Merhabalar, yaklaşık 1 sene önce sokaktan dişi tekir bir yavru sahiplendim. Şuan 1 yaşında gayet sağlıklı, işim gereği evde çok fazla yanlız kalıyor ben işten gelince hemen üstüme atlıyor :')
Sormak istediğim şey, bir tane yavru tekir gördüm evimin önünde gezip duruyor, veterinere götürüp genel kontrollerini yaptırıp onu da sahiplenmek istiyorum. Evdeki kedim yalnız kalmaktan kurtulur sıkılmaz ve yeni bir dostu arkadaşı kardeşi olur diye düşündüm fakat bazı okuduğum yazılarda anlaşamama hırçınlaşma saldırma gibi hareketlerin olduğunu duydum. Yeni bir yavru sahiplenmem sizce sorun teşkil eder mi ?
Bu arada dişi kedimi kısırlaştırmadım sokaktaki yavru da erkek. Sahiplenirsem ikisini de kısırlaştırmam gerekir mi ?
sahiplenmeseniz de evdeki kedinizi kısırlastırmanız gerekir saglıklı refah içinde bir yaşam sürebilmesi için ilk başta kediniz biraz hırcınlasabilir ya da çok sevip hemen benimseyebilir bu kedinin karakterine bağlı birsey kendi ırkından bir arkadaşı olması sıkılmasını engeller zamanla alışırlar
hırçınlaşır diye düşünmeyin evde yalnız kalmaktan muzdarip kediler eve yeni gelen kedilere çok daha çabuk alışıyor sadece biraz üstlerine düşmeniz lazım o kadar, zaten eve yeni gelen yavru kediyi 1 hafta boyunca bir oda içerisinde tutmak daha iyi oluyor alışmaları için, siz de o sırada birbirlerinin kokusuna alışmalarını sağlarsınız vs vs. ve evet dişiyi mutlaka kısırlaştırın.
Değerli cevaplarınız için hepinize çok teşekkür ediyorum :)
Bence yavru kedi yerine yetişkin bir kedi sahiplenin kediniz yavru kediyi biraz hırpalayabilir, her kedi başka bir kedi gördüğünde hircinlasiyor belli bir süre kavga dövüş olur ama sonunda anlaşırlar, erkek bir kedi sahiplenirseniz kısırlaştırmanız gerekir tabiki, benim de evde bir dişi bir erkek kedim var şu an erkek olan kısır dişi kediyi kısırlaştırmadım daha
Merhaba başta anlasamayabilirler. Zamanla alisabilirler. Yeni kedi alıştırma videolar var youtubedan oradan bakabilirsiniz. Ikinci kediyi alanlar alışma dönemi videolar çekmişler. Ikisini yanyana getirmeden mutlaka veterinere goturun. Hastaysa sizinkine de bulaşmasın.
Çok çok çok iyi düşünün ,biz de badem iyi hissettsin diye ona arkadaş sahiplendik,badem kısır,gelen erkek kedi de kısır di birlikte yeyip içiyor,oyunlar oynuyorlardı mutlu olmuştuk ,bir süre sonra yeni kedis bademi dövmeye başladı ,biz uyum süreci diye üzerinde durmadık ,oyun oynuyorlar diye düşündük, gözlemledik ki yeni kedi bademin mama yemesine izin vermiyor,ikisinin mama kabı ayrı olmasına rağmen badem mamaya yaklaşınca saldırıyor,bu kez mama saatlerinde ikisini farklı odalara koyup mama verdik,tmm halloldu derken ..kısır erkek yeni kedi bademle çiftleşmek istedi badem izin vermeyince dövmeye başladı, sonuçta yeni kedi geldiği aileye geri gönderildi ,badem biraz kilo almaya başladı ,ama psikolojisi daha tam düzelmedi ,
Biraz pesimist yaklaştım sorunuza ama ,bizde arkadaş olayı tatsız neticelendi ,siz de yaşayın istemem
Bu anlaşamama durumu kedinizin huyuna göre değişir. Kendi yavrusunu evde istemeyen anne kediler bile gördüm. Bundan dolayı net birşey diyemem. Psikolojisinin bozulma ihtimali de olabilir. Ancak kabul ederse harika bir oyun arkadaşı olur. Alıştırma süreciniz de önemli tabi ki bu aşamada. Bununla ilgili çok video ve yazı var inceleyebilirsiniz.
Kısırlaştırma sorunuza gelince. Zaten evdeki kedinizin yanına başka kedi almasanız da sağlığı için kısırlaştırmalısınız. Diğer kediyi de alırsanız ikisini de kısırlaştırmalısınız.
Cevaplarınız için teşekkürler :)
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor