Sandy Marsilya Sabunlu Kedi Kumu İnceleme

simbakedi
simbakedi

136205 Puan

Merhabaaa :D çoğumuzun merak ettiği o kumu deneme fırsatım oldu. Merak edenler olduğu için buraya da yazmak istedim. 2 gündür kullanıyorum ancak fikir edindim çoğu özelliği hakkında.


Topaklanması : Gayet başarılı topaklanması var. 9/10 denebilir. Çişleri direkt olduğu gibi alabiliyorum. Kakalarda zaten sorun olmuyor.
Tozutması : Benim için en önemli konu tozsuz olması bir kumun. Bu kumun tozsuzluğundan da gayet memnun kaldım. 9/10 verebilirim onun için de. Ama bundan önce feles kullanıyordum. Onun puanı 9.999/10du benim için bu konuda.
Koku Konusu : Bu konuda aşırı memnunum diyemem ben. Kendi kokusu olan sabun kokusu bana fazla ağır geldi. Kokulara karşı hassas olduğumdan pek beğenmedim ben. Ama anneme sorduğumda güzel koktuğunu, kaka ya da çiş kokusu olmadığını söyledi. Ben de kaka kokusu almadım. Karbonat da atıyorum ben kedimin kumuna o da bir neden olabilir belki. Daha önceden de kokulu kum kullanmadığım için sabun kokusunun ağırlığı hakkında bir şey diyemem belki kokulu bütün kumlar böyle kokuyordur, sadece bana ağır geldi. Benim gibi hassassanız önermem.


Benim için başka iyi yanları : Kumun taneleri çok küçük olmasına rağmen kedimin ayağına yapışmadı. Feles bundan daha büyük taneliydi ama son zamanlarda aldığım paketlerden sonra ev kumsala dönmüştü neredeyse. Olması gerektiği kadar tuvaletinin önündeki paspasa dökülüyor. Eve dağılma yok.
Benim için kötü yanları : Sabun kokusunun yanında kum çok ince olduğu için bütün çişin ve kakanın etrafını kaplıyor. İyi topaklanma dedikleri bu olabilir ancak ben çişi ya da kakayı rahat kontrol edemiyorum. Bir kan vs olsa belli olur belki ama Feles kullanırken daha rahat kontrol edebiliyordum. Biraz düşündürdü bu konuda :D


Kokusuz olan gri paketini de kesinlikle denerim. Benim için daha uygun olduğunu düşünüyorum. Fiyat olarak uygun diyemem ama mama vs alırken yanında indirim koduyla birlikte alabilirim. Siz de bütçeniz bu yöndeyse kesinlikle bakabilirsiniz.


11 CEVAP

yalkuzak
yalkuzak

13555

merhaba, topaklanma konusunda ben sıkıntı yaşadım. çiş iyi topaklanmadığı için temizlerken ufalandı ve birkaç sefer sonra tüm kum bulamaç gibi oldu o yüzden de kötü bir koku oluştu.. hediye gelmişti, ama kendim alıp kullanmam.

Minigimmm
Minigimmm

11838

Evet bizde sandy'yi deneyimledik. Çok ince taneli olduğu icin (bildiğiniz un gibi) topaklanmasi iyiydi. Kakayı bile iyi kapatıyor. Evet toz olayıda çok azdı, kaba dökerken biraz toz kalktı o kadar temizlerken toz problemi yaşamiyordum. Koku hapsetmesi için ise kararsızım çünkü marsilya sabunlu olduğu için ekstra kokusu var ve dışkıyla birleştiğinde banyoda durulmayacak derecedeydi ve kokulu kum kullanmaya tövbe ettim döktüm gitti hem koku kedime sinmeye başladi marsilya sabunu kokusu hemde eve dağıldı hiç hoş değildi. O yuzden daha fazla dayanamayarak döktüm ama ince kum oluşu topaklanmasi ve az tozutma özelliği ile dikkatimi cekti diger kumlar gibi eve hic dağılmıyor oluşu çok iyiydi. Dediğiniz gibi kokusuz olanını bende denemeyi düşünüyorum.

Minigimmm
Minigimmm

11838

Sanirim bu kumlardaki topaklanma durumlarida tıpkı mama konusu gibi. Her kediye her mama olmadiği gibi her kumda her kedide tam olarak ayni özellikleri gostermeyebiliyor. Şoyle düşünüyorum artik; idrarin asidikliği ph derecesi bu konuda çok etkili. Kimi kedinin idrari iyi topaklanirken kimi kedinin idrarini tam topaklayamiyor hamur gibi olabiliyor.


Kokusuz olanı aktif karbonlu muydu hatirlamiyorum. Aktif karbonlu olursa daha iyi sonuç verecektir koku konusunda.

simbakedi
simbakedi

136205

@Minigimmm gerçekten hiç anlamıyorum alt tarafı kum herkeste farklı memnuniyet oluyor. şu ever clean yurt dışındaki gibi 15 birime alıncak kadar olsa keske de hepimiz alsak :))


@Lils ben de magicsand denemeyi düsünüyordum bundan da çok tozutuyorsa denemiyim iyi oldu, sağolun :D

simbakedi
simbakedi

136205

@yalkuzak aa şaşırdım valla ben çok memnun kaldım. feleste dağılan çişlerden eser yoktu bütün bütün topaklandı valla. hatta dedim ki topaklanma bu muymuş :D


@Minigimmm demek ki benim karbonatla alakalı kaka ya da çiş kokmaması. ama sadece beni rahatsız etmemiş sabun kokusu sevindim :D kokusuzunu denerken size de öneririm karbonat atmanızı. eğer kokusuzunda sorun yaşamazsam uzun süre tercih ederim kumu kesinlikle

Lils
Lils

125528

Ben de yeni kullanmaya başladım bir soru açmayı düşünmüştüm ama buraya yazmak daha iyi olur. Tozutma cidden yok özelikle bundan önceki kullandığım (proline ve magicsand) kumlar inşaatmış cidden. Çok fazla toz oluyordu. Kokusu temiz sabun kokuyor ve çok güzel bence. Dışkı kokusu ile birleşme olayı kötü ama kumun dibinde olmadığım sürece koku yok . Topaklanma çişler güzel topaklanıyor ama küçük küçük parçalar oluyor yanında az miktarda.Proline daha iyiydi topaklanma olarak.

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Sandy’yle ilgili ben de post açmayı düşünüyordum; benden önce davranmışsınız🙈 O zaman yorumumu buraya yazayım.


Hediye olarak gelen marsilya sabunlu çeşidini deneyimleme fırsatımız oldu ama biz hiç memnun kalmadık sizin aksinize🤣


Çok dağılıyor ve topaklar hiç sertleşmiyor çok dağılıyor. Parfüm aşırı ağır:( Bir daha denemeyeceğim:(

Warriorsans
Warriorsans

133985

Bize de hediye olarak geldi ama henüz deneyimleyemedim inceleme için teşekkürler kuma karbonat dökme olayı çok mantıklıymış bende deneyeceğim

Lils
Lils

125528

Sonradan gelen güncelleme: dışkı kokusu ile karışık marsilya sabunu kokusu hâlâ kokusunu sürdürmekte. Zaman geçtikçe daha kötü oldu sanki. İkinci döküşümde toz çok az çıktı. Toz konusunda hala başarılı. Topaklar aşırı dağılıyor maalesef

simbakedi
simbakedi

136205

1 ay sonra güncelleme
Kumu topaklanma olarak ne kadar övsem de son 10 gündür aşırı kötü, feles gibi oldu. kum kabının dibine yapıştı, topaklanmadı doğru düzgün. bir nevi çamur gibiydi. kum kabım büyük ve 10L kedime az geliyor. belki üzerine kum ekleye ekleye kullansaydım olmazdı bu ama 10L kum gerçekten kötü oldu. ama hakkını yemiyim koku tutmasından bir şey kaybetmedi (karbonat atarak kullanıyorum). patilere yapışma vs hiç sorun yaşamadık, tozsuzlukta da aynı şekilde. sadece topaklanma kısmı sorunluydu

blue_hpood
blue_hpood

128183

topaklanan peletin hepsinin üstünde olduğuna inanıyorum😜

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 457 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 8 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80662 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR