İştahını Azaltmak İçin Ne Yapabilirim?

pasakli_
pasakli_

13645 Puan

Merhabalar, merhabalaaarrr


Pasaklı oğluşumuzu yaklaşık 2 ay önce kısırlaştırdık. oyunu sevmeyen bir kediydi. kısırlaştırmadan sonra daha da oyundan nefret eden ağır abi moduna girdi. alışıktık, bekliyorduk çok yadırgamadık ancak öyle bir iştahı açıldı ki sormayın gitsin. evde üç kedi var. hepsine ayrı mama koysam bile pasaklı gidip yiyor. güneşle bal küpü karşı koyunca da dövüyor yine yiyor. kısırlaştırmadan sonra da kilo aldı.🤦‍♀️ diğerleri de kısırlaşacak nasıl olsa mantığının yanı sıra pasaklı daha fazla kilo almasın diye 1,5 aydır hepsi kısır mama yiyor. iyi sayılacak bir mama aldım (laVital). ancak beyimizi doyuramıyoruz. aynı sıkıntı Elma'da da var. o da obez bir köpek. Proplan diyet mama diyor. dışkılaması daha da arttı ama bu da beklediğimiz bir şeydi günde 3-4 kez dışkılıyor. ve en büyük sorunumuz gerçekten yetmiyor maması. normalde 440 gram veriyorduk günlük. ay sonunda 350 grama falan düşmemiz gerekiyordu ama yavrum açlıktan bildiğiniz ağlıyor, küsüyor. ne yapacağımı bilemedim. nasıl iştahlarını kapatabilirim?

6 CEVAP

dilanbulent
dilanbulent

17235

Çok geçmiş olsun. Benim british cinsi bir kedim var. Zaten yapısal olarak tombul hayvanlar, bir de üstüne kısır. Ama yemin ederim bu dünyanın en obur olmayan kedisi olabilir. Herkes bana ''kısırlaştırınca iştahı inanılmaz açılacak'' demişti ama tam tersi oldu. Ölçüyle vermemize bile gerek kalmıyor, kendisi istediği kadar yiyor bırakıyor. Kilosu da çok ideal, sadece cinsinden dolayı tombul gözüküyor.


Evinizde başka kediler olmasaydı çaresini bulmak kolay olurdu ama dediğiniz gibi başka kedileriniz de var, hiç olmadı gider onların mamasını yer.... Eminim arkadaşlar gerekli tavsiyeleri verirler. Çok geçmiş olsun.

teddybal
teddybal

123878

Aynı sorun bizde de var, biri çok aç gözlü 4 kediye 4 mama kabı var, gövdesiyle çapraz durup hepsini kapatıp sırayla yiyor kimseyi o yerken yaklaştırmıyor, asıl savaş takviye verirken oluyor ztn kendi hakkını yok edip herkesin ağzından lokmasını alıyor :') çok kedide biri iştahlı olunca zor, herkesin rızkını bu çocuk yiyor, göbeği yerlerde..

pasakli_
pasakli_

13645

Aslında pasaklı @dilanbulent'in kedisi gibiydi kısırlaştırmadan önce yemek yedirmek için kırk takla atıyorduk. ve çok zayıftı birde beyimiz tuvaletini kuma yapmaz her tuvaleti geldiğince bahçeye çıkar biraz gezer gelir. şimdi yine aynı , evimiz tenha yerde araç falan geçmez bahçede de bizim köpekler olduğundan köpek de gelmez zaten aslan parçaları kanka oldular(balküpü hariç) rahat rahat geziyor. ama sanırım gezdiği mesafe yeterli gelmiyor. kısırlaştırmadan önce4,5-5 kiloydu şimdi 6 yı geçiyoruz. şu an normal olsa da böyle giderse normal olmayacak oyun da oynamıyor ki zayıflatayım.


elma çok oyuncu ama ona da yetmiyor herhalde 36 kilo tosunum bacakları artık bu yükü kaldırmıyor onu da geçtim yavrum bir dakika oyunun ardından nefes nefese kalıyor. sonra biraz daha oynuyoruz dinleniyoruz oynuyoruz gerçekten çok üzülüyorum haline pasaklıya böyle egzersiz yaptırmam imkansız. asla yapmaz umurunda olmaz. valla bilemedim ya. bizim diğer hanımlar bu hafta kısırlaşacak bir hafta on gün kadar dişiler annemde pasaklı bizde olacak o süre zarfında yemek eğitimi verebilir miyim acaba?


yavrum pasaklı aç kalınca bildiğiniz konuşmaya başlıyoru. annewwwww diye bağırıyor içm gidiyor :(

simbakedi
simbakedi

136205

ya valla her beslemede kedileri ayirmaniz gerekebilir. simba her zaman oburdu, kisirlasinca daha bir obur oldu. uzun bir kedi ve hareketli oldugu icin obez degil gercekten yoksa su an diyetlere basliyor olurduk kesinlikle. bizimki de agliyor hep. 1.5 cay bardagi mama yiyor (bir de acana doyurucu diyorlar shaksuehdjf 3 bardak bile yedigi oldu), su an giderek azaltiyoruz. az az ama sık sık beslemeye calisiyoruz. yas mama verdigim gunler azaltmiyorum ama ogununu, o kadar kotuluk yapmiyim dedim :) siz de yedigi miktardan giderek azalta azalta alistirmaya calisabilirsiniz. kopeginiz icin bir sey diyemem, obez gelmis zaten size hawhksehdh onlar konusunda fikrim yok

teddybal
teddybal

123878

Up🐾

Zibidicuce
Zibidicuce

1738

Belki mamayi değiştirebilirsiniz. Tam emin olmamakla birlikte sanki bazı mamaların besleyiciliği az oluyor. Yani çok fazla yiyorlar ama doymuyor gibiler. Ben kedime prochoice kisirlastirilmis mama veriyorum. Kedim de cins olarak çok büyük bir kedi. Sanki göbeği birazcık azaldı. :') birde kısırlaştırılmıș kediler için olan yaş mamalardan da haftada 1-2 defa verseniz belki biraz daha doyar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 369 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80810 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR