Kedimiz Evde Tasmalı Durmalı Mı?

melisberk
melisberk

3322 Puan

Anket

evde tasmalı durabilirler (güvenlikli tasma)
(9 oy)
evde tasmasız dursunlar
(19 oy)
evde tasmalı durabilirler (standart tasma)
(5 oy)
Toplam (33 oy)

forumda aradım ama bulamadım, kedilerin evdeyken sürekli tasmalı durmasının herhangi bir zararı olur mu? internette de 1 miktar araştırdım ve arada kaldım.
bulabildiğim kadarıyla yararı: dışarı kaçarlarsa bulunma ihtimalleri oldukça artıyor (özellikle benimkiler gibi sarman ve tekir bebelerde.) bizde bu ihtimal pek yok çünkü camlar fileli ve üçüncü kattayız, ama yine de birkaç kez apartmana kaçtıkları ve endişelendiğimiz oldu.
zararı: bir yere sıkışmalarına sebep olabiliyor.
bu sıkışma sorunu için güvenlikli (sıkıştığında çekip açabilecekleri) kedi tasmaları varmış, onlardan kullanan var mı? dışarı kaçarsa da çıkarması kolay bir tasma olursa çıkarır ve bulunma ihtimali ortadan kalkar diye korktum bunda da.
bayağı kararsız kaldım yani. fikir, deneyim ve bilgilerinizi paylaşabilirseniz çok tatlış olur.

23 CEVAP

Unabomberr
Unabomberr

103006

Evde olduğumda takıp (onu da herhangi bir durumda örnek seyahat gibi göğüs tasmasına vs gibi alışkın olması için yapıyorum), evden çıkarken çıkarıyorum tasmasını. İçim rahat etmiyor ne kadar güvenilir de olsa hiç ummadığın kazalar gelebiliyor başlarına, başımıza.

thesimba
thesimba

622

ben çoğu zaman tasmasını takıyorum. bez veya kadife olanlardan kullanıyorum boynuna ve büküşüne göre ayarlandığı zaman takılma veya ağzını geçirme olmuyor. hiç yapamadık sorun. boncuklu, süslü uzun kolyeli, demirli sarkan süs için değil düz bez bir tasmaya en küçük boyutta künye en mantıklısı gibi

thesimba
thesimba

622

bol bırakınca ağzını geçiriyp hatta başka yere takılma riski daha fazl bence. boynunu sıkmayacak şekilde ayarlıyorum ben ve onu sıkıp rahatsız etmeyecek bir sıkılıp ama ağzına alamayacak kadar bir boşluk oluyo

Dobbyko
Dobbyko

13171

Ben takmıyorum. Zaten dışarı çıkmıyor evde file var evet apartman kapısı açılınca dışarı kaçmak istiyor ama merdivenlerin başında yakalıyorum. Denemedim değil aslında tasmayi denedim başlarda tasmayla kavga etti sonra alıştı ama bu sefer kalorifer peteğinin arasına sıkıştırdı Allah'tan gördük hemen çıkarttım. O günden sonra da bı daha takmadım. Böyle daha güzel bence. Ama dışarı cikartsaydım kesinlikle takardım.

melisberk
melisberk

3322

@thesimba heh çok teşekkürler, böyle bi bilgi arıyordum tam da. nasıl ayarlıyorsunuz tasmayı tam olarak, bol bırakmak gibi bir şeyden mi bahsediyorsunuz?

edadnmzr
edadnmzr

118613

Ben oğlumu 3 aylıkken aldım şu anda 1 yaşında, 3 aylıkken tasma taktım hala çıkarmadım. Evdeyken takıyor zaten dışarı çıkarmıyorum ben kedimi. Bir sıkıntısını görmedim. Tasmamızın arkasında numaram var herhangi bir şeyde bulabilmek için. Sizin dediğiniz gibi güvenlikli tasmayı dışarıda da açar sonuçta bi manası olacağını düşünmüyorum. Ben tasmasını bir siteden sipariş etmiştim ilgilenirseniz ismini veriririm. Arkasına numaramızı da yazdırabildiğimiz için daha kullanışlı bence.

melisberk
melisberk

3322

@edadnmzr teşekkürler, isim verebilirseniz sevinirim ^^ şu anda yeni tasma almıştım benimkilere ve kendim künye hazırlamayı düşünüyordum, ama sizin aldığınıza da bakmak isterim.

Her fırsatta kaçmaya çalıştıkları için tasma takıyorum ben rahatsız da olmuyorlar. Bu siteden aldım hatta tasmaları çekince açılıyor. Birey yere takılınca açılır boğulma ihtimali yok yani o konuda endişe etmiyorum. Fiyatları da çok uygundu.

blue_hpood
blue_hpood

128292

tavsiye etmiyorum, ne kedilere ne köpeklere. onların doğasında yok, zorlamaya da gerek yok, çoğu kişi süs diye takıyor, çok mantıksız.

melisberk
melisberk

3322

çok teşkürler herkese

melisberk
melisberk

3322

ay niye yorumun devamı gitmemiş anlamadım.
@blue_hypod evcillerin artık pek bi doğası yok bence, ve benimkiler gayet rahatlar şu anlık tasma ile. bi kez bile çıkarmayı denemediler. rahatsız olurlarsa başka bir şey düşünmek iyi olur tabii, ama künye başka nasıl takılabilir bilemedim.

Betulb97
Betulb97

12109

Evde kunyesiz güvenlikli tasma takiyordum, kaçma ihtimaline karşı sokakta farkedilsin ve en azından korumaya alınsın diye. Kunyeyi de ha aldım ha alacağım derken benim ihmalim yüzünden uzun süre kunyesiz gezdi ve bir gece arkadaşımın evinde balkondan çatıya kaçtı, künye almadigim için çok pişman olmustum. 10 saat sonra falan geri döndü allahtan ve arkadaşım balkondan uzanıp ensesinden yakalarken güvenlikli tasma açılmış. Yani bir yere takilsaydi boğulma tehlikesi olmayacakmış şükür. O yüzden güvenlikli ve künyeli tasmaları ihmal etmemek gerektiğini düşünüyorum. Geldiğinden beri boynundan künyesini cikartmiyoruz. Vukuatlı kendisi :)

Lokumcukk
Lokumcukk

17326

Yavruykenden takmadıysanız sonra yüksek ihtimalle istemez Ben kedime hep takıyorum kedim değiştirirken bile çıkarmamı istemiyor çok seviyor Hatta hala bebeklik tasmasını istiyor ağzında onu getiriyor ama sığmıyor ona Kedim nerdeyse bir yaşına girecek güvenlikli güvenliksiz hepsini kullandım hiç bir yere takılıp sıkıştığı olmadı

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 667 Görüntüleme
  • 23 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR