Kedi Kumları Kedinin Sağlığını Etkiler Mi ?

Loku_bey
Loku_bey

2012 Puan

Kedi kumlarını neye göre seçmeliyiz hangi durumlarda kedi kumu kedinin sağlığını etkiler .Ve hangi marka kedinin sağlığını etkilemez.Bir bilginiz var mi ?

4 CEVAP

septikbaykus
septikbaykus

17255

Ben uzun yazmıycam kısa kesiyorum tozutan kumlar uzun vadede zararlı olabiliyor

dilanbulent
dilanbulent

17244

Belirli bir marka gösterip garanti veremez kimse. Genel olarak fazla toz yapan kumlar zararlıdır, uzun süreli kullanımlarda kedinizin ciğerlerinde problem çıkması olasıdır. Kumu kazarken ister istemez toz soluyor sonuçta.


Parfümlü kumlar mevzusu da var. Bazı kedilerin parfümlü kumlara alerjisi var. Parfüm derken pudra kokulu, sabun kokulu, lavanta kokulu gibi eklemelerden bahsediyorum. Genel olarak kokusuz kumlar tercih edilmeli kedinizin sağlığı açısından, alerjisi olmasa bile gereksiz zaten. Yani lavanta kokulu kum alınca evinizin lavanta koktuğunu sanmayın. O koku maximum 2-3 gün duruyor, o kokuyu almak için de kafanızı kumun içerisine sokmanız lazım. Yani genel olarak bu tarz kokulu kumlar da hem zararlı hem gereksiz.


Kum markası biraz şans işi. Mesela ben şu ana kadar en çok Lindocat markasından memnun kaldım. Bana göre topaklanması çok iyiydi, toz oranı sıfırdı. Ama bazıları hiç memnun kalmıyor, çok fazla tozuttuğunu iddia ediyor. Paketten pakete değişiyor mu tam bilgim yok o konuda bir şey diyemeyeceğim. Ama dediğim gibi kum tamamen deneme yanılma işi bence. Bir marka denersin, beğenmezsin, değiştirirsin. Bu kadar basit. Deneyerek bulmanız lazım :) Çünkü bir kumu herkesin beğenmesi imkansız. Örneğin ben Lindocat çok iyi topaklanıyor diyorum ama bazısı diyor ki ''hiç topaklanmıyor çamur gibi oluyor'' yani kısacası kum alıp deneyin ve görün :)

Palyaco
Palyaco

218519

Oncelikle kokulu olmamalı sağlık için tozsuz olmalı benim kullandığım pisy cat aktif karbonlu

teddybal
teddybal

123878

Şöyle özetleyebiliriz;
•Silika olanlar tercih edilmemeli, •Bentonitlerde tozsuz ve kokusuz olanlar kullanılmalı (hatta mümkünse kapalı tuvaletlerin girişindeki şeffaf giriş yerini çıkarın içerde havasız kalmasın kazırken illa ki bir toz çıkıyor ve kediyi rahatsız ediyor bence, ben çıkardım tuvaletlerden)
•En sağlıklı olanınsa çam peleti olduğu söyleniyor fakat benim deneme fırsatım olmadı henüz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 203 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80967 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR