Kedim 1 Aydır Kum Yiyor

Jean
Jean

4677 Puan

Arkadaşlar kedim bir ameliyat oldu, ameliyattan sonra kum yemeye başladı. Yemesin diye kumu kaldırıp çam paleti aldım, ona bir türlü alışmadı. Bir odayı tuvaletini yapmak için kullanıyor bir aydır, yani odada parkenin üzerine yapıyor. Sabah öğle akşam. Ama oda artık felaket kokuyor, sanırım parkelerin içine işlemeye başladı koku. Bu problemimizi nasıl çözebilirim. Ara sıra normal kumu çıkartıyorum tuvaletini yapacak mı diye yine yiyor.

9 CEVAP

Orgakitty idi yanlış hatırlamıyorsam

Melike0nur
Melike0nur

12598

Kum bir eksikliği gösteriyor olabilir, duvar yalayan kum yiyen kediler bu şekilde belli ediyorlar. Değerlerine bir bakilmasini tavsiye ederim. Başka bir bilgim yok. Pelete yapmasi içinde alta peleti koyun üstüne kumu dökün. Kumu kaldıkça pelet çıkıyor yavaş yavaş. Daha sonra pelet miktarını gittikçe artırıp kumu azaltiyoruz. Mama geçişi gibi ayni.

Vitamin eksikliğinin dışında kum tavsiyesi olarak pelete yapmıyorsa mısır koçanından kum vardı. Tipi kum gibi ama doğal. Onu denediniz mi ona yapar yüksek ihtimal

edmrcglu
edmrcglu

12695

davranışsal bozukluk oluşmuş başka veterinere danışmayı deneyin bence

orhdoner
orhdoner

135444

Karıştırıp koyun ben öyle yapıp alıştırdım çok geçmiş olsun gerçekten kötü bir durum böyle bir süreç o yaptığı yeri de çok iyi temizleyin orda koku kalırsa sürekli oraya yapar tuvalet diye benimser orayı umarım düzelir

Jean
Jean

4677

Karıştırıp koydum zaten 1 aydan fazla bile oldu alışmıyor ama asla hep odaya yapıyor, normal kum koyuncada yiyor hemen

ailur0phile
ailur0phile

1709

Kalsiyum eksikliği olabilir. Değerlerine bakılsın bence

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Kum yeme, benim de bildiğim kadarıyla bir eksikliği gösteriyor. Kan değerlerine bakılmasını tavsiye ederim ben de.

Jean
Jean

4677

Kan değerlerine falan bakılıncada ekstra bir şey yapılmıyor, demir eksikliği, kalsiyum, vitaminel bir şeyler tüketmesi gerekiyor. Bunların hepsini kullanıyoruz zaten, gimcatin vitamin macununu kullanıyoruz, caretta care diye bir markanın kansızlık için bir spreyi var onu ve omega balık yağı kullanıyoruz. Değişen bir şey yok gene aynı, veterinere gittiğimizde dedikleri de zaten bunları kullansın.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 285 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80662 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR