Yaralı Dokunun Sertleşip Beyazlaması

Kedimin ağız yarasından daha önce uzun uzun bahsetmiştim. Antibiyotik tedaviye başlanmıstı ve bir ton sprey/antiseptik kullanmamıza rağmen pek bir sonuç alamamıştık.


En son gittiğim veteriner genel bir ağız temizliği yapılması gerektiğini söyledi. Anestezi için kan testine baktığımızda sonuç felaketti. Corona pozitif olduğu için anestezi fikrine yaklaşmadım. Görüştüğüm diğer klinik de bu haldeyken anestezinin mümkün olmadığını söyledi. İmmunol verdim iki hafta kadar bağışıklığı güçlensin diye, multivitamin de kullandık. Çok şükür şu son birkaç haftadır turp gibiyiz. Atlattı sanırım.


Ağzı en azından biraz kendini toparlasın diye kenacort kullanıyordum. 20 gündür pek düzenli sürmememe rağmen şaşırtıcı bir ilerleme kaydettik gibi. İltihap tamamen durdu, ağzı eskisi kadar kötü kokmuyor.


rAğzının etrafı pembemsi yumuşak bir dokuyla kaplıydı ama kremi sürdüğümden beri (fotoğraftaki gibi) doku sertleşip beyazlaştı. Bu iyiye mi işaret? Kullanmaya devam mı etmeliyim? Yoksa tekrar
veterinere mi gitmeliyim?


5 CEVAP

septikbaykus
septikbaykus

17255

İyiye işaret / iyileşme aşaması diye düşünüyorum. Kenakortu veteriner mi önerdi

Lokumcukk
Lokumcukk

17326

Geçmiş olsun İyileşmeye işaret bence

@septikbaykus yok, ben araştırdım. İnsanlar için ağız aft kremi normalde. Ama bu gibi durumlarda da kedi köpeklerde de kullanılıyormuş, öneren veterinerler var duyduğum kadarıyla. Krem yaranın üzerinde donuyor zaten yalayamıyor kolay kolay.

İlk foto güncel, 3. Foto eski hali bu arada

septikbaykus
septikbaykus

17255

Pet ilaçlarının çoğu beşeri ilaç zaten. Dozajı düşürüyorsun sadece

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 252 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81680 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR