Eve Yeni Gelen Kedim Yalnız Kalınca Deli Gibi Miyavlıyor. Sebebi Ne Olabilir?

Daha dün akşam geldi evimize. Planlı bir geliş değildi çok ani oldu açıkçası:)
Küçük bir bebek kendisi. Yalnız kalınca çok fazla miyavlıyor. Gece uyandırdı herkesi. Karanlıktan korkabileceğini tahmin ederek aydınlık bir ortam yapmıştık. Gece yanında biri kalınca sustu. Şimdi de yanında biri olmadığında ve bazen onunla konuşmadığında miyavlıyor. Kendini de sevdirmiyor kesinlikle geldiğinden beri en köşe yer neresiyse oralarda. Elimizi uzattığımızda tıslıyor. Çook uzun anlattım ama lütfen ne yapmam gerektiğini söyleyin.

6 CEVAP

cat_expert
cat_expert

12742

Hareketleri gayet normal.


Biraz zaman tanıyın, üstüne fazla gitmeyin zorla sevmeye çalışmayın. Zaman geçtikçe mekana da size de alışacaktır, yalnız kaldığında yüksek sesle miyavlaması bir süre daha devam edebilir çünkü o bir bebek.

Dobbyko
Dobbyko

13171

Bebek olduğu için korkuyor olabilir zamanla alisacaktir yalniz kalmaya. Yeni gelen kediler genelde kanepe altlarına kalorifer altlarına perdelerin arkalarına vs sığınır . Alışmaya çalışıyor ona zaman tanıyın. Yanında durun evet ama kucağınıza gelmesi için ya da sevmek için ısrarcı olmayın 1 2 hafta belki daha kısa sürede tepenizden inmeyecek. :) bizim kedimiz 40 günlükken gelmişti evimize 1 hafta nerdeyse sürekli kalorifer altında takıldı. Salona yanimiza gelse bile koltugun altına kaçıyordu hemen. Yavaş yavaş alıştı.

Senacesur
Senacesur

1463

Bebeklik doneminde oldugu icin sicaklik ariyor ve korkuyor yapabiliyorsaniz beraber uyuyun bir sure sonrasinda kendi halinde olur zaten.

blue_hpood
blue_hpood

128292

henüz çok küçükse normaldir, büyüdükçe düzelecektir, üç aylık olana kadar yanınızda uyusun.

Merhaba koyamam annesinden ayrı kalmış yalnızlık çekiyor alışması için zaman vermelisiniz sıcaklığınızı hissettirmelisiniz ve onu korkutacak tepkiler vermezseniz daha çabuk alışabilir umarım birbirinize bağlanırsınız ve kendini güvende hisseder

orhdoner
orhdoner

135444

Hayırlı olsun uzun ve sağlıklı huzurlu ömürler dilerim dostunuzla beraber🙏 Böyle olması çok normal hem çok küçük hem alışma sürecinden geçiyor şuanda ona herşey korkutucu geliyor zamanla alışacaktır size ☺️

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 243 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR