Kedi İstiyorum!

Betulay_
Betulay_

2159 Puan

Arkadaşlar kedilere ayrı bi ilgim var küçüklüğümden beridir. Şu an bahçede 1 köpek 2 tavşan var ve tavşanım da yavruladı yavrular yeterli sütü aldıklarında ve geliştiklerinde sahiplenicek. Evin içerisinde 3 kuş 1 guinea pig var. Evet bana şu an bulmuşsun bulanma diyorsunuz biliyorum. 2 kez kedim oldu önceden ama ne merakımı alabildim ne doyabildim. 1.kedim yaşlıydı ve 1 ay kadar bizimle kalabildi. 2. Kedim sokakta çocukların elinden aldığımız bir kediydi yavruydu ve çok seviyoduk oyun amaçlı ayaklarımıza saldırıyodu ama acıtmak istemeden. Neyse ailem istemedi ve ona sahip bulamayıp barınağa vermek durumunda kaldık. Ve çok da üzüldüm çünkü çok seviyodum. Ben hiç evden dışarı çıkan biri değilim arkadaşlarıyla ortamdan ortama giden biri de hiç olmadım. Evde canım sıkılıyor ve bana göre evde hiç bir aktiviye yok hayvanlarımı seviyorum ediyorum ama bir kediyle oynamak gibi olmuyor. Kediden vazgeçemiyorum ailemi nasıl ikna ederim veya nasıl kedi sevdamdan vazgeçebilirim?

15 CEVAP

missAybuke
missAybuke

103788

Kediler sadece oynamak ve can sıkıntımızı alsınlar diye eve alınan canlılar değil inanın. Hastalıkta sağlıkta hırçınlığında asabiliğinde her durumda ölene kadar bizimle yaşayacak evlatlar. Çok okuyoruz burada artık çekemiyoruz, yapamıyoruz, uyku uyuyamıyoruz biraz da kendimizi düşünmeliyiz diye gözden çıkarılan ve barınağa terkedilmek istenen hayvanları. Aileniz istemiyorsa kendi düzeninizi maddi manevi kurana kadar hiç bulaşmayın. Sonları barınak olmasın lütfen.

Peaky8
Peaky8

104723

O kadar hayvanın içinde aileniz niye sadece kediyi istemedi merak ettim özel bir sebep mi var

Mehmetneroo
Mehmetneroo

13346

Size şunu söylemeliyim. Aile içinde yavru kedi beslemek zordur çünkü aşırı hiperaktif oluyorlar ve her kedi 1 yaşına kadar tüm düzeninizi alt üst edebiliyor benim kedim Nero şuan 4 aylık ve ben uzun süredir gece uykusuna hasretim diyebilirim kedi beslemek çok büyük sorumluluk özellikle de yavru kedi bana sorarsanız .Ailenizin ikna edemiyorsanız kendi düzeninizi kurana kadar hiç kedi felan sahiplenmeyin . Sonları barınaklarda küçücük alanlarda kısıtlı kalıyor bazıları orda ölüyorlar bile. Ve şunu da belirtmek isterim hayvanlar birer can yoldaşıdır . Canınız sıkılınca elinize alıp mıncıklacagınız bir oyuncak değil

Etogay
Etogay

102971

Valla bende anlayamadim hayvanat bahçesi gibi evde o kadar tavşan kuş pig var bahçede köpek de var sadece kedi mi istenmedi de barinağa gitti

Littlejoey
Littlejoey

2626

Oyuncak değil ki bu sadece canın sıkıldı diye alasın. Anlıyorum kedileri seviyorsunuz falan ama sonsuza dek bakamayacaksanız hayvanın düzenini de bozmayın boştan yere. Zaten belli yani ailenizin istemediği, eve alacağanız zaman barınağa bırakacağı. Ayrıca evde bahçede maşallah her çeşit hayvan var. Kedilerden falan mı hoşlanmıyor acaba aileniz 🤔

blue_hpood
blue_hpood

128292

koşulları göz önünde bulundurmadan kedi sahiplenmeyin. önceki kediniz barınağa gitmiş, belli ki sorumluluk alabilecek şartlara sahip değilsiniz, zorlamayın. sokaktaki kedileri sevip beslemenizi öneririm. ailenizi de zorlamayın, insanlar kedi sevmiyor olabilir ve onlarla aynı evde yaşıyorsunuz, şartları onlar belirliyor. şu an tavsiye etmem.

Dobbyko
Dobbyko

13171

Bence kendi düzeninizi kurana kadar kedi sahiplenmeyin, sokaktaki kedileri sevin besleyin vs. Aynı şeyleri birebir bende yaşadım. Ailemle yaşarken bahçede tonlarca kedi köpek beslerdim ama eve almam kesinlikle yasaktı. Şimdi kendi evim var ve dünyalar güzeli bir de kedim var. Geceleri koşuyor, sabahın köründe tepemde zıplıyor. Tepelere tırmanıyor, tezgaha çıkıyor. Ama evde bu kedi çok şımarık çok yaramaz barınağa verelim diyen kimse yok. Çünkü benim evim benim kedim. Sadece benim sorumluluğumda ev de kedi de. Sizin ilk deneyiminiz barınakla bitmiş ne yazık ki. Tekrar bir kedi sahiplenirseniz yine aynı şeyler olacak ve aileniz yine barınağa bırakmak isteyecek. Ve barınaklar çok çok kötü bir hayvan için. O sebeple bir süre diğer hayvanlarla vakit geçirin, sokaktaki kedileri sevin besleyin bence.

Ailenizin köpeğe, kuşa vb kedi dışında her şeye ikna olup kediye ikna olmaması büyük talihsizlik lsldkslw ilk bu geldi aklıma okuyunca. Şahsen bahçem olsa bile sizin gibi bu kadar çeşitli hayvana aynı anda bakamazdım, kediyi bile zor kıvırıyorum da işte.


Gözünüze kestirdiğiniz bir sokak kedisini yavaş yavaş bahçeye alışırın. Tercihen sokulgan, kendini sevdirmmekte zorluk yaşamayacak bir kedi. Daha sonra sinsi sinsi içeri almaya başlarsınız. Bu gece çok soğuk evde kalsın, aman diğer kediler rahat vermiyor dur bu kez mamasını içeride yesin vs vs gibi ufak adımlarla. Eninde sonunda severler. ;)

Lils
Lils

125528

Kediniz hareketli olabilir bu onu barınağa bırakmak için sebep olmamalı. Özellikle sakin bir kedi istiyorsanız 6 aydan büyük kedi sahiplenmenizi öneririm. Ayrıca İnternet üzerinden şehriniz içinden bir ilan seçin ve kediye alışamazsanız eski sahibine geri verin (önceden sahiplendiğiniz kişiye söyleyin bu durumu). Barınak benim için son çare bile değil. Genelde çok kötü yerler. Yapabileceğiniz diğer şey bir kediye geçici yuva olmak. Böylece alışırsanız siz sahiplenirsiniz yoksa başka bir yuva arar geçici sahiplendiğiniz kişi (yine önceden bilgi verirsiniz)

fumigo
fumigo

4298

Bence siz bu işe kendi eviniz olana kadar bulaşmayın. Evet çok seviyor olabilirsiniz ama gerçekten barınağa bırakınca daha iyi olmuyor.

Sana şöyle söyliyeyim yalnızlık için onlar çok iyi arkadaşlar benim de gezmektir arkadaştır hiç birisi yok bizimkiler kediyi hiç sevmez bütün hayvanları severler ama yıllardır kedi sevdiremedim onlara sormadan emrivaki yapıp getirdim eve ama planlı değildi aklımda hiç yokken çıktı karşıma annesi falan yoktu dediğim gibi getirdim eve hiç birisi bir şey diyemedi odamda şu anda arada salona gidiyoruz oynuyor dışarıya çıkıyoruz hatta en nefret eden birisi annem onun oynamasını görünce gülüyor :) yani biraz emrivaki şart 😅

Betulay_
Betulay_

2159

Genel olarak herkes barınağa götürdüğüm için kızmış. Bursada yaşıyorum ve bursadaki barınağı bilirsiniz belki çok iyi bir barınak cidden bu güne kadar hiç kimse orda eziyet gören bir havanla karşılaşmadı. Orda bakımları yapılıyor ve hayvanlar köylere filan bırakılıyor. Ve büyük bir çoğunluğu da sahipleniyor yani gidip ordan sahiplenebiliyorsunuz ve onu bırakmaya gittiğimizde dahi 1 kadın 3 tane kedi sahiplendi. İnsanlar evde bakamadığı veya seyahete çıkması gereken insanlar hayvanları oraya bırakıyor bakımları yapılsın diye hayvan oteli gibi bir kısımı var. İlk kedim( yaşlı olan) onu da ordan sahiplenmiştim ve ailemin kediden soğuma nedeni bu oldu kedinin hiç bir suçu yok tabiki. O yaşlı bi kediydi ve bence evden atıldı öleceği yaklaştığı için çünkü o bi ankara kedisiydi çok güzeldi belki eski sahipleri gözlerinin önünde ölsün istemedi. Her gün en az 3 defa zorla yemek yedirmeye çalışırdım her türlü yemeği markayı denedik ama o yememekte ısrarcıydı ben onu ıslak mamalarla yılmadan usanmadan beslemeye çalışırdım o geri çıkartırdı ne kendisi su içerdi ne yemek yerdi ben ondan hiç bi zaman bıkmadım hep uğraştım çabaladım 2 ay kadar bu şekilde yaşattım ama o çok zayıftı yapamadım başaramadım. Benim acımasız olduğumu düşünmeyin lütfen. Çünkü bu konuda çok hassasım. O barınağa bıraktığımız bebişe gelince annem çok seviyodu annem yürürken ayaklarına atlıyodu annem şikayetçi değildi o annemi tırmalayınca annem onu alıp seviyodu uyurken izliyodu çok seviyodu. Ama babam da tam tersi dediğim dedik biri içten içe o da seviyodu ama belli etmiyordu. Evden gitsin istiyodu ona hiç bir zararı yokken. Onun sözü dediğim dedik olduğu için bi laf ettiğimizde bir şeyşeri kırıp döker onu dinlememişiz diye. Bana sıkıntı yok gidip anneme bağırıyor bana istediğini yapsın ama annemden çıkarıyor hıncını zoruma giden de bu. Vermek zorunda kaldık kediyi. İlk başta bir sürü ilanlar verdik hareketli olduğunu duyanlar kaçtı gitti. Kalıcı olmadıktan sonra yuvası olsa ne olcaktı. Bu şekilde barınağa verdik işte. 1 ay 2 ay kendime gelemedim evde hep bi eksiklik vardı. Keşke ileride karşıma çıksa alıp hiç bırakmam diyorum çünkü çok özledik.

sahraxfittiko
sahraxfittiko

13144

valla biz yandık sizde yanmayın sksfnkdfskmbz

Betulay_
Betulay_

2159

Bu arada evet haklısınız bence de kendi düzenimi kurup o şekilde sahiplenmeliyim çünkü onların da duyguları var cevaplarınız için teşekkür ederim :)

Betulay_
Betulay_

2159

Kapımımın önündeki kedileri besleyemiyorum oturduğum mahalle hiç iyi bi yer değil insanlar pis çocuklar dahi pis barınağa verdiğimiz kediyi ilk gördüğümüzde çocukların elindeydi ve bi tarafındaki bıyıkları yanıtı çakmakla yakılmış gibi. Evin önüne mama su koyduğumu ve kedileri sevdiğimi düşünün o kediler insana alışıcak ve zarar görme ihtimalleri çok yüksek sokaktaki kedilerin çoğunun kuyruğu kopuk. Onlara iyilik yapıcam derken kötülük yapmak istemem. Küçücük bir çocuk düşünün türkçe bilmiyor köpeğimi gösterip günah günah diye bağırıyor aynı çocuğun gidip biraz uzaktaki yerde uyuyan köpeğin karnına tekme attığını düşünün ailesinin de yanında olduğunu ve bakıpta güldüğünü düşünün. Çocuk en fazla 5 yaşında ve bunu yapıyor. İnsan görünümlü pislikler de izliyo ve ben gidip köpeği dövmesin diye bağırıyorum herkes bana bakıp dalga geçer gibi gülüyor sallamıyorlar dahi. Böyle bi yerde oturuyorum. Yakınımda çok büyük bi park var insanlar koşu filan yapıyorlar baya büyük çimenlik bir yer. Köpeğimizi tavşanımızı gezdirmeye gidince mama da götürüp ordaki hayvanlara veriyoruz kuş yuvaları var onlara yem koyuyoruz kışın kar yağdığında yine gidip besliyoruz hava soğuk olunca karınları da aç olunca çok fazla hayvan can veriyor. Bazen bizimle birlikte başkalarını da görüyoruz ve insan mutlu oluyor. Keşke tüm hayvanları besleyebilsek bakabilsek.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 748 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR