Kedi Kısırlaştırma

Gimlihanim
Gimlihanim

123305 Puan

Anket

Kızana girmeden ve 6 aylık olunca
(20 oy)
Bir kere kızana girdikten sonra
(3 oy)
Kızana girmeden ve 1 yaşından sonra
(4 oy)
Bir kere kızana girdikten sonra ve 1 yaşından sonra
(5 oy)
Toplam (32 oy)

Merhaba. Çok merak ettiğim bir durum. Sizin veterinerleriniz nasıl öneriyor? Kedileri ne zaman kısırlaştırmak daha mantıklı?


Bizim veterinerimiz 1 yaşını geçtikten sonra ve en az 1 kere kızana girdikten sonra diyor.

12 CEVAP

Suveyder
Suveyder

104635

Loli için benim veterinerim 5 veya 6 aylık olunca kısırlaştira bilirsin dedi bende 5 buçuk aylıkken 350 tl ye erkek kedimi kısırlaştirdim 🐈❤ çok şükür ki bi sorun çikmadi 🐈❤

simbakedi
simbakedi

136205

bence 1 kere kizginliga girmesinin hicbir anlami yok. disilerde ozellikle her kizginlikta risk artiyor. 1 kere girse ne olcak girmese ne olcak. bence kesinlikle mumkunse kizginliga girmeden, erken girdiyse de 6 aylikken kisirlastirmak en mantiklisi.
https://www.instagram.com/tv/CPtWq_GlZbq/?utm_medium=copy_link

hannnngggg
hannnngggg

115022

kızgınlığa girmeden 5 aylıktan itibaren herhangi bir sağlık sorunu yoksa kısırlastırılmalı disi kediler kızgınlığa girdiğinde meme dokusu uyarılıyor ve her kızgınlık rahimde oluşabilecek tümöre hazırlık ve tehdit bunu göze almamak gerekir diye düşünüyorum erkek kedilerde ise 15 aylığa kadar beklenmesi tavsiye ediliyormuş cunku testesteron onların vücut gelişiminde rol oynuyor fakat idrar püskürtme denilen işaretleme evden kaçma gibi olaylar dayanılmaz hale gelebiliyor erkek kedilerde de prostat ve sistik problemi oluyor ikisi içinde ne kadar erken o kadar saglıklı ve iyi bir yaşam kalitesi diyorum ben tabi ki veteriner hekim en doğru cevabı verecektir

Melike0nur
Melike0nur

12598

Kızana girmeden kesinlikle. Yakın zamanda bir veterinerin canlı yayınını izledim. Özellike disi kediler kızgınlıga girdiği andan itibaren bir hormon salgılıyormus ve sonra kısır olsa da devam ediyormuş salgılamaya bu hormonu. Bu da meme tümörü riskini çok arttırıyormus.

Melike0nur
Melike0nur

12598

Ayrıca genelde 6 aylıkken giriyorlar kızana ve 2 yaşına kadar çok kez kızana girer. Ev kedileri 3 4 ayda bir girmiyor kızana maalesef. Bu da rahmin fazla büyümesi ve ameliyatın zorlaşması anlamına geliyor. Kızgınlıga girmeyen bir kedinin Rahmi daha küçük oluyor dolayısıyla ameliyatı da daha kansız oluyor.

theyusra
theyusra

16477

kızgınlığa girmiş olması vücudun artık yeterince geliştiğini gösteriyor, bunun için ameliyattan önce risk almamış oluyorlar yani. ben de kızgınlığa girmeden kısırlaştırmak isterdim ama benimkisi 4 aylık olunca girdiği için mlsf :')

Brewsly
Brewsly

2281

Kedinin cinsiyetine bağlı dişi ise evet arkadaşların dediği gibi fakat erkekse 1-1.5 yaş tavsiye ediliyor ve tabiki kilosu yerinde ve sağlıklıysa

Ayssgul
Ayssgul

2975

Pek bir bilgim yok bu konuda ancak araştırmalarım sonucunda kızgınlığa girmeden yapılması uygun. Dişi kedilerde kızgınlığa girdikten sonra yapılmasının hiçbir mantığı yok.

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Bulunduğum şehirdeki bir çok veteriner bir kez kızana girdikten sonra kısırlaştırmayı öneriyorlar. Bunun mantığı nedir peki sizce?

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Anladım. O yüzden 1 kere girsin kızgınlığa diyorlar yani.

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Çok teşekkür ederim herkese cevapları için 🙏🏻☺️

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Kedim dişi bu arada. Soruda belirtmemişim 🤦🏻‍♀️

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 511 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80687 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR