Kedide Kulak Uyuzu

Kedim kulaklarını kaşıyor duruyordu sabahtan beri ve fark ettim ki kulaklarının içinde siyah noktalar var. Kulak uyuzu olma ihtimalinden korktum, haftasonu bunun için veterinere kontrole götüreceğim. Haftasonuna kadar yapabileceğim bir şey varsa yazar mısınız? Ek olarak bu uyuz vs. tedavi ücreti ortalama ne kadar bilginiz varsa onu da yazabilir misiniz? Teşekkürler şimdiden.

6 CEVAP

Superisi814
Superisi814

125143

Merhaba,
Evinizde christalin varsa / dr animal da olur.Onunla temizleyin.
Kulaklarini temizlerken diplere gitmeyeceksiniz, özenli olun.
Yoksa eğer nemli pamuk olabilir ancak ve ancak su damlasi akmamali.Kedi kulagina su kacmasi tehlikelidir.Kulak uyuzu sebeplerinden biridir mesela.
Kulak uyuzunda kahve telvesi gibi kirler görüceksiniz.Bazilari kokulu olabilir.Bize vet. Bir kulak damlasi vermisti 10 gun kullandik.Kullanimini o gostericektir zaten.Ucretler klikten klinige ve urunden urune degisir.Ben ise hatirliyamiyorum.

diablerose
diablerose

119757

uyuzsa tedavisi stronghold damla.

gulsundusmez
gulsundusmez

12398

kediniz sokakla temas halinde mi siz sokak kedileri ile muhatap kalıp elinizi yıkamadan kedinize tema zeder misiniz sorularına cevap evetse uyhuz olma ihitimali çok yüksek değilse cilt problemi crystalin satılır eczane de de onunla nazikçe kulak içine kaçırmadan pamukla günde 3-4 2-3 kez silebilirsiniz iyleşmeye başlaması 3 gün sonra belli olur eğer toparlama olmaz yayılma devam ederse vete gidin .Muayene edip ilaç yazacak pahalı olmamalı gerçi bazı adi ticaret kafası veterenerler hiç acımıyor Allah düşürmesin.Ama uyuzsa tedavisi zahmetli ve uzun

Senacesur
Senacesur

1463

Gecmis olsun benim kizimda kulak uyuzu ve beraberinde mantar gecirdi. Veterinere gidene kadar dr. Animal solusyon veya christalin solusyon ile kulak cubugu yardimiyla irite etmeden temizleyebilirsiniz. Ama bence veterinere gitmeden once 2 gun temizlemeyin veteriner de baksin kulaginin kirine.


Biz cok fazla ilac kullandik ve masrafli olmasinin nedeni cok fazla ilac kullanmak zorunda kalmis olmamizdi. Biz gittigimiz veterinerlerde ilac disinda herhangi bir seye para vermedik. Oridermyl kullaniyorlar genelde ama ise yaramaz ise kulaktan ornek alip inceliyorlar. Bizde ise yaramamisti ve ustune 1-2 ilac daha kullanmistik. En son veterineri degistirdigimizde veteriner eczaneden borik asit almamizi kulaginin ic kismina iki damla damlatip disaridan masaj yapip kulak cubugu ile nazikce temizlememizi istemisti. Bunun disinda vitamin takviyesi de boyle durumlarda onemli. Imuneks surup vermisti veteriner bize 1-1.5 ml her gun 1 sefer iciriyorduk.

Senacesur
Senacesur

1463

Bunun disinda ic dis paraziti icin bir sure stronghold damla da kullanabilirsiniz. Bizde cok faydasi olmamisti ama veterinerler yarari oldugunu soyluyor.

BusraLuti
BusraLuti

3386

Kulak uyuzunu oridermyl kremi ile geçirdik. Veterinerimizden 175 tl ye almıştık bundan 4-5 ay önce. Veterinere götürün belki başlangıç aşamasındadır ilerlemiştir. Farklı tedavi ilaç vs uygulayabilir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 367 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.346 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR