Veteriner Hatası İçin Şikayet Merci

metmet
metmet

2243 Puan

Selamlar, hatalı ve ihmalkar olduğunu düşündüğümüz veterineri şikayet edebileceğimiz bir makam merci var mı, yoksa kapanıp gidiyor mu ne yaparlarsa yapsın? Ve suç teşkil etmesi için illa can kaybı olmamalı değil mi, öldürmez ama süründürür hale getirerek yapılan bir işlem için de şikayette bulunabilir miyiz?

24 CEVAP

Ozge00
Ozge00

131723

Evet edin kesinlikle. Belki bilen bilir zamanında kısırlaştırma ameliyatı için gittiğim her zamanki klinikte kedimin ameliyat sırasında hamile olduğunu söylediler bizi apar topar aradılar. Biz hiçbir kediyle yan yana bile gelmediğini söyledik. O zaman bu bebek değilse ne dedi arada kaldı ve video çekmiş göstermek için. Biz de videoyu alıp baska hekimlere gösterdik. Eğer onay verseydik bağırsağı alıyormuş rahim diye resmen. Diğer hekimler de şok oldu nasıl Boyle hata olabilir diye. Bebek dediği de sert dışkı parcalariymis. Onun yüzünden ikinci kez ameliyat için açıldı kedim. Şikayet ettim Cimer üzerinden ettim belediyeyi arayıp ettim başka ne yapılabilir bilmiyordum aradan bayağı da geçti ama. kesinlikle başka kediyi ameliyat etmesini istemem. Yazık ya.

Warriorsans
Warriorsans

133985

Benimde keşke zamanında şikayet etsem dediğim bir yer vardı ama artık çok geç o zamanlar da küçüktüm bilmiyordum bişey sokaktan bir kedi götürdüm resmen çocuktum elime iğne verdi kediyi yıka bu iğneyi de yap dedi ben iğne yapamam diyince gülüp dalga geçmişti hayvan sabaha ölmüştü

septikbaykus
septikbaykus

17255

Veteriner hekimler odasına şikayet edebilirsiniz. İşe yarar mı orasını bilmiyorum ama

Umarım bir an önce sağlığına kavuşur yavrucak

diablerose
diablerose

119757

hangi rezil klinik bu? bilelim de kazayla giden eş dost olursa uyaralim

Policlal
Policlal

14138

Bulunabilirsiniz. Cimer'e yazabilirsiniz diye biliyorum ama çözüm olur mu bilmiyorum maalesef. Çok geçmiş olsun

Ozge00
Ozge00

131723

Veteriner hekimlerine odası da var evet oraya edin demişlerdi bize de

Ozge00
Ozge00

131723

Sonuç alamadık ama en azından denedik.

diablerose
diablerose

119757

cimere yazin, yazarken alt baslik gibi bakanlik secme yeri var. orayi secmeyin. cunku uygun diye sectiginiz merci ola ki dogru secmediyseniz bunun muhatabi biz degiliz surasi diip topu yine size atior. gecmis olsun. o kdr ince eleyip sık dokumustunuz hatirliorum.

metmet
metmet

2243

@Ebrugurkaracayir kendi başına yemiyor içmiyor ama iki hafta oldu sayılır ameliyat olalı, boyunlukla ve dikişleri ile duruyor hala, bakalım inşallah iyileşek de alacaklar dikişleri, çıkacak boyunluğu, bugün git 3-4gün sonra gel yapıldı yine.. Bekliyoruz biz de. Bu kadar uzaması da tuzu biberi oldu önceki yapılanlara. Neyse sonuç iyi olsun da. Allah hayvan sevgisi olmayan, beceriksiz, bilgisiz insanların eline düşürmesin dostlarımızı.

Ozge00
Ozge00

131723

Sizin sorun neydi ben bilmiyorum. Kısırlaştırma ameliyatı mi yine

metmet
metmet

2243

Aynen Özge hanım kısırlaştırma bizim de, operasyon öncesi verilen sözler tutulmadı ve bir doktorun dediğini diğeri inkar etti, en sonunda da bir bildiğimiz var ki öyle yaptık adı altında konuyu kapatmaya çalıştılar. Umarım vardır bir bildikleri! Sizin kediniz için de çok üzüldüm iyi ki sonu iyi bitmiş, sağlıklı uzun bir ömrü olsun inşallah.

Ozge00
Ozge00

131723

Teşekkür ederim. Bize maddi olarak dönüş oldu ameliyat parasını verdiler sadece üzerine biraz daha ekleyip. Belki ölümüne sebep olabilecek Bir hatanın değeri 200 TL'cikmiş. Ülkemizde hayvan da insana da verilen değer bu kadar. Ben kliniğin daha çok araştırılıp ameliyat edilmesine engel getirilmesini isterdim şahsen ama bizim istediğimiz gibi tabi ki olmuyormus.

ayildiz7
ayildiz7

4

Merhabalar,
Bu tarz durumlarda başvurabileceğimiz bir çok yol mevcut.
1-CİMER'e başvurabiliriz.
2-Veteriner Hekimler Odası Birliği'ne şikayet dilekçesi yazarak başvurabiliriz.
3-En önemlisi ise maddi+manevi tazminat davası açabiliriz.
Bir hukukçu olarak tüm bu süreçleri bir avukat vasıtasıyla yürütüp sonuna kadar davacı olmalıyız. İyi hekimlerimiz bir yana son dönemlerde bir çok veteriner hekimin para için bu sorumsuz, etik ve ahlak dışı davranışlarını önleyip caydırabilecek tek yol hukuki haklarımızı kullanmaktır.
Yakın zamanda başıma çok üzücü bir olay gelmekle birlikte başvurulacak her kanala başvurdum. Umarım lehimize gelecek bir kara olur da emsal niteliğinde insanlara örnek teşkil edebilir.

Kedinizin durumu nasıl oldu bu arada

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1533 Görüntüleme
  • 24 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81951 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR