Merhaba, kedim 5 aylık ama 3 aylık boyutlarında. Uzun süre iç parazit tedavisi gördü. İç parazit ve anne sütü eksikliği büyümeyi yavaşlatmış ve bağışıklığını düşürmüş. 3-4 gündür penis çevresinde küçük kan kalıntıları oluyor. Veterinere gittik ultrasonla bakıldı bir şey yok. Kaşıntı, yalanma ve biraz ısırması var. Veteriner üzerinde bir şey de bulamadı. Penis çevresinde kalıntısı yalama ve ısırma kaynaklı zedelemeden olabileceğini söyledi. İdrarında da kan görmemiştim. Mama alerjisi kaynaklı yalanma ısırma olabilir diye alerji iğnesi yaptı, gözlemleyin dedi. Değişmezse diğer durumları da düşünerek hormonal bozukluk olabilir dedi. Kaşıntı ve ısırma devam ediyor gibi. Ben bunu artık strese bağladım fiziksel rahatsızlık ya da psikolojik olarak.
Sabah tuvaletini yaptıktan sonra koltuğa oturup temizlendi ardından kalktığı yeri örtmeye çalıştı. Baktığımda 2 damla idrar lekesi gibi bir şey gördüm ama koku alamadım.
Bu arada iştahı ve su içmesi de arttı.
Benzer durum yaşamış, duymuş olanınız var mı?
Önce başka veterinere de kontrol ettirin istersiniz emin olmak için. Erkek kedimde dediginiz gibi siyah lekeler oluyordu penis cevresinde. Cok yalaniyordu. Ben kızgınlık dönemine yaklaştığı için olduğunu düşünmüştüm ve kısırlaştirınca da geçti tamamen.
Saldırganlığı ve ses korkusu da arttı bu arada. Lütfen fikriniz varsa yardımcı olun.
Ya ben de şimdi ondan şüphelenmeye başladım yerde daha çok vakit geçirmeye dönmeye başladı. Veteriner küçük gözüktüğü için o ihtimali düşünmedi sanırım. Püskürtme görmedim ama damlama da belirti midir?
Kızgınlık stresi kendisini fazla yalamasına ve ısırmasına sebep olur mu?
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor