Kedi, Kedimle Kavga Etti

aigenc
aigenc

12744 Puan

Merhaba, kedimi genelde dışarıya salarım. Dışarıya çıkmaz ve binada dolanır. Fakat binada dolanan ve yavruları olan bir sokak kedisi var. Kedimle kavga etmiş ve bazı yerlerini çizmiş. Vete gitmem şu an imkansız. Kolunda yara var ve üstüne çok basamıyor. Evde ne yapabilirim? Kedimin kuduz aşısı yok.


6 CEVAP

edadnmzr
edadnmzr

119049

Yara derin gibi duruyor ya da fotoğrafta öyle çıkmış. Neden dışarı salıyorsunuz ki binada dolaşsa da mikrop yani kuduz aşısı da yokmuş üstelik binada başka kedi olduğunu da söylüyorsunuz. Beklenmedik bir şey olmamış bence. Kusura bakmayın ama dikkat etmeliyiz onlara. O yara enfeksiyon da kapabilir böyle bir durumla veterinere gitmelisiniz nasıl imkansız?

simbakedi
simbakedi

136281

veterinere gidene kadar orayi temiz tutun, arayip yaralanmaya karsi bilgi alabilirsiniz belki yarayi sarmanizi soyler vs. ama bana da yara derin gibi geldi, enfeksiyon kapabilirz. yakin zamanda veterinere gitmeniz daha dogru olur. bu sirada da gozlemleyin. bir hastalik vb belirtisi gosterirse direkt iletisime gecin veterinerle.

Warriorsans
Warriorsans

133985

Kedinizi başıboş dışarıya salmamanız gerekirdi. O anne kedide ne hastalık varsa sizin kedinize de geçer. Yarası için batikon sürün sabah akşam ve antibiyotik krem(hametan, madeccasol gibi) uygulayın. Kedinizin yarayı yaşamaması gerek elizabet başlıklardan takmalısınız.

septikbaykus
septikbaykus

17255

Baticon sürsene

Çok derin durmuyor yara. Kuduz zaten pek sık rastlanılan bir hastalık değil. İki boğuşmuşlar bir şey değil. Yara sadece buysa bunun için veterinere girmeye de gerek yok. Arkadaşlar biraz gereksiz yüklenmiş. furacin sürün düzenli. Yalnız dikkat edin kremi yalamasın. Max 1 haftaya izi bile kalmaz

theyusra
theyusra

16477

yara derin mi değil mi anlayamam ama bir veterinere danışmadan herhangi bir tedavi uygulamanızı mantıklı bulmuyorum

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 290 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 92.797 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR