Yavru Kedi Maması Değişimi Sonrası İshal

Erenp
Erenp

547 Puan

Kedimin ishali vardı fakat haşlanmış patates ve kefir verdikten sonra geçmişti. Ardından Sanabelle Kitten Tahılsız mama almıştım fakat o da ishal yaptı. Eski mamasını karıştırarak verdim . Veteriner hekimimize götürdük. Mamadan kaynaklı veya evden yediği bir şey kaynaklı dedi. Ardından bana Brit Care Hypo-Allergenic Sağlıklı Büyüme İçin Tavuklu ve Hindili Tahılsız Yavru Kedi Mamasını önerdi ve onu aldım. Fakat yorumları okurken bir çok kişinin yorumlara bakarsak bu kuru mama sonrası ishal durumu varmış. Kedime bugün eski maması ile karıştırıp Brit Care Hypo-Allergenic mamadan verdim iştahla yedi. Şuan ne yapmam lazım çok kararsız kaldım. Brit Care Hypo-Allergenic mama kedimde ishal yapar mı acaba ?

7 CEVAP

Poncimin
Poncimin

116364

Eski mamasıyla karıştırarak vermenize rağmen Sanabelle ishal yaptıysa, kötü olmuş. Her mama her kediye iyi gelmiyor maalesef, iyi gelseydi güzel mamaydı. Bu arada Sanabelle düşük tahıllı bir mama tahılsız değil. Şuan ishali geçti mi yoksa devam ediyor mu? Eski maması tahıllı ise geçiş süresini uzun tutun (15-20 gün) düşük tahıllı ise de benzer şekilde uzun tutun. Brit Care mamalarda çok ishal şikayeti var tahılsız olması da etken ama özellikle içindeki bir şeyler ishali tetikleyebiliyor yavru mamasında daha fazla ishal şikayeti var öyle görüyorum. Ama belki de kedinize iyi gelir, kediden kediye etkisi değişir. Deneyip görmeniz lazım, iyi gelirse güzel mama. Geçiş süresi boyunca dışkısını mutlaka gözlemleyin ishal yapacak mı yapmayacak mı diye.

Palyaco
Palyaco

218519

Karıştırarak verin bisey olmaz birde vest plus vitamin malt alın bağırsakları için iyi geliyor ishale

Renklipati
Renklipati

140143

Herkeste oldu diye sizde olacak değil,her mama her kedide aynı etkiyi göstermez karışık verin inşaAllah bişey olmaz

Lils
Lils

125528

Ben de brit care geçiş sürecini yeni bitirdim. Karıştırırken bir sıkıntı olmadı ishale ilgili. Daha önce soru açtım bu konu ile ilgili bugün yeniden güncelleyeceğim

Poncimin
Poncimin

116364

Tahıl oranı yüksekse kesinlikle geçiş süresini uzun tutun. İshal olma riski yüksek direkt verirseniz. Uzun tutmanıza rağmen kesinlikle ishal yapmayacak da diyemiyoruz, genel bir şikayet var Brit Care'de. Umarım kedinize iyi gelir. Bir de büyük boy direk geçmeyin bence, normal paket (2 kg) kullanın tam olarak sorunsuz ishal yapmadığına emin olana kadar. Bu arada Sanabelle'yi de büyük boy mu almıştınız? Denemek için önce küçük boy (2 kg) paketlerini alsaydınız keşke, ne kadar yedi Sanabelle'den.


İshal şikayeti için de veterinerin verdiği yeterli olur, geçer bence ama ishal düzelmezse Gimcat gastrointestinal paste'de bakabilirsiniz. Ben kullanmadım ama etkili olduğunu söylüyorlar. Ama alacaksanız veterinerinize de danışın tabi.

Erenp
Erenp

547

@Palyaco hocam Brit Care Hypo-Allergenic mama yorumlara göre kedileri ishal yapınca korktum zaten ishal yavrum birde tekrardan ishal olmasın diye. Şuan dediğiniz gibi eski maması ile karıştırarak veriyorum. Veteriner hekimim 1 hafta boyunca eski mama ile karıştırıp vermemi tavsiye etti.

Erenp
Erenp

547

@poncimin Hocam şuan ishali devam ediyor. Veteriner hekimimiz Nutrilab Nutri Flora Feline Kediler Için Probiyotik verdi 2 adet. 1 çay kasığı yoğurt ile yedir dedi. 3. gün tekrar gel bakalım dedi. Hocam Eski maması düşük segment bir mamaydı kilosu 30 tl felandı ve tahıl oranı yüksekti.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 334 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81680 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR