Proplan’dan Mystic’e

_selinnn
_selinnn

2120 Puan

Kedimi sahiplenmeden önce mama konusunda ProPlan dan daha uygun fiyatlı bir mama tercih etmek istemiştim ama petshop da bu mamanın açık olarak satıldığını görünce almıştık. Açık mamalar gerçekten güzel muhafaza ediliyordu zaten hep aldığımızda da taze oluyor ama artık pakette bir mama almak istiyorum ve mystic de karar kıldım. Çoğu insan içeriğinin doğruluğuna güvenmiyor sizin düşünceleriniz neler ? Mystic’e geçmeli miyim yoksa açık mama almaya devam etmeli miyim ?

16 CEVAP

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Pro plan’den memnunsanız ve açık mamanın orijinal olduğuna inanıyorsanız açık mamadan devam edin derim.

septikbaykus
septikbaykus

17255

mysticde gluten olmaması onu proplandan üstün yapmıyor. içeriklere takılma huyu kedi sahiplerinin genel tavrı. Gluten fare zehri falan değil bu arada abartmayalım bazı şeyleri. Proplan avrupada bir çok insan tarafından kullanılan ZARARSIZ BİR MAMA. Ben şuan kullanmıyorum ama yarın bir gün mama alacak olsam direk gider proplan alırım acana alamıyorsam.


Mükemmel mama mı ? HAYIR. ama en azından zararsız bir mama. Günümüzde içerikler değil zarar konusu önemli. Nd de insanların neler yaşadığını biliyoruz çünkü.

simbakedi
simbakedi

136288

@duman_cat_world’e katiliyorum. mystic’in firmasina mail attim, gercek et iceriyorsaniz biz buna nasil guvenelim vs diye asla bir donus saglanmadi. acana ve nd’ye yazdigimda hemen donus saglanmisti. hatta bonacibo bile donus sagliyor. o yuzden guvenmiyorum. kedilere iyi geldigi soyleniyor ama ben tercih etmezdim. ya acik mamadan devam edin ya da bozita, sanabelle gibi hem guvenilir hem de daha uygun fiyatlara bakin derim ben.

Palyaco
Palyaco

218519

Gluten li mama tavsiye etmem proplan royal hills bunlarda gluten var mystic te yok gluten

Lils
Lils

125528

Bence açık proplan yerine britcare deneyin. Brit premium ya da obivan selection da olabilir daha düşük. Mystic ve brit care kullandım ikisindende memnunum

ailur0phile
ailur0phile

1709

10 kglik alırsanız açık mamayla ayni fiyata gelir. Pro plandan daha uygun fiyatlı içeriği güzel manalara da bakabilirsiniz. Bozita, exclusion, sanabelle gibi

edadnmzr
edadnmzr

119049

Bence de proplan'a aşırı önyargı var. Ben de kedime proplan veriyorum seve seve yiyor hiçbir sıkıntı da olmadı. Ayrıca uzun süredir varolan bir marka. Gluten tahıl vs diyip çok büyük bir sorun gibi görmek saçma geliyor açıkçası.

Warriorsans
Warriorsans

133985

Açık mama almamalısınız. Ayrıca proplan içerik olarak bence pek iyi bir mama değil. Mystic denedim 1.5 kg kullandık tüy dökümü dışında bir sorun olmadı. Ben paketin yarısı kaldığında n&d ile karıştırarak verdim ve tüy dökülme sorunu da bu şekilde çözülmüş oldu. Sizde mystic ve kaliteli bir mamayı karıştırarak verebilirsiniz yada Mystic yerine brit care, sannabelle, bozita markalarına da bakabilirsiniz. Mystic mamayı artık sokak hayvanları için alacağım.

ailur0phile
ailur0phile

1709

Gluten büyük bir problem...

Rgms
Rgms

10813

@_selinnn Acana ve orijen kullanırken derisinde alerji nedeniyle proplana direk geçiş yaptık😄 Kısır somonlu yiyor. Gayet iyi şu anda. İçerik değil kediye iyi gelmesi önemliymiş. Acı oldu ama anladık.

_selinnn
_selinnn

2120

@simbakedi peki bozita’yı mı sanabelle’yi mi önerirsiniz ?

simbakedi
simbakedi

136288

ben bozita tercih ederdim tahilsiz oldugu icin ki kullandim kitten olanini da memnundum. ama kediniz tahilli yediyse bugune kadar sababelle dusuk tahilli oldugu icin onu tercih ederdim yerinizde olsam. ayrica sikayetlere gore degil ben de iceriklere gore mama secmenizi oneririm. cunku her mama her kediye ayni etki etmiyor. tabiki iyi gelmeyen nd, acanayi kimse kullanmak icin diretmemeli ama aa sunun sikayeti az diye de direkt proplan almam. az degil sikayeti cunku, kediye iyi gelip gelmemesine bagli. evet tahil zararli degil ama misir gluteni zararli, proplanda da var hepsinde diyr biliyorum

_selinnn
_selinnn

2120

Cevaplarını için teşekkürler sanırım bir sonraki mama alışımız Acana veya Bozita’nın 10 kg olanlarından olacak :) Baktım da 10 kg olunca resmen kilo fiyatları yarıya düşüyor.

simbakedi
simbakedi

136288

10kg alımı evet çok uyguna geliyor ama acana kedi maması 10kg yok köpek mamalarında 18 falan vardı diye hatırlıyorum. bozita 10kilosu gayet uygun. acananın da 1.8kglarından en uygun olanı indoor entree oluyor. a mazondan da kontrol edin acana mamayı orada daha uyguna olduğu oluyor

zfrshn
zfrshn

9306

mystic içindekilere bakınca proplanı kesinlikle solluyor fakat ben bu nfiyata bukadar güzel içeriğe inanmıyorum üstelik yeni bir markan yani kapalı kutu o sebeple haşlanmış et ile destekliyerek proplan tercih edilebilir yada başka bir mamaya geçebilirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 721 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.321 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR