Beslenmeden davranışlara kadar, evcil dostunuzun yaşamına dair detayları keşfedin.
Tüm Blog YazılarıMerak ettiklerini sor, dostlarımızla yaşayanlar cevaplasın.
Merhaba , 3-4 aydır N&D Prime Kuzu & Yaban Mersini mamanın 1.5 Kg lık paketini kullanıyorduk. Herhangi bir sorun yaşamadık.Kedimiz seviyor diye bu sefer 5 Kg aldım, daha uygun olur diye.
Ancak gelen mama farklıydı. Tanelerin üzerinde toz gibi parçalar var, tanelerin dışı yumuşak ve yapış yapış.Aşırı derecede yağlı. Kedimiz kokluyor kokluyor yemiyor mamayı bir türlü.
Mamayı ******dan almıştım, iade almayı kabul ettiler ancak mama olarak ne alacağım bilmiyorum. Yine aynı çıkmasından korkuyorum.Mama konusunda çok seçici kedim.Şuan yaş mama veriyorum aç kalmasın diye, hiçbir şekilde yeni mamayı yemiyor.
Farminaya da mesaj attım, ordan da dönüş bekliyorum.
1-2 gün içinde bir mama almam lazım, önerisi olan varsa paylaşırsanız çok sevinirim.
Evet nd de bu problem sürekli yaşanıyor. Benim de bir ay aldığım mamayla diğer ay aldığım mama aynı olmuyor. bu ay aldığım mamam öyleydi neyse ki yiyor. Ama aynı problemlerle karşılaşmak istemiyorum sürekli ben de değiştirmeyi düşünüyorum.hem fiyatlar da çok arttı. Yine kuzulu veya geyik etli bir şey arıyorum. Proplan var kuzulu var ama hindi proteini var onda da. Alleva var tahılsız olanların çok iyi içeriği özellikle.
Nd'de bu hep yaşanıyor ama bir kere bile denk gelmedim Nd'nin evet bu sahte dediğine, her tip mamaya evet bizim ürünümüz ama farklı fabrikasyon nedenli olabiliyor bu durum gibi bir yanıt veriyor, bana mı denk gelmedi yoksa sahte diye kabullendiği de oluyor mu?
@Ebrugurkaracayir kediniz kısırsa bozita geyikli kısır mamayı deneyebilirsiniz aslında.
Nd içerik değiştirdi bazısı eski seriyi alıyor bazısı yeniyi alıyor bence sebep bu aslında.
@teddybal bozita biraz çakallık yapıyor o konuda. geyikli dediği mamanın ana maddesi yine tavuk :D
Pet shop'tan alsanız küçük paket internetten tekrar alıp size ulaşıncaya kadar idare ederdi ya da getir çarşı hemen getirir çevrenizde nd satışı yapan pet shop varsa tabi
@septik baykuş hiç bilmiyordum ya da gördüm unuttum, iyi oldu dediğiniz kümes hayvanı alerjisi var sanırım @ebrugurkaraçayır'ın kedisinin hindili olmasın demiş çünkü.
Bozitada alerji sorunu görmedim ama tüy döküm sorunu gördüm
Üretim tarihi yeni, yeni ürünlerin içeriği böyle ise tekrar aynısı almanın bir anlamı yok.Yavruyken Acana First Fist kullanmıştım ancak çok fazla tüy dökümü olmuştu.Şu anda Acanada kuzu yada sığır etli mama bulamadım, orijende var oda çok pahalı malasef. Kuzu etli mama bulmak biraz zor , Hills in kuzu etlisini denemeyi düşünüyorum. Acanadan da numune isteyeceğim. Teşekkür ederim cevaplarınız için.
Kedimin tavuğa alerjisi var bozitada tavuk var maalesef 😞
exclusion baksana ?
Exclision tavsiye ederim
Nd artık başka fabrikada üretiliyor nd kinoa serisi özel seri İtalya'daki eski fabrikasında üretiliyor
Nd nin yenilenmesine üzüldüm sanırım el değiştirmiş üretim politikaları değişmiş bir yerde iyi oldu çok nd ci idim artık değilim eski güvenim yok.
N&D kullanıcılarının da bildiği gibi, Farmina ürünleri yapay koruyucu/katkı maddesi içermediğinden hammadde kaynağına bağlı olarak taneciklerin renginde, kokusunda ve görüntüsünde minimal farklılıklar oluşabilmektedir. Tane boyutu için ise yurtdışı tarafından belirlenmiş diameter çap aralığı mevcuttur ve alınan ürünün verilen ölçüler arasında olması beklenir. Bu sebeplerden dolayı satın alınan tüm ürün taneciklerinin aynı özellikte olmama ihtimali mevcuttur. Herhangi bir içerik, üretim ya da fabrika değişikliği söz konusu değildir. Türkiye de dahil olmak üzere tüm Avrupa ülkelerinde bulunan ürünler her zaman Sırbistan fabrikasında üretilmektedir. Daha detaylı bilgi için turkiye@farmina.com adresi üzerinden iletişime geçebilirsiniz.
Mail ile dönüş yaptılar paketin fotoraflarını , lot numarasını ve tane fotoğraflarını istiyorlar. Üretimde alınan numuneler incelenecekmiş.
Tavuklu mama yediğinde çok fazla tüy döküyor o yüzden balıklı denemek istedim. Denemek için Acana Pacifica aldım küçük paketlerden, daha önce balıklı mama denemedik. Umarım beğenir.
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru SorŞikayet göndermek için bir sebep seçmelisiniz.
Teşekkürler!
Şikayetiniz başarıyla gönderildi, en kısa zamanda inceleyeceğiz.