Köpeğim Mama Yerken Yaklaşınca Hırliyor

Krmgzdnr
Krmgzdnr

329 Puan

Köpeğim birsey yerken yanina yaklaşınca yada manasına dokununca hırliyor hatta daha ileri gidip ısırmaya kalkıyor mamasını alicaz sanıyor sanırım bunun eğitimi yada nasıl birsey onerirsiniz sayın arkadaşlar

10 CEVAP

aytac1
aytac1

1864

Köpek içgüdüsel olarak yemeğini korumaya çalışıyor ve sizi de yemeğini alacak bir tehdit olarak görüyor. Liderlik yarışı için yapıyorsa kimin lider olduğunu öğrenmesi lazım bunun için kral köpek ailesinin videolarından faydalanın. Özgüven eksikliği ve aç kalacağından korktuğu içinde yapıyor olabilir. Önce köpeğinizin karakter yapısını çözümleyin genelinde dominant mı yoksa ürkek bir hayvan mı? Mamasının güvende olduğunu ve sizin tehdit olmadığınızı anlaması için mama yerken daha cazip gelecek (et, kemik gibi mesela) yanına yaklaşıp mama kabına bırakın. Böyle böyle aranızdaki güven duygusu pekişir. Bir de köpekler rutine önem verir yemek ve tuvalet saatleri gibi, o yüzden hergün aynı saatlerde besleyin bu şekilde aç kalma korkusunu yener. Ve yürüyüşten oyundan önce besleme yapmayın. Yemeğin hakedilmesi gereken bir ödül olduğunu ve sizinde buna karar veren lideri olduğunuzu anlamalı.

Kebikec
Kebikec

2835

Çocuğun elindeki ekmekle ne alaka? Köpek onlar birşey yerken kendilerine mi hırlıyormuş yoksa kendi mamasını yerken yaklaştıklarında ve mamasına dokunduklarında mı hırlıyor? Benimde biri gelip önümdeki yemeğe yeltense hayırdır birader derim

Kebikec
Kebikec

2835

Bunun eğitiminin olduğunu sanmıyorum köpek mama yerken bitirene kadar yaklaşmayın ve mamasına dokunmayın yeter. Amcamında köpeği var, yerken çevresinde birilerinin olmasından hoşlanmıyor yemeyi bırakıyor hatta. Huzursuz olmasın rahat yiyebilsin diye uzaklaşıyoruz. Sizde köpek mama kabından kendi iradesiyle uzaklaşana kadar yakınında bulunmayın.

simbakedi
simbakedi

136205

bunun egitiminin oldugunu hatirliyorum ben de. ve verilmesi gerekiyor bence. yarin obur gun bir cocugun elindeki ekmegi alir goturur cocukla birlikte o zaman sey diyemezsiniz “yemek yerken yaklasamiyoruz hirliyor” hayir denmesini ogrenmeli burda. kka oneriliyor ama acilimini unuttum bu kanalin :D kopek koleji kanali da youtubeda severek takip ettigim bir kanal ona da bakmanizi tavsiye ederim. deprem kopeklerini vs egiten kisi kendisi

zibityus
zibityus

11845

köpeği yemek yerken rahat bırakmalısınız hatta yemek yediği odada bulunmamalısınız. yemeği bitince kabını kaldırmalısınız. bunun eğitimi var köpeğe bağır hayır de lider kimmiş göster ona gibi ilkel söylemlere kulak asmayın. fakat unutmayın ısırarak hırlayarak problem çözen bir köpek sadece yemekte değil başka durumlarda da sizi ısırabilir köpek beden dili öğrenmeniz gerekiyor. ısıracak olan köpek 15 20 sn önceden beden diliyle uyarı vermeye başlar. bu durumda ona nasıl cevaplar vereceğinizi bilmeniz ısırılma riskini ortadan kaldırır. konuşmadan ödül ceza kullanmadan komut vermeden vereceksiniz bu cevapları. kral köpek ailesinden köpek beden dili eğitimi almanızı öneririm.

Kedim de aynısını yapıyordu :D sen kedisin nasıl hırlarsın mfşeööd yere dökülen mamayı almak için elimi uzattığımda asabileşti ama bu normaldir güvenini kazanmanız lazım mama verdikten sonra güzelce yaklaşabilirsiniz sevebilirsiniz bir süre sonra alışır ya da yemek yerken hiç yanına yaklaşmayın kfğeldld

Sen konuşarak iletişim kurabilirsin ama o hayvan sana saldırarak iletişim kurar mdleödlwld

Littlejoey
Littlejoey

2626

Bazı köpekler yemek yerken yanında birini istemiyor, hatta rahatsız olabiliyor. Mesela benim de sitede baktığım köpek yemek yerken kimseyi yaklaştırmıyordu. Olabilir yani, yemeği önünden alınacak korkusuyla böyle tepkilerde bulunabilir. En iyisi rahat bırakın hayvanı, yemek yerken yaklaşmayın. KKA'nın da videolarından faydalanabilirsiniz bu durum için.

merkollar
merkollar

74

Kendini güvende hissetmediğinden yapıyor büyük ihtimalle başka travma vs. yok ise ortamda değişiklik sağlamanız lazım. Mesela aynı saatte ve aynı yerde yemek yiyerek köpeğinizi ailenin bir parçası olduğuna alıştırabilirsiniz. Kendini sizden savunması gerektiği fikrini değiştirirseniz bir süre sonra vazgeçecektir. Mamanın bir kısmını yada bir öğünü elinizden yesin vb. gibi güven ortamını güçlendirecek aksiyonlar alabilirsiniz.

simbakedi
simbakedi

136205

@Kebikec tamam kopek mamasina yaklasilinca hirliyor ben olasi bir senaryodan bahsettim. bu kisi parkta yururken dalsa bir anda ve kopek kucuk bir cocugun elindeki ekmege saldirsa sahibi de biraktiramaz kopegi. nedeni kopek mamasina yaklastirmiyor. bu nedenden dolayi cocuk zarar gorse boyle bir bahane hos karsilanmaz. hayir ya da birak dediginde birakmali boyle bir durumda. bu komutu ogrenmesi gerektigini dusunuyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1397 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80366 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR