Kedimi Eğitemiyorum

Merhaba benim bir İran kedim var bana geldiğinde 1.5 aylıktı ve şu an 7.5 aylık ne yaptıysam ona tuvalet eğitimini ve kumunu örtmeyi öğretemedim ilk geldiğinde her yere çişini ve kakasını yapardı daha sonra arada kumuna yapmaya başladı fakat yaparken dışkısına basıyor keyfi isterse örtüyor örtmeye çalışıyor daha doğrusu o zaman da yine patileri dışkı oluyor her gün patilerini ve kuyruğunu yıkamak zorunda kalıyorum kirlettiği yerleri temizliyorum kumunda ve kabında da hiçbir sorun yok tuvaleti açık kumu da yeterli seviyede ve her gün düzenli olarak temizliyorum fakat bir türlü kendini temiz tutması gerektiğini öğretemedim çok yoruldum lütfen yardım edin

3 CEVAP

theyusra
theyusra

16477

annesinden erken ayrılmış, annesinden erken ayrılan yavruların davranış bozukluğu geliştirmesi çok normal. üstelik iran kedileri diğer kediler kadar temiz değildir, olmazlarda. hem üşengeçler hem de yüz yapılarından dolayı dilleri kısa ve bu yüzden kendilerini temizlemekte çok zorlanırlar, zaten uzun tüylü kediler hep bu konudan muzdariptir bir de üstüne dillerinin kısa olduğunu hayal edin. bu da zamanla iran kedilerinin temiz olma içgüdülerini yavaş yavaş öldürmeye başlamış durumda, yani bu problemi iran kedisinde yaşayan yüzlerce insan var malesef. siz bir de onu temizlemeye iyice alıştırmışsınız önünü alabilir misiniz bilmiyorum, bilgili bir kedi kedi psikoloji uzmanı yardımcı olabilir ama Türkiye'de bulmak çok zor. yine kısırlaştırma işaretleme içgüdülerini ortadan kaldırdığı için belki etkisi olabilir ama kesin konuşamam tabi.

Ozzey
Ozzey

118677

Merhaba
Geçmiş olsun. Psikolojik olabilir. Youtubedan da bakın videolar var. Birebir yanıt vermezlerse size fikir verebilir.
Tuvalet kabı küçük olabilir. Kumu sevmemis olabilir. Ya da kullandiginiz kumu. Kokusunu sevmemis olabilir. Eve bir köşeye saksı toprak koyun. Benim sokakta baktigim anne yavrularını binaya almıştı. Tuvaletleri kokuyor diye mecbur kum koymustum. Onların da alışması çok zaman aldı topraga alıştıkları icin. Kumun korkmaması lazım. Bazı kumlar topaklansa da içine toz parça bırakıyor uzerinde cis olan. haliyle temizlerken alamiyorsun. o da koku yapiyor. tum kumu degismeden girmiyorlardi.
bir tane de kapali kap koy. tuvaleti koydugun yerde uygun yer olmali. yerini devistir mutlaka. kimsenin gormeyecegi ellemeyecegi yere koy. sorunu gecmiyorsa. mamayi belirli saatlerde yemeye alistir. bitirmezse kaldir. o saate alisiyor zamanla. buyugunu de zaten mama yedikten sonra yapiyorlar. boylece hep saatte yapar. en azindan rahat temizlersin.


https://m.youtube.com/watch?v=dv0dLK-5S80
https://m.youtube.com/watch?v=k62EB1XNXKw


https://m.youtube.com/watch?v=po5jW8EwACI
https://m.youtube.com/watch?v=gNp59pl8ygY

Merhaba, kabı ve kumu hakkında şunları belirtmek isterim; kapalı kedi tuvaleti aldım fakat içerisine girmek istemedi. Mamasını yedikten bir müddet sonra kendim tuvaletine koymaya başladım, bu sefer de içerisinde hareket edemedi. Yapmaya çalışırken de kakasını çok fazla bulaştırdı. Bu nedenle kapağını kaldırdım ve açık kullanmaya başladık. Kumun temiz kokması için aloe veralı aldım, kokusundan hoşlanmadığını düşünmüyorum. Kabı piyasadaki en büyük boyut. Kuru mamaya geçtiğimizden beri günde iki öğün veriyorum, buna rağmen kakası sıvı. Aşılarının tam olmasına, hastalığı için ilaç kullanmasına ve bunun için de aşı olmasına rağmen sağlık sorunları devam ediyor. Veteriner böbrek enfeksiyonu olduğunu söyledi. Poposundan kan akıyor ve bazen idrarını kaçırıyor. İdrarında da zaman zaman kan fark ediyorum. Kedimi çok sevdiğim için tüm bunlara katlanıyorum fakat beni gerçekten çok yoruyor. Anlayacağınız çok sorunlu bir kedim var ve sorunlarına kesin çözüm yolu bulamıyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 449 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81951 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR