Kedilerde Reflü Belirtileri Nelerdir?

GokhanTemiz
GokhanTemiz

983 Puan

İnternette yazan belirtilere elbette baktım ama ayrıca sormak da istedim.
Kedimin arada midesinde bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Kedi çimi bu konuya iyi gelir mi bilmiyorum ama çimi aşırı yiyordu mesela. Arada sık sık kustuğu ve iştahsızlaştığı dönemler oldu ama çok uzun sürmedi. Kendiliğinden geçtiği için veterinere götürmedik.


Son zamanlarda uykudan uyandığında esnerken ağız kokusu fark ettim.
Ayrıca belki rüya görmesi yüzünden emme, yalanma sesleri çıkartıyor olabilir ama uyandığı zaman ağzının değdiği bölgeleri hemen temizleme ihtiyacı duyuyor, durumu merak edip koklayınca yine ağız kokusu dediğim kokuyu aldım. Yani yediği mamanın sindirilmiş kokusu gibi bir koku geliyor. Yalandıktan sonra ya da bir süre sonra geçiyor.


Kedilerde uykuda salya gibi şeyler oluyor mu bilemiyorum. Uyurken yalanma hareketi ya da ağızdan ses geldiğini görmüşsünüzdür ama bunun mama kokusu yaptığını ben ilk kez tespit ettim. Bu da diğer hareketleri ile birlikte midesindeki sıkıntıyı gösteriyor olabilir mi diye sormak istedim. Benzer durum yaşayan varsa tabii... Erken dönem olduğu için tespiti pek kolay değil. Kendi kendine zaten düzeliyor. Uzun süre hiç kusmadığı da oluyor, iştahı da normalleşiyor.

1 CEVAP

GokhanTemiz
GokhanTemiz

983

"Kedi Bakımı ve Sağlığı" bölümünü seçmeyi düşünürken "Beslenme" bölümüne gitmiş. İlgili bölüme taşırsanız sevinirim. Hata olmuş.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 211 Görüntüleme
  • 1 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80883 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR