Pankreatit Olan Kedi İcin Mama

KaleyF
KaleyF

198 Puan

Merhaba, sindirim zirlugu yasayan pankreatitli kedi icin yuksek enerjili (cunku istahi az ve zayif) kedi mamasi oneriniz nedir? Bu hastaligi atlataniniz var mi?

8 CEVAP

Nd digestion kinoa pankreas yetmezliği yaşayan kediler için üretilmiş inceleyebilirsiniz

Lils
Lils

125528

Brit care sindirim sistemi destekleyici iki çeşit maması var

KaleyF
KaleyF

198

Nd digestion kinoa yas mamasini denedim kedim cok kotu oldu :( su an royal canin sensible 33 vermeye calisiyoruz ama o da istahini cezbetmedi

inciselin
inciselin

13

İnsan yemeklerinden küçük küçük parçalar vermek bile bunlar yağlı olduğu için ve kedi/köpeklerin sindirim sistemine uymadığı için akut veya kronik pankreatit riskini artırıyormuş. Bizim kedimiz 15 yaşında, haftada 1 başlayan ve sıklığı 1 yıl içinde az az da olsa artıp her güne dönen kusması vardı, hareketsizdi, giardia parazitinin de etkisiyle 1 yıl içerisinde 8 kilodan şu an 4 kiloya düştü. Tabii ki bu süreçte defalarca veterinere götürdük, muayene, kan tahlili, üre ve dışkı analizi, ultrason, röntgen vs hepsini yaptırdık ama kan ve üre değerlerinde anormallik yoktu ve uzman olmayan veterinerler maalesef ultrasonda pankreas iltihabını göremeyebiliyor. Şu an kronik pankreatit, pankreasta, ince ve kalın bağırsakta iltihap var, dışarıdan su ve yemek alımını tamamen kestiği için yemek borusuna beslenme tüpü bağlandı ve bu tüpten kortizon, ağrı kesici, bulantı önleyici ve antibiyotik gibi ilaçların yanı sıra sulandırılmış mama ve su vererek besliyoruz. Yani 1 yıl gibi kısa bir sürede çok az belirti ile hızlıca ilerleyen bir hastalık bu ve tamamen iyileşmiyor, ancak mevcut durumu sürdürmeye çalışıyorsunuz maalesef. Kediniz 2 gün yemek yemez veya 1-2 gün su içmezse/çok az içerse çok acilen veterinere götürmenizi tavsiye ederim. Bu tüpü bağlatmamak için 2-3 gün kendimiz şırıngayla vs bunları vermeye çalıştık ama o 24-48 saat içerisinde az kalsın karaciğer hasarı da olacakmış. İnternette çok fazla Türkçe ve İngilizce kaynak var, okuyup bilinçlenip buna göre takip etmekte fayda var. Umarım hiç yaşamazlar böyle kötü hastalıkları.

inciselin
inciselin

13

Umarım rahatsızlığınız geçmiştir. Bize kronik pankreatit için farklı veterinerler tarafından önerilen sadece 2 mama oldu. Royal Canin Hydrolized Protein HP veya Hills Gastrointestinal Biome Digestive/Fiber Care.

Bizde şuan aynı durumla savaşıyoruz. Tavuklu gıdalar alerji yaptığı için zar zor yediği Royal canin indoor mamayı da değiştirmek zorunda kaldık şuan. Ne yapacağımı bilemiyorum tavuk olmayan protein oranı düşük karbonhidrat ve yağ oranı yüksek mama arıyoruz. Umarım sizin kedileriniz iyileşmiştir. Bu hastalığı yenen birileri var mı acaba aramızda?

inciselin
inciselin

13

Bizim kedimiz Ocak ayından bu yana epey iyileşti, ince bağırsağındaki ve pankreasındaki iltihap azalmış, maalesef pankreas iltihabı tamamen iyileşmiyor ama şu an semptomlar epey azaldı. 2 günde bir mide koruyucu ve sonrasında kortizon şurup veriyoruz, 2-3 haftada bir mide bulantısını önleyici iğne yaptırıyoruz ve ayda bir B vitamini iğnesi oluyor. İğnelerin sayesinde kusması çok azaldı ve iştahı iyi. İştahı ara sıra azaldığında yaklaşık 3 mg mirtazapin hap yutturuyoruz ve iştahı yeniden açılıyor. 4 kg’nin altına düşmemek için bu çabalar. Çok şükür ki boynundaki tüp Şubat ayında çıktı, kilosu biraz arttı. Her 6 ayda bir düzenli kan sayımı ve ultrason kontrolü var. Yaşlı bir kedi olmasına rağmen kronik pankreatit semptomları bu tedaviyle azalabildi.

inciselin
inciselin

13

Bu arada aylardır sadece Royal Canin Hydrolized Protein HP mama veriyoruz, dışarıdan ek hiçbir gıda veya yaş mama vermiyoruz. Çok ara sıra haşlanmış somon verebilirsiniz demişti veteriner.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 692 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81996 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR