Köpeğimi Ne Sıklıkla Nasıl Yıkamalıyım

HelensMom
HelensMom

341 Puan

Merhaba 2aylık yavru köpeğim var. Tuvalet konusu açısından alan kısıtlaması yapıyoruz. Sık sık kakasının üzerine basma gibi hatalar oluyor ayaklarını ıslak mendille siliyoruz ama köpeğimizde yoğun bir koku oluşmaya başladı. Henüz hiç yıkamadık. Yavru köpekleri ne sıklıkla yıkamakta sakınca olmaz? Nasıl yıkamalıyız? Henüz şampuan da almadık öneriniz var mı bu konuda?


5 CEVAP

pasakli_
pasakli_

13645

mümkün olduğunca yıkamayın,
yavrunuz çok küçük, tüylerini çok iyi kurutmanız lazım. kurutma makinesi vb. kullanırsanız ürkecek travmaya girecektir, kullanmasanız tam kurumaz üşütür, ishal olur bu sefer sorununuz daha büyük olur. koku konusunda neler yaşadığınızı çok iyi anlıyorum.


ben https://www.tr en dy ol.com/pure-pet/kedi-kopek-durulanmayan-cilekli-kopuk-sampuan-225ml-p-2741762 şu ürünü aldım mükemmel kokuyor üzerindeki kullanım talimatlarına uyarak yaparsanız kokunun %70-80'i kaybolacaktır.


Bizim bulunduğumuz bölge çok sıcak oluyor. hekimimizin kontrollerine uygun yaz aylarında ayda 1 kez yıkıyoruz https://www.tr en dy ol.com/pet-love/kedi-kopek-sampuani-cilek-kokulu-400-ml-x-2-adet-p-40760733 şampuan olarak da bunu kullanıyoruz bu da mükemmel sonuç veriyor. hatta sıcak günler için geçerli. bu şampuanla yıkayıp ertesi hafta köpüğü kullanırsanız mükemmel sonuç yakalarsınız

End_19
End_19

113832

Yıkamasanız daha iyi ama sıkıntılı durum dan dolayı yıkayacaksanız ortamın ısısına iyi kurumasına çok dikkat edin

pasakli_
pasakli_

13645

bu arada yavru bir hayvanı yıkarken hem çok hızlı hem de çok dikkatli olmalısınız. bir de yıkamadan önce bulunduğunuz yeri iyice ısıtın, bir yatak hazırlayın banyo sonrası için.
köpeğinizin vücut sıcaklığını ölçün muhtemelen 39 derece gibi çıkacaktır. su bir-iki derece sıcak olabilir. ben leğen kullanmıyorum direkt fıskiye ile yıkıyorum. hatta bazen bahçede toprağı eşip içerisinde branda serip havuz gibi dolduruyorum sürekli de su açık olduğu için üşümüyor. bir yandan da durulanmış oluyor. sonrasında polar battaniyelerle suyunu alıyorum onlar zaten üzerinde suyu atıyor yine battaniyeye sarıp yatırıyorum bizimkiler eşşek gibi olduğu için genelde de hava sıcaklığı 41-42 derece yıkadığım için maksimum yarım saat güneşte kalıp kuruyorlar. siz sardıktan sonra sıcak su torbasıyla destekleyebilirsiniz vücut sıcaklığını.

Aleynademirtas
Aleynademirtas

105829

aşıları devam ediyordur muhtemelen veteriner hekimimiz aşıları bitmeden yıkamayın dedi bir de kullandığınız ıslak mendil insanlar içinse köpeklerin derisine zarar veriyor ben bir bezi ıslatıp sadece patilerini siliyorum

HelensMom
HelensMom

341

Bir müddet daha yıkamamakta fayda var yorumlara bakınca. Yine ıslak mendille idare edeceğiz birkaç hafta sonra da kuru şampuanla en azından yıkarız. Kullandığım ıslak mendil prima premium care. Yenidoğan bebeğim için kullandığım ile aynı. Alkol vb katkı maddesi yok, fizyolojik su

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 345 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81996 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR