İkinci Kedi

nburcud
nburcud

5313 Puan

İkinci kediyi sahiplenmek istiyorum fakat,şimdi bir yetişkin kedimiz var diyelim ona yetişkin maması verirken yavru sahiplendiğimiz kediye yavru kedi maması vermemiz gerekiyor.Bu ikisini nasıl ayırıyorsunuz?

7 CEVAP

Superisi814
Superisi814

125092

Ayri mekanlarda verin..

gulsundusmez
gulsundusmez

12392

bende 4 tane var :) hepsi kıskanç birbirinin mamasını yiyor :) ben şöyle yaptım özellikle yaş mama 4-5 dakikada yendiği için tezgaha koyuyorum büyükler çıkıp yiyor yavru daha oralara zıplayamadığı için yiyemiyor. Kuru mama yiyebilir yavru büyük kedinin sıkıntı yok önemli olan yavrunun kitten yavru kedi maması yediğine emin olmak, yavru kedi mamasını yetişkinden ayıran içinde yavru gelişimi için ek vitamin destek ve protein fazla olması az başında beklerseniz 1 yemek kaşığı yese bile yeterli sonra gidip yetişkin yese de bir şey olma zaten tok olduğu için 2 ağız alıp bırakır. Ben iş gidiş dönüşü sabah ve akşam başlarında beklediğim için ana besini alıyor öğlen sabah karşı falan gidip yetişkin maması yese de bir şey olmaz.

cat_expert
cat_expert

12742

Maalesef öğün öğün kontrollü besleme yapmak durumundasınız, hangi kedi yiyecekse onun mamasını sadece o kedinin yiyeceği kadar koyacaksınız, diğer kediyi kaptan uzak tutacaksınız yada diğer kediyi farklı odaya kapatacaksınız ilk kedi mamasını bitirene kadar ve bunu her kedinin her öğünü için ayrı ayrı yapmanız gerek.

yalkuzak
yalkuzak

13555

merhaba, ben de aynı durumu yaşıyorum ve ayırmak inanın çok zor. ben yavru kedileri öğünlü beslemeyi doğru bulmuyorum, eğer ciddi anlamda bir kilo problemi yoksa bence önlerinde mama hep olmalı. ama evde kısır kedilerim de olduğu için mamayı ortada bırakamıyorum. bir de aksi gibi yavrular kısır maması yemek istiyor, kısırlar da yavru maması... bunu idare edebilmek için tüm gün evde birinin olması gerekiyor, mesela gün boyu evde tek kalacakları zaman benim için sıkıntı oluyor. sonradan yavru sahiplenmek benim tercihim değildi ama kendi isteğimle seçerek sahiplenecek olsam çok küçük yavru değil de 4 5 aylık civarında sahiplenirdim, zaten birkaç ay sonra kısırlaşacağı için daha az sıkıntı olurdu.

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120559

Çok zor ayırmanız ayrı bölgeler de vermeniz lazım öğünleyerek o da zor yavru kedinin her daim önün de maması bulunması gerekiyor. Yetişkin kedinizin kilosu iyiyse o da kitten yesin ben 1.5 yaşında ki kedime halen kitten kullanıyorum yetişkin kedi mamalarının boyutunu sevmiyor ve kilo alımını desteklemesi için böyle bir yol izliyorum.
2 Kedi sahibiyim maleseff ayıramıyorsunuz karışık yiyecekler ya da tek çeşit en mantıklısı kitten kullanması ikisi de. 🐾

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Böyle durumlarda en mantıklısı iki kedi için aynı mamayı kullanmak. Bu nasıl olacak derseniz; tüm yaşam evreleri için uygun olan bir mamayla elbette! Mesela Acana Pasifica alıp hem yavru hem de yetişkin kediye verebilirsiniz aynı tabaktan bile yiyebilirler :)

nburcud
nburcud

5313

Tavsiyeleriniz ve cevaplarınız için teşekkürler❤️❤️

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 302 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR