilirsiniz iyi gelecektir

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Yolculuktan dolayı stres olmuştur muhtemelen. 1 tatlı kaşığı kadar kefir ya da yoğurt verebilirsiniz. Ya da 1 çay kaşığı zeytinyağı içirebilirsiniz.

Palyaco
Palyaco

218519

1 tatlı kaşığı zeytinyağı verin yada kefir

CaglaKesik
CaglaKesik

818

Yapmış kakasını ama normalinden daha az kontrol edeceğim devamı gelmezse veterinere götüreceğim

incirreis
incirreis

2891

Yolculukta stres yaşadıkları için 12-24 saat kadar yemek yemeyebilir, tuvalet ihtiyacını tamamen gidermeyebilir. Bu çok normaldir, endişelenmeyin lütfen ona güvende olduğunu hissettirin.
Arkadaşların dediği gibi zeytinyağı veya florasını düzenleyecek probiyotik kefir verebilirsiniz.

diablerose
diablerose

119757

bnmki bi sefer yapmadi gitti kakasini. maltıni daha fazla verince yapti sonra

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 288 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR