Kedi Kısırlaştırma Öncesi Ve Sonrası

mrybetul
mrybetul

2287 Puan

Kedimi bugün akşama doğru kısırlaştırılacak. Kendisi erkek. Öncesi ve sonrası için önerileriniz nedir ne yapmalıyım? Siz nasıl bir süreç geçirdiniz? Mamasından temizliğine bakımına kadar ayrıntılı şekilde yazar mısınız? Ben tek 12 saat öncesinden aç kalması gerektiğini biliyorum su içmesinde sorun olmadığını. Kendisi şuan aç olduğu için sürekli miyavlıyor içim acıyor gerçekten ama bilmiyorum başka ne yapmam gerektiğini. Bilgilendirir misiniz beni bu konu hakkında?

10 CEVAP

simbakedi
simbakedi

136281

kisirlastirma yapacak birine soyle bir sey yazmistim, size de yardimi dokunur umarim ekstra sorunuz olursa ozelden ya da burdan sorabilirsiniz❤️
ben de dünyanın en panik atak insanı olarak pazar günü kısırlaştırdım anlatiyim size süreci hemennn
^kısırlaştırmaya götüreceğiniz yerde önceliğiniz kan testi, gaz anestezi ve dikişsiz ameliyat olmalı. bazı yerler kan testi olmadan da olur vs diyorlar sakın öyle bir şey yapmayın. hem kedinizin kontrolleri sağlanmış olur hem de ameliyattaki riski sıfıra indirirsiniz. gaz anestezi ve dikişsiz ameliyat da kolayca toparlanmasını sağlar. ayrıca kan testinde sorun çıkmasın hem de kolay atlatsın diye 1 hafta bağışıklık güçlendirici kullandık biz, ameliyattan sonra 10 gün daha kullanıp bırakıcam. vedavetin bağışıklık güçlendiricisini kullandık biz veterinerlerde satılıyor.
^biz ameliyat için pazar günü saat 1de gittik. kan testi temiz çıktı. biz de ayrıldık veterinerden saat 3e doğru kedimi aldık. boxta sersem gibi oturuyordu, ayıktı. eve getirdik, yürüdü evde gezdi hep. akşam 7ye kadar mamasını ve suyunu kaldırmamızı söylediler. kedim sanki ameliyat olmuş gibi değil de alkol içmiş de geziyor gibiydi sorunu yoktu. dikişsiz ameliyat olduğu için bölgeyi yalaması sorun olmuyor, bu yüzden yakalık vs de takılmıyor. akşam 7ye kadar uyur gezer gibi takıldı, arada oyun bile oynuyodu ama. mamasını yedikten sonra daha da normalleşti, gece 2 gibi eski haline dönmüştü. hayatımıza kaldığımız yerden devam ettik. ekstra bir bakım vs gerekmiyor. sadece o gün kum kabını temizleyip yenisini koyduk o kadar :D
^mama yemesi için ilk gün şımartıp sevdiği mamaları koyduk. sonraki gün arada yaş mama arada kuru mama yedi normal düzeni sağladık. gerçekten yazdığım şartlarda bir yer bulursanız ameliyat hiç korkutucu değil. kısırlaştırmamak onun için daha zararlı olduğu için bir kerelik katlandım bu strese, değmedi bile stres yapmama :D sizi çok iyi anlıyorum ama hem büyük şehirdesiniz bir sürü seçeneğiniz var hem de kediniz erkek. bu yüzden çok şanslısınız güvenilir bir yeri bulmanız kolay olur.
^^ek olarak söyliyim her veteriner ameliyattan kaç saat önce aç bırakılması gerektiğini farklı söylüyor. bizimkisi 5 saat önceden aç bırakın dedi mesela sabah 8 gibi kaldırdık mamasını ve suyunu. size onun bilgisini de vereceklerdir.

Palyaco
Palyaco

218519

Kısırlaştırma gaz anestezi ile yaptırın işlem bittikten sonra 12 saat sonra tam düzeliyor benim kedimde 12 saat sonra mama şu içmeye baslamisti

edadnmzr
edadnmzr

119025

Benim kedim de erkek. Biz de gaz anesteziyle kısırlaştırdık. Eve geldiğinde normaldi benim kedim yürümede falan hiç zorlanmadı. Yalnızca orasını yalamasın demişti bize veteriner ona dikkat ettik. Tabi dişi kedilerde bu durum daha sıkıntılı. 12 saat öncesinde mamalarını kaldırmıştık biz de. O yüzden bir sürü şey yedirmiştim :D ama korkmayın aç kalır diye internetten bakmıştım aç kalma süreleri bayağı uzunmuş bizimki 12 saatçik sonuçta ama çok iyi anlıyorum sizi :) gaz anestezi olursa çok iyi geçer bu dönem. Katı anestezi biraz zorluyor. O gece olduğu yere kusan çişini yapan kalkamayan kediler oluyor. Geçmiş olsun :)

mrybetul
mrybetul

2287

Çok teşekkür ederim bir saat sonra yola cikicam goturucem inş gaz anestezi vardır. Kan testini söyleyeceğim çok sağolun

D-O
D-O

11908

Ben de merak ettim, yakinda kedimi kisirlastirmayi umuyorum o da erkek. Bağışıklığı dusuk oldugu icin 3 defadir gittik geldik kisirlastiramamistik :( bakalim hala bagisikligi icin ilac takviye kullaniyor. Haftaya tahlile goturmeyi planliyorum.
Sizin kediniz nasil simdi?

mrybetul
mrybetul

2287

Teşekkür ederim

BulutA
BulutA

77

Merhaba nasıl durumu kısırlaştırdınız mı kedinizi? Ben de oğlumu kısırlaştıracagım o sebeple merak ettim nasıl geçti? Çok geçmiş olsun

D-O
D-O

11908

Ben de merak ettim, yakinda kedimi kisirlastirmayi umuyorum o da erkek. Bağışıklığı dusuk oldugu icin 3 defadir gittik geldik kisirlastiramamistik :( bakalim hala bagisikligi icin ilac takviye kullaniyor. Haftaya tahlile goturmeyi planliyorum.
Sizin kediniz nasil simdi?

mrybetul
mrybetul

2287

Bizimki çok güzel toparladj dün sersemdi bugün iyi 5 aylık olduğu için hızlı iyileşsin diye dikiş atmışlar yakalık takıldı o yüzden ama durumu iyi yaş mama ile başladık ilaçlarını veriyoruz pansumanlari ile 5 gün sonra dikişler de alınacak. İnşallah beş gün sonra daha rahat olucam :)

mrybetul
mrybetul

2287

Onun dışında anestezi etkisiyle vücudunu kontrol edemediği için ilk gün üşüyor ve hissetmiyor o yüzden uyurken üzerini örtün

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 494 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.810 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR