Kedim British Kırması Ve Aşı Oldu Kötü Durumda

Eldoris
Eldoris

270 Puan

Lütfen bilgili olanlar cevap versin. Çok çaresizim. Kedim British kırması. Anladığım kadarıyla sokak kedisiyle çiftleşme sonucu oluşmuş. Ben de sahiplendim. Kedim veterinerin dediğine göre 6 aylık. Aşı olması için ilk veterinere götürdüğümde, dış parazit aşısı vurdu. Kedim aşıyı olduktan sonra arka ayaklarını kendine çekemez oldu ve ayakta duramayıp direk sağ tarafa düşüyordu. Mamasını zor yerken suyunu hiç içemiyordu. Başka bir veterinere götürdüğümde fazla parazitten dolayı vücudunun kaldıramadığını söyleyip bana adını vermeden iğneyle kedime enjekte ettiği ilaca vitamin dedi ve hem sağ arka bacağı hem de sol arka bacağına vurdu. Birşey olursa arayın düzelirse getirin tedaviye devam edelim dedi. Kedim ondan sonra biraz ayaklandı ama sallandığından dolayı yürümekte bayağı bir zorluk çekiyordu. Gece veterineri geri aradığımızda "KEDİNİZ ZEHİRLENİYOR" dedi. Ve kendisinin hiçbir müdehalede bulunamayacağını söyledi. İlk aşısını yaptırdığınız kişiye gidin dedi. O kişi de "Ben şehir dışındayım" diyerek başka bir veterinere yönlendirdi. En son bulduğumuz veteriner kendisinin 25 yıllık bir veteriner olduğunu söyledi. Ve kedime onun sendelemesini engelleyecek diyerek iki arka bacağına farklı ilaç enjekte etti. Ama kedimde hiçbir düzelme yok. Durumu aynı. Veterinerlerin verdiği ilaçlar nekadar güvenli bilmiyorum. Çok çaresizim. Kedim yanlış tedaviler yüzünden ölecek diye çok korkuyorum. Allah rızası için yardım edin. Kedime birşey olursa ben yaşayamam. Hiçbir veterineri de gözüm tutmadı burdakiler çoğunlukla büyük bal hayvanlarla ilgileniyorlar. En son götürdüğüm kişi de köpek barınağı veterineri gibi birşeydi.

10 CEVAP

gulsundusmez
gulsundusmez

12392

veterinerliğe ticaret gözüyle bakanlar allah belanızı versin adi soğuk duygusuzlar.Allah iyisine rast getirsin.Kediler ırklarından dolayı genetik hastalıklara tabiki yakındır ama bu öyle bir durum değil gibi.Ben hep söyledim yine söylüyorum kedilere iç dış parazit için asla aşı yaptırmayın hem kedi stres oluyor hem acılı.Ense damlası var broadline alın evde ensesine yapın hem kediyi veterinere götürme stresinden de kurtulmuş olursunuz. Yazık her önüne gelen hayvana çakmış iğneyi Allah korkusuda mı yok. Muhtemel ciddi sinirlerine gelmiş hayvancağızın. Veterinerlik fakültelerine gitmenizi tavsiye ederim. İzmir'de olsaydınız kendi vetimi önerirdim.Düzelmeyecek bir durum değil endişe etmeyin

Eldoris
Eldoris

270

Çok şükür kedim düzeldi hâla biraz sendelemesi var ama iyi. Yemeğini yiyip oyun oynamaya bile başladı.🙏

MunevverOzturk
MunevverOzturk

115145

Durumunuza çok üzüldüm geçmiş olsun hangi şehirde bulunuyorsunuz bulundugunuz sehirde üniversite ve onda da veterinerlik fakultesi varsa oraya göturun birde veterinerlere guveniniz kalmadiysa sizi cok iyi anliyorum sizin kadar olmasa da benzer bir durumu yasamistim insallah tez zamanda sagligina kavusur kediniz

MunevverOzturk
MunevverOzturk

115145

@Eldoris Kedimim sorunlari baskadigini hissettim ve asilari yaptirdigim veterineri aradim soguk ve ilgisizlerdi basla bir veteriner bulup oraya goturdum tedaviler ilaclar igneler antibiyotikler felan hic biri ise yaramadi aksine ilaclardan sonra her gun kusuyordu param surekli gidiyordu baska yerlere gitsem ayni seyleri yapipd aha da para harcayip sonuc elde edemeyecegimden korktum sabirla bekledim yemiyor icmiyordu halsiz dusmustu olecek gibiydi aksam saatlerinde aradim lutfen serum takalim yoksa olucek doye saolsunlar gec saat bile olsa kapatmadilar ben onu zabdedicek arkadas getiririm yeterki toparlansin 3 serum yedi kac saat bekledik sonra hala tabi sorunu bulamadilar en son ilacli rontgenle tespit ettiler ameliyat olmasi gerekiyordu oldu %50 yasama riskli bir ameliyatti sonrasinda da antibiyotikler felan uyumuyordum ona enjektorle yemek veriyordum he rgun veterinere giriyordum Cok sukur toparlandi ama tespit edilene kadar acaba sadece paramimi aliyorlar diye dusunceleri kapilmistim Dua ettim cok sizin psikolojinizi anliyorum dedigim gibi veterinerlik fakultesiyle iletisime gecip yardim isteyimln cok veteriner gezip bi duzelme olmadigini soyleyin sizin psikolojinizi anliyorum çok zor keske daha fazla yardimci olabilsem

Eldoris
Eldoris

270

Ve ayrıca hiçbiri verdiği ilacın ne ismini söyledi ne de kedimin kimliğine o ilacı enjekte etti kedimin bu hale gelmesine sebep olan ilacın ismi kimliğinde yazıyor. Adı "TENIKUR" aynı ilaç daha 4 aylık olan yavruya da verildi ama onda hiç böyle birşey yok. Bu kedi kırma olduğu için mi böyle oldu acaba?

Eldoris
Eldoris

270

@MunevverOzturk kedinize tedavi uygulayarak mı düzelttiler. Bence benim kedimi sadece para kopartabilmek için deney olarak kullanıyorlar. Yozgat da bulunuyorum ve buradakiler çok ta bilgili birileri değiller. Maddi durumum da kalmadı. Tüm paramı kedime yatırdım. Ne yapacağımı bilmiyorum. Şuan sadece dua edebiliyorum.

Superisi814
Superisi814

125092

Merhaba,
Cok geçmiş olsun.
Bir kac gün öncesi benzer bir sey yaşadik, sokak canlarimdan biri ile.Karma oldu iki kardes.Gözetimde tutuyordum.Biri bir kac saat sonra atladi zipladi, birinin de agzindan burnundan akintilar gelmeye basladi.Halsiz kaldi, ateslendi ve sisti.Tipki bir ari sokmasindaki alerjik reaksiyonlar gibi.Nefesi agirlasti.3 acil igne oldu o aksam.Geceyi zopr gecirdik.
Sisi indi ancak agzindan kanli salya akmaya basladi.Yemedi icmedi.Halsizdi.Ayni gun yeniden 3 ayri igne oldu.
Isimlerini bilmiyorum.
Bir de ilk aksam 3 igneden sonra bir ilac verildi bana, bedeninde zehirlenme olustuysa atabilsin diye.Dogru ki sik wcye cikti.
2.gunun ignelerinin ardindan toparladi.Hatta biri istahi acilsin diye idi.Ve ise yaradi.
Dilerim sizin kediniz de ayni sekilde bu sureci atlatsin.Sifalansin.
Metanetli olmaya calisin, size ihtiyaci var.
Zehirleniyorsa , buna panzehir bir igne yapilir aslinda.Lutfen boorcs girin, taksit yapin kedinizi bir hekime ulastirin.
Insallah guzel haberler verirsiniz.

Palyaco
Palyaco

218519

Bir süre bekleyin telaş etmeyin iğneler tesirini göstersin

Eldoris
Eldoris

270

Bana yardım eden içimi rahatlatan herkesten Allah razı olsun. Kedimin aşısından tutun yol masrafına kadar 500tl yi aşkın fiyat oldu. İnşallah aşının yan etkisi geçer de bir daha veterinerlik olmayız çok pişmanım sapasağlam hayvan bir aşı yüzünden ölü gibi duruyor.

Superisi814
Superisi814

125092

@eldoris
Hangi sonuçlarla karşilasicaginizi bilerek götürmediniz.Kendinize de haksizlik etmeyin.Insan aciz kalabiliyor ama kendinizi de acitmayin lütfen.
Kalben dilerim ki Allah gönlünüze ferahlik versin.Ve yavrucak şifalansin , iyileşsin , iyi olsun. Yolunuza can sever , ehil bir veteriner çiksin🙏

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 418 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR