Çok acil bir fikre ihtiyacım var. 10 aylık erkek kedim var, kısırlaştırmak istiyorum klinik arayışına girdim. Sanırım gaz anestezi ile kediler daha kolay kendilerine geliyormuş, normal anestezi ile biraz sorun yaşayabiliyolarmış. Veterinerlere gaz anestezi var mı diyince tersliyolar biz işimizi biliyoruz vs diye ama bu benim ilk kedim bilgi almak hakkım değil midir? Kısırlaştırma operasyonunda ölen kediler de olabiliyor parası mühim değil. İzmir bornova'da iyi bir veteriner klinik önerebilir misiniz? Gaz anestezi ile kısırlaştırma 500, normal enjeksiyon ile 300müş. Sizce ne yapmalıyım, fazla mı abartıyorum? beni en iyi sizler anlarsınız.
Tersleyen veterinere kedi bile götürüp emanet etmem gaz anestezi en iyisi
Hiçte abarmıyormusun,gayette bilgi vermeleri gerekiyor oraya bir can emanet ediyorsunuz sonuçta birde parası var tabiki..gaz anestezi estetik dikiş ve öncesi tahlil şart rahat etmek çabucak atlatmak istiyorsanız bu süreci, kedinizin de iyiliği için dediklerim gerekli..o yüzden içinize sinen gerekli tüm detayları veren veteriner bulun..ben İst olduğum için bilgi veremiyor um..
Kesinlikle gaz anestezi yaptırmanızı öneririm. Ben erkek kedimi 8 aylıkken gaz anestezi ile kısırlaştırdım hiçbir sorun yaşamadık. Normal anestezide daha ağır geçiyor. Tüm gün uyuyor. Olduğu yere kusan tuvaletini yapan kediler oluyor. Ben kedimi klinik çıkışı eve getirdim normal yürüdü oturdu oynadı sanki hiç ameliyat olmamış gibiydi. Sizin de kediniz erkekmiş dişiler de bir tık yine de zor geçiyor bu dönem. Bence gaz anestezi yapan veterineri araştırmaya devam edin kimsenin terslemeye hakkı yok. Soru sorup bilgi almak hakkınız.
Hiç de abartmıyorsunuz her bilgiyi her ayrıntıyı vermeleri gerekiyor sizin izniniz olmadan herhangi bir işlem yapılamaz siz kedinin velisi sayılıyorsunuz sonuçta. Gaz anestezi istemeniz gayet normal, çünkü daha sağlıklı bir anestezi yöntemidir gaz anestezi. Risk sıfıra yakın oluyor ve kediler daha çabuk toparlanıyor. Estetik dikiş atılırsa yakalık takma derdi de olmuyor, hayvana boşu boşuna eziyet etmiş olmuyorsunuz bu sayede. Bir veterinerle konuşmuştum katı anestezi uyguluyoruz kedi 6 gün yakalık takıyor dedikleri anda tamam iyi günler diyerek klinikten ayrılmıştım, o kadar. Siz de aynı hassasiyeti gösteriyorsunuz ve bu gayet doğru. Gaz anestezi uygulayan, yakalık taktırmayan, estetik dikiş atan bir veteriner bulursanız kediniz için çok sağlıklı olur. İstanbul ve Bursa için klinik önerilerim var ama İzmir içi klinik bilmiyorum. Umarım aradığınız kliniği bulursunuz, sevgiler😻
Tersliyorsa sizde kapıyı vurup çıkın bunlara muslak
ben de bu ikileme düştüm ama asla katı anestezi kullanmayın. gaz anesteziyle oldu benim kedim de birkaç hafta önce eve geldiğinde hiçbir sorunu yoktu sadece sarhoş gibiydi dolaşıyordu falan. hayatında 1 kere olacak bir ameliyat masraftan çekinmeyin. tabiki gidin pahalısını bulun demiyorum ama güzel şartlarda yapan en uygununu bulmak çok daha iyi
Asla abartmıyorsunuz. Onlar sizin kafanızdaki şüpheleri gidermeli. Sonuç olarak bir can emanet ediyorsunuz. Bence kesinlikle gaz anestezi olmalı. Anestezi her türlü risk ancak, riski en aza indirmiş olursunuz. Estetik dikiş de oldukça önemli. Daha rahat bir süreç geçirmenize yardımcı olur. Bir de aklınızda bulunsun. Ameliyat öncesi tahlilleri mutlaka yapılmalı. Umarım sorunsuz bir süreç geçirirsiniz.
kısırlaştırma için hiç görüşmedim ancak bornovada mascote veteriner kliniği ile görüşmenizi öneririm. ben de petlebiden bir üyenin önerisiyle gittim. dünya tatlısı ve aşırı ilgili hekimleri var. instagram hesapları da var mascoteveterinerizmir, ordan da bakabilirsiniz :)
Bornovada koala veteriner var biz sorduğumuzda 450 tl demişti ama gaz anestezi mi yapiyolar bilmiyorum bi sorun isterseniz
Merhaba; geçen hafta 1buçuk yaşındaki erkek kedimi kısırlaştırdım. Önce tahlil yapılması çok önemli çünkü eğer bazı değerleri düşükse operasyon yapılmıyor. Biz aylardır bağışıklık değerinin yükselmesi için uğraşıyorduk bir türlü kısırlaştıramıyordum. Geçen hafta artık minimum değere çokyaklaştığı için yaptırabildim. Gaz anestezi ile oldu. Hatta biraz sakinleştirici sonra da tahlildeki durumuna göre anesteziyi ayarladılar. Testislerini de hafif yakarak kapatmışlar yani tam medikal adı nedir bilemiyorum ama, dikiş falan değilmiş. Akşam aldık hafif sarhoş gibi yürüyordu ama gece toparladı hatta ertesi güne hiçbir şeyi kalmadı ve koşturuyordu. Size de gaz anestezi öneririm. Ayrıca sorularınızı içtenlikle ve açıklıkla cevaplamayan veteriner hekimleri önermiyorum. Operasyonun nasıl olduğunu bilmeye hakkınız var.
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor