Yaş Mama Ve Malt Hakkında?

uzaylikedi
uzaylikedi

306 Puan

6-7 aylık bir kedim var. Normalde tüylerini belirli aralıklarla kusmaları gerekiyor deniyor. Ancak hiçbir zaman kustğunu görmedim. Şu sıralar birkaç defa kusmaya çalıştı ağız hareketi olarak bunu gözlemledim ama yine kusmadı. Kedime Malt almalı mıyım? Önereceğiniz F/P ürünü bir malt var mı sindirim sistemi ve kedi sağlığı için.


Ayriyetten farklı bir konuda da danışmak istiyorum. Sahiplendigimden bu yana sadece 2-3 defa yaş mama verdik. Onun haricinde hep kuru mama koyuyoruz. Ancak şu sıralar kuru mamasını iyice az yemeye başladı. Yaş mama ile desteklemek gerekli bir şey mi? Ve hangi marka yaş mamayı kullanmam gerekiyor?


iki soru için de cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

2 CEVAP

Lils
Lils

125528

Malt alabilirsiniz artık ama her kedi tüy kusmuyor. Benim kedim dışkısından çıkarıyor mesela. Hiç tüy kusmadı. Tüy dökme dönemlerinde biraz malt veriyorum. Onun dışında gerekli olmuyor. Yaş mama olarak haftada 1-2 vermenizi tavsiye ederim. En iyisi evde yapmak tavuk haşlama olarak vs. ama yapamayacaksanız Schesir, gimcat, felicia (sadece konserve olanlar), vetsplus önerebilirim. Fiyat performans olarak en iyi felicia ve gimcat

simbakedi
simbakedi

136281

malt olarak gimcat, biofeline, vets plus, trixie olabilir butcenize hangisi uygunsa. ayrica yas mama verin haftada 1 kere, 1 kere de kasaptan alacaginiz 5 liralik tavuk, balik, et, ciger vs haslayip verin cok yararli olur. ayrica mama yememe nedenini ogrenin. belki aromadan bikmistir, mamayi yemek istemiyordur uzun zamandir yiyorsa ya da agzinin icinde bir problem vardir vs bunun sebebini bulmalisiniz.
ben duzenli malt verilmesi taraftariyim. miktarini kedinizin tuylerinin uzunluguna ve kendini yalama sıkligina gore ayarlamalisiniz. mesela gimcatte her gun 6 cm diyor ama ben 2-3 gunde bir 2-3 cm veriyorum ve kedime yetiyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 303 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR