Acil Sebebinin Ne Olduğuna Dair Bir Fikri Olan Var Mı? (Uyarı:kan)

sultansbutler
sultansbutler

12552 Puan

arkadaşımın 1 yaşındaki, orta boy, av köpeği kırması köpeğinin penisinden kan geliyor. veterinere götürülmeden bir şey olmayacağının gayet farkındayım. en azından ne sebep olabilir diye bir fikri olan var mı diye sormak istedim. fotoğrafta da belli zaten de kan, penis çevresindeki bir yaradan falan gelmiyor kontrol etti arkadaşım.


10 CEVAP

blue_hpood
blue_hpood

128292

idrar yollarında bir sorun olabilir, tümör belki bir ihtimal, testis kanseri vs. pek emin değilim ama yara yoksa aklıma başka bir şey gelmiyor.

AhsenAise
AhsenAise

114827

Sorunuzu görünce netten baktım şöyle bir yazı var


Üretral prolapsus, üretral mukozanın üretra ağzından 1-5 mm çıkmasıdır. Erkek köpeklerde görülen bu hastalık İngiliz bulldoglarda ve Boston terrierlerde yaygındır. Çoğunlukla da 2 yaşından küçük köpeklerde rastlanır. Nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte kalıtsal olduğu düşünülmektedir. Ereksiyon durumu şiddetlendirmektedir.


Bulgu: İdrar yapmadan bağımsız olarak aralıklı veya sürekli üretra kanaması görülür.


Köpeğinizin penisi aralıkla veya sürekli olarak yalayabilir. Sık idrara çıkma veya hiç idrar yapamama görebilirsiniz.


Tanı-Tedavi: Veteriner hekiminizin önerisi doğrultusunda cerrahi tedavi ile birlikte ilaç tedavisi gereklidir. Operasyonun kısırlaştırma operasyonu ile beraber yapılması olası nüksleri engeller.


ŞirinVet Bilgi Portalı

Renklipati
Renklipati

140143

Aklıma böbrek rahatsızlığı geldi nedense, çünkü insanlar da bile böbrek sorunları olunca idrarı kanlı yapıyor idrar yaparken bulaşmış olabilir , çok geçmiş olsun inşaAllah basit bir rahatsızlık tır

sultansbutler
sultansbutler

12552

başka fikri olan var mı?

sultansbutler
sultansbutler

12552

idrarlı da değil ki :/ oluk oluk kan aktı hayvandan :( arkadaşımın da maddi olarak en sıkışık dönemine rast geldi. cidden pet bakmak çok zor.

AhsenAise
AhsenAise

114827

Arkadaşınız köpeğini iki gün içerisinde ciftlestirdi mi ,eğer çiftleşme olduysa bazı köpeklerde ciftlesmeden kaynaklı kanamalar oluyormus

sultansbutler
sultansbutler

12552

başka köpeklerle teması yok. köyde duruyor zaten. hani viral bir hastalık olduğunu da düşünmüyorum çünkü köylerinde 3 5 sahipli köpek dışında köpek de yok.

sudeplt
sudeplt

528

Tvt olabilir geç kalmadan mutlaka göstersin veterinere

Baliminannesii
Baliminannesii

13171

Veterinere götürmesi lazım acil. Gitmeden önce arayıp durumu anlatıp taksit vs yaptırır zaten aşılarını yaptırdığı bir veterinerse tanıdık olduğu için yardımcı olur

sultansbutler
sultansbutler

12552

ufak bir güncelleme yapayım. köpek veterinere götürülmedi henüz. maddi durumlar dolayısıyla. kan düşündüğümüz gibi kanaldan değil penisin ucundan gelmiş. çok kan geldiği ve ağlamaktan kafası allak bullak olan arkadaşım bunu fark edememişti olay anında. yani penis derisinde bir yarılma söz konusu dendi bana. tabiki görmediğim için kesin şu şöyle olmuştur diye konuşamıyorum. veterinere götürülürse yine bir güncelleme yaparım.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 797 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81960 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR