Merhabalar Kedilerimde Pir 1 Yıldır Geçmiyor

Nesrin_umul
Nesrin_umul

354 Puan

Merhabalar benim kedilerimde yaklaşık 1 yıldır pire sorunu var hiç geçmiyor veterinerlere götürdüm ama işe yaramadı sirkeler varsa gitsin diye evi 3 günde 1 temizliyorum özellikle onların odasını bana yardımcı olurmusun hangi ilacı kullanmam lazım nasıl birşey önerirsiniz yeni bebek kediler oldu onlarda da pire var içim acıyor.

4 CEVAP

aeri-l
aeri-l

112416

1 yıl kadar uzun bir süredir varsa eve yayılmış olabilir pireler, profesyonel bir ilaçlama şirketiyle anlaşıp yardım almanızı öneririm. Bu süreçte kedileriniz mutlaka veterinere gitmeli iç dış parazit yapılmalı. Yavru kedilerinizin büyüklüğüne göre veteriner önlem alacaktır. Kedi de pire olması onlarda iç parazite ve kan hastalıklarına da neden olabilir. Veterinere gidince mümkünse büyük kedilerinize kan testi de yaptırın bence. İlaç ya da takviye kullandırabilir veterineriniz sonuca göre. 3 günde bir evi temizlemek ne yazık ki yeterli değil ben pire olduğu dönem günde iki kere süpürüp siliyordum sirkeli suyla. Kedilerinizi de pire tarağıyla dış parazitten sonra düzenli taramalısınız, pire tarağı baya yardımcı oluyor.

Warriorsans
Warriorsans

133985

Pire tarağı edinin ve sık sık kedilerinizi tarayın benim kedimde çok işe yaradı bu arada tararken yanınızda su bulundurun ki pireler kaçmasın. Ayrıca veterinerde stronghold damla yaptırabilirsiniz.

Melike0nur
Melike0nur

12598

1 yıl çok uzun bir süre kedide kan bırakmamıştır. Sağlık durumu nasıl kedinin?
Eve yayılmış olabilir veya pirenin bir yerde kaynağı olabilir. İlaçlama çare olur. Ve broadline pire için çok iyi bir damla, etkili. Kullanabilirsiniz onu da.

Rapisa
Rapisa

13115

Yavru kedilerde pire ilacı kullanılmıyor. Bunun yerine onları hergün elinizle toplayın. Eviniz içinde lavanta alıp kaynatıp lavanta suyuyla yerleri silip lavanta tanelerini pirelerin yoğun olduğu yerlere serpin. Lavanta tanelerini hemen temizlemeyin.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 207 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.995 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR