Yine Scotish Fold

Melike0nur
Melike0nur

12598 Puan

Biliyorum belki çoğunuz biliyor ama günlük bir sürü insan aynı şeyi araştırıyor, belki denk gelir de vazgeçer diye bir umut paylaşıyorum.


Satın almayalım sahiplenelim 🙏


27 CEVAP

ailur0phile
ailur0phile

1709

Ne alaksi var ? Cins kedi sahibi erkek yok mu?

@septikbaykus bunu neden kadınlara indirgiyorsunuz? Erkeklerde yok mu böyle bir takıntı?

@palyaco her halükarda hastalar. Kuyrukları uzun ya da değil. İyi beslenmek nihai sonu biraz geciktiriyor o kadar. Kulaklarının kırık olması eklemlerinin yani kıkırdak dokularının sağlıklı olmadığının en büyük göstergesi zaten daha ötesi yok. Evet onlar da can, ama birileri kırık kulaklı kedi seviyor diye ileride acı çekecek kedilerin üretilmesi canilik.

simbakedi
simbakedi

136205

hastalıklılar diyince biz suçlu oluyoruz. sanki bizim öyle deme sebebimiz nispet, hayır. bir şekilde bu kedi evine girdi. satın alarak, sahiplenerek ya da hediye fark etmez. ona göre önlemini al ki bari az acı çeksin. hangi cins olursa olsun satın alınmamalı, sahiplenilmeli. gri kedin değil de beyaz kedin olsun ne fark eder

theyusra
theyusra

16477

NEFRET EDIYORUM INSANLARIN KENDI CIKARLARI ICIN SU HAYVANLARA SOYLE ACI CEKTIRMESINDEN. şöyle bir şey var, ben kedi ve köpeklerin çiftleştirilmesine en güzel koşullarda / en uygun şekilde / sorumlu kişiler tarafından yapıldığında karşı değilim, çünkü her cinsin korunması gerektiğini düşünüyorum ama özellikle scottish foldların üretilmesine karşıyım kardeşim! hasta olan her hayvanın foldların, munckinlerin, exotic ve british shorthairlerin, iran kedilerinin falan hepsinin üretilmesine karşıyım! ne biliyim gidin sibirya/norveç orman kedisi, maine coon, nebelung falan alın niye gidip ısrarla hastalıklı hayvanı evinize sokuyorsunuz ne biçim vicdanınız var ben anlamıyorum ki.

theyusra
theyusra

16477

britishlerin zeka geriliği olduğu kanıtlanmış bir gerçek, yani genlerinde bunu taşıyan bir kedinin daha zeki olma ihtimali yok. ki zaten safkan british shorthair olduğu bile düşünmüyorum Türkiye'de yok çünkü :D foldların kırık kulaklı olması zaten hastalık belirtisidir sağlıklı diye bir şey yok, sağlıklı olan kedinin niye kulakları kırık olsun. biz zaten hayvanlara kızmıyoruz insanlara kızıyoruz, her cins sahibinin klasik cümlesi "onlarda hayvan" biz ne dedik sanki uzaylı mı? onların hepsini çok severiz biz, ama onlara bunu yaşatan insanlardan da bir o kadar tiksiniriz. (ama yalan yok bu arada scottish fold hasta olmasa bile almam, genel olarak dik kulak seviyorum ben zaten. köpeğim de olsa onu da dik kulaklı alırım. şimdi bir de hayvan sevmiyorum diye linç yiyormuşum, nasıl düşük kulaklı alanlara kızarmıyorsak bana da dik kulak seviyorum diye kızamazsınız herhalde 😔)

Baliminannesii
Baliminannesii

13171

Genetik hastalığa sahip olan bu canları çoğaltmak mı gerekir? Sokakta evsiz aç gezen canların ne farklı var. Zevk meselesiymiş. Hayvanların canı, sağlığı ne zamandan beri insanoğlunun zevkine kaldı?

Baliminannesii
Baliminannesii

13171

Ee alkışlayalım o zaman. Hepimiz sokaktakileri besliyoruz. Burada mesele cins kedi üretimini desteklemiyor ve doğru bulmuyor oluşumuz

Anonymus297519
Anonymus297519

113699

Herkes tutturmuş cins olsun sevimli kedilerin hepsi baldır,sırf süs gibi durması için cins alıyorlar. Sokakta bir sürü can varken yapabiliyorsanız onları kurtarın! Tamam madem bu kadar istiyorsunuz, bunu ticari olarak yapmayın! Ticari olarak alındıkca bunların ardı gelmiyor. Keyfi sebeplerden ötürü hasta canlıların üremesine sebep oluyorsunuz.SATIN ALMA SAHİPLEN🐈‍⬛
Dip not: Atarım satın alıp üstüne çiftleştirenleredir.

orhdoner
orhdoner

135444

Hepsini Allah yaratmış sonuçta hepsi can ama çoğaltarak buna vesile olanlar hepsi vebal alıyorlar iyi birşey yaptıklarını sanıyorlar ama herşey ortada yani yazık günah degil mi bu canlara acı çekiyorlar bu şekilde Allah iki tarafta da cezalarını vercekdir zaten eminim SATINALMA SAHİPLEN!!!!

AhsenAise
AhsenAise

114827

Kızlar kedilerini like uğruna cins tercih ediyor diyen kardeşime katılıyorum ama...
Genellemesi yanlış, evet var öyle tuhaf kızlar ,ama her cins kedi annesi için geçerli değil tabiki. Erkekler de yasak ırk köpekleriyle poz vermeye bayılıyor ama her köpek sahibi erkek için geçerli değil , aralarında ki tuhaf olanlar sadece

Thekedi
Thekedi

4630

@palyaco scottish foldların düzgün üretimi ve sağlıklısı diye bir şey yok.
Kedine ne kadar özenle baktığın belli verdiğin vitaminler elbet ki yararlı olucak kemiklerini desteklicek ve umarım bu çaban sayesinde osteokondrodisplazi in etkileri diğer uzullarına yayılmadan rahat bir hayat geçirir. Ama şunu kabullenmen lazım kedinin kulaklarının kırık olması zaten şuan bu hastalıktan etkilendiğinin göstergesi.


TRPV4 mutasyonlarının osteokondrodisplaziye yol açtığı kesindir ve bu aynı zamanda Scottish Fold kedilerindeki kıvrık kulakların da sebebidir. Hastalık olmadan kıvrık kulak mümkün değildir: kıvrık kulaklar hastalığın ayrılmaz bir parçasıdır.
Kaynak;
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27063440/

simbakedi
simbakedi

136205

hayır en akıllısı foldlar, siyamlar, onlar bunlar değil. sizin bir kediden beklentiniz peluş kediden farklı olmadığı için bunlar acı çekerek kenarda oturduğunda aa ne kadar uslu diyorsunuz. bizim derdimiz fold bir kediyle değil zaten. onu üretenle, satın alanla derdimiz. kedinin zekasıyla cinsinin alakası yok. nasıl mavi gözlü insanlar daha zekidir denemez, aynı şey. tekir de besleseniz, sokaktakilere 100kg mama da dağıtsanız bu kedileri satın aldığınızda, çoğalttığınızda kötülük yapmış oluyorsunuz zaten. cins kedi takıntısı olanlar nolur gelip yok şunlar hasta değil, yok ben şu kadar mama veriyorum demesin. o kadar seviyordun kedileri alsaydın evine düz tekir? neyi eksik? sokak kedisi sokakta yaşar diye bir şey mi var? sokak mı bıraktık onlara ki yaşasınlar. her kış yüzlercesi ölürken sana güzel gelecek diye orada acı çekecek başka canlılar doğacak. ama pardon siz mama veriyorsunuz unutmuşuz.

theyusra
theyusra

16477

@AhsenAise dediğiniz gibi, kızlarımız gıpgri kedilerinin yatarken fotoğraflarını atmayı, erkeklerimiz de "korkutucu" köpeklerinin zincirini tutarken fotoğraf atmayı çok seviyor. keşke o köpeklerin kulaklarını keserken seninde bir yerlerini kesselermiş ama nerde....

septikbaykus
septikbaykus

17255

instagrama fotoğraf alınca beğeni sayısını arttırmak isteyen ilgi ... kadınlarımız çok seviyor cins kedileri.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 918 Görüntüleme
  • 27 Cevap
  • 9 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81951 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR